Нут преміум (крупний)
Нут преміум (крупний)Нут преміум (крупний)

Нут преміум (крупний)


88 грн/ 600 г
600 г Є в наявності

- +
Нут / Туреччина.
на 100 г : білки – 25г, жири - 7г, вуглеводи - 46г, харчові волокна – 10г. Калорійність - 310 кКал.
12 місяців

Що таке НУТ ПРЕМІУМ, та як його вживати?

  • Нут -  це вид бобових, що займає третє місце за популярністю після горошку та квасолі. Перед тим як готувати нут, його потрібно замочити на ніч і  варити близько 1-1,5 години;
  • Нут - високобілковий рослинний продукт;
  • З нуту варять пюре та супи, додають в салати та пророщують;
  • Для пророщення - замочіть на ніч 3-4 ст.л. нуту в холодній воді. Вранці злийте всю воду та залиште нут в посудині. Можете накрити вологою марлею (але це не обов'язково). Протягом дня промийте нут 1-2 рази. Коли побачите, що "прокльовуються" проростки - нут вже можна вживати. Бажано зберігати проростки в холодильнику та за 2-3 дні спожити. Якщо Ви початківець - не їжте більше ніж 2-3 ложки проростків на день;
  • Нут має приємний горіховий смак.

В чому сила НУТУ ПРЕМІУМ?

  • Нут сприяє нарощенню м'язової маси;
  • Чудовий продукт для тих, хто бажає схуднути;
  • Розчинні харчові волокна, що містяться в нуті - виведуть холестерин, а нерозчинні - очистять організм від шлаків і шкідливих речовин;
  • Пророщений нут сприяє омолодженню та швидкому відновленню організму.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Нут покращить травлення;
  • Його рекомендують застосовувати для очищення організму від шкідливих речовин;
  • Нут стимулює вироблення гемоглобіну, зміцнює імунну, нервову  системи та кісткову тканину;
  • Вживання нуту покращує потенцію чоловікам, а жінкам допомагає підвищити рівень заліза;
  • Також, нут запобігає виникненню серцево-судинних захворювань.


Більше про нут, читайте ТУТ.


Стаття від "Смак Життя" - "Їж нут - і здоровим будь!"



Дієтичний продукт. Підходить для діабетиків, для  сердечників, для годуючих  матерів, спортсменів, осіб з ожирінням, і для всіх прихильників здорового харчування.



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.



Нут з овочами в соусі карі по-індійськи


Інгредієнти:

  1. Нут — 220г (1 скл. сухого);

  2. Цибуля — 120 г.;

  3. Картопля — 2 шт.;

  4. Морква — 200г.;

  5. Цукіні або кабачок — 1 шт.;

  6. Солодкий болгарський перець — 1/2 шт.;

  7. Кокосове молоко — 400 мл;

  8. Томатна паста — 1 ст.л.;

  9. Імбир — 1/2 ст.л.;

  10. Часник — 1 ч.л.;

  11. Кокосова олія — 2 ст.л.;

  12. Карі — 1 ч.л.

Приготування:
1. Нут добре промийте і замочіть на 8 годин або на ніч.

2. Поставте варитися нут в тій же воді, що замочувався на 45 хв., а самі почистіть і поріжте овочі. Щодо овочів - все сезонно! Є у вас гарбуз - додавайте його, баклажан, стручкову квасолю, кабачки. Тут немає і не може бути конкретних рекомендацій. Можете взяти і картоплю теж, вона готується довше, тому почніть з неї. Дрібно наріжте, щоб швидше приготувалась.
3. Розігрійте олію в глибокій пательні і обсмажте картоплю.
4. Додайте до неї цибулю, моркву і обсмажте.

5. Додайте імбир (можна і без нього), часник, чілі перець (теж можна обійтися, він є в спеції каррі), якщо ви любите гостру їжу, а якщо готувати без них, буде цілком собі нейтрально, але ароматно.
6. Викладіть овочі, що залишилися, посоліть. Протушкуйте хвилин 5.
7. Потім обсмажте карі, додайте томатну пасту, обсмажте разом.
8. Влийте склянку бульйону від нуту, кокосове молоко, всипте нут, перемішайте і протушкуйте все разом хвилин 30-40.

Готово!


Найкраще вживати цю страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.