Нут преміум (крупний)
Нут преміум (крупний)Нут преміум (крупний)

Нут преміум (крупний)


88 грн 600 г
600 г Під замовлення (1 доба)
- +
Нут / Туреччина.
на 100 г : білки – 25г, жири - 7г, вуглеводи - 46г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 310 кКал.
12 місяців

Що таке нут преміум та у чому його користь?

  • Нут — це вид бобових, який поширений в країнах Близького Сходу.
  • Має приємний горіховий смак.
  • Не містить глютену, тому можна вживати усім, хто страждає на його непереносимість.
  • Один з найбагатших білкових продуктів — у 100 грамах нуту аж 25 грамів білка. Памятаймо, що саме білок   це основа наших м'язів та усіх систем організму.
  • Має низький глікемічний індекс  28 та високий вміст клітковини. Тому нут не піднімає глюкозу в крові і дарує тривалу ситість.
  • Джерело амінокислоти метіонін, яка руйнує поганий холестерин в організмі та попереджає ожиріння печінки.
  • Нут містить багато заліза — 6,2мг, яке бере участь в усіх обмінних процесах. Особливо радимо включати його у раціон жінкам, завдяки позитивній дії на репродуктивну систему.

Яка відмінність між нутом преміум і нутом?

  • Нут преміум  ми привозимо із Туреччини. Він іншого сорту, тому крупніший.
  • Нут — вирощений в Україні і він трішки менший за розміром.

Як готувати та вживати нут преміум?

  • Перед тим як готувати нут замочіть його на 6-8 годин. Після цього промийте і варіть близько 1-1,5 години.
    Пам'ятайте  після замочування нут збільшиться у 2-3 рази.
  • З вареного нуту можна готувати пюре та крем-супи.
  • Ситна основа для салатів. Радимо додавати його до улюблених овочевих салатів — тод він подарує незвичну ситість. Спробуйте:)
  • Розповідаємо рецепт перекусу від Смаку —  "Запечений нут із приправою карі"
    Замочіть нут на 6-8 годин. Після цього промийте, підсушіть і додайте по смаку карі і морську сіль, перемішайте і випікайте у духовці приблизно 15-20 хв. до готовності.
    Корисний снек для перегляду фільму готовий.
  • Можна використовувати для пророщення.
    Для цього промийте і замочіть на ніч 3-4 ст.л. нуту в холодній воді. Вранці злийте всю воду та залиште нут в посудині. Можете накрити вологою марлею (але це не обов'язково). Протягом дня промивайте нут 1-2 рази. Коли побачите перші проростки —  нут вже можна вживати.
    Бажано зберігати проростки в холодильнику та за 2-3 дні спожити. Якщо вживаєте вперше —  не їжте більше ніж 2-3 ложки проростків на день.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • При захворюваннях шлунково-кишкового тракту перед вживанням обов'язково порадьтесь з лікарем.

Детальніше

  • Нут покращить травлення;
  • Його рекомендують застосовувати для очищення організму від шкідливих речовин;
  • Нут стимулює вироблення гемоглобіну, зміцнює імунну, нервову  системи та кісткову тканину;
  • Також, нут запобігає виникненню серцево-судинних захворювань.


Більше про нут, читайте ТУТ.


Стаття від "Смак Життя" - "Їж нут - і здоровим будь!"



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



Нут з овочами в соусі карі по-індійськи


Інгредієнти:

  1. Нут — 220г (1 скл. сухого);

  2. Цибуля — 120 г.;

  3. Картопля — 2 шт.;

  4. Морква — 200г.;

  5. Цукіні або кабачок — 1 шт.;

  6. Солодкий болгарський перець — 1/2 шт.;

  7. Кокосове молоко — 400 мл;

  8. Томатна паста — 1 ст.л.;

  9. Імбир — 1/2 ст.л.;

  10. Часник — 1 ч.л.;

  11. Кокосова олія — 2 ст.л.;

  12. Карі — 1 ч.л.

Приготування:
1. Нут добре промийте і замочіть на 8 годин або на ніч.

2. Поставте варитися нут в тій же воді, що замочувався на 45 хв., а тим часом почистіть і поріжте овочі. Щодо овочів - все сезонно! Є у вас гарбуз - додавайте його, баклажан, стручкову квасолю, кабачки. Тут немає і не може бути конкретних рекомендацій. Можете взяти і картоплю теж, вона готується довше, тому почніть з неї. Дрібно наріжте, щоб швидше приготувалась.
3. Розігрійте олію в глибокій пательні і обсмажте картоплю.
4. Додайте до неї цибулю, моркву і обсмажте.

5. Додайте імбир (можна і без нього), часник, чілі перець (теж можна обійтися, він є в спеції каррі), якщо ви любите гостру їжу, а якщо готувати без них, буде цілком собі нейтрально, але ароматно.
6. Викладіть овочі, що залишилися, посоліть. Протушкуйте хвилин 5.
7. Потім обсмажте карі, додайте томатну пасту, обсмажте разом.
8. Влийте склянку бульйону від нуту, кокосове молоко, всипте нут, перемішайте і протушкуйте все разом хвилин 30-40.

Готово!


Найкраще вживати цю страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.