Маш
МашМаш

Маш


15 відгуків
110 грн 600 г
600 гbig pack 1 кг Під замовлення (1 доба)
- +
Маш / Узбекистан.
на 100г: білки — 23,5г, жири — 2г, вуглеводи — 46 г. Калорійність: 300 Ккал.
12 місяців

Що таке маш та чому він корисний?

  • Маш  це вид бобових.
  • За смаком та зовнішнім виглядом схожий на зелений горошок.
  • Містить у великих кількостях:
    - калій (1000 мг у 100 г продукту)  потрібен для роботи серця;
    - кальцій (192 мг/100г)  зміцнює кістки, волосся та зуби;
    - залізо (6,7 мг/100 г)  сприяє утворенню еротроцитів в крові.
  • Цінне джерело рослинного білка. На 100г продукту 23грама білка. Регулярне вживання білка допомагає підтримувати якісну роботу всього організму.
  • Має низький глікемічний індекс — 15 і не підвищує рівень цукру в крові. Завдяки цьому його можна вживати діабетикам.
  • Містить повільні вуглеводи та клітковину, які насичують організм енергією та зберігаються довгу ситість.

Як готувати та вживати маш?

  • Перед тим як готувати маш промийте його водою. Покладіть у киплячу воду і варіть 30-40 хв. до готовності.
  • З вареного машу можна готувати супи, каші та вегетеріанський плов.
  • Додавайте у салати маш або його проростки.
  • Для того, щоб проростити маш, промийте його і замочіть 3-4 ст. л. на ніч у холодній воді.  Вранці злийте всю воду та залиште маш в посудині. Можете накрити вологою марлею (але це не обов'язково). Протягом дня промивайте маш 1-2 рази. На наступний ранок у вас будуть готові поживні проростки.
    Бажано зберігати проростки в холодильнику та за 2-3 дні спожити. Якщо вживаєте вперше —  не їжте більше ніж 2-3 ложки проростків на день.
  • Порада від нас: вживайте бобові разом зі свіжими овочами та зеленню. Вони містять багато вітаміну С, який допомагає бобовим засвоюватися краще.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту;

Детальніше

  • Допомагає очистити кишечник, не провокує газоутворень.

Більше про маш читайте ТУТ.



Підходить для дітей, дорослих, літніх людей, спортсменів, вегетеріанців, для відновлення сил після важкої хвороби. Добре засвоюється організмом, тому рекомендований усім без винятку.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




“Салат з машем по-літньому”


Інгредієнти:


  1. Маш — 1 склянка;

  2. Листя салату — ½ пучка;

  3. Червона цибуля нарізана кубиками — ½ склянки;

  4. Помідори чері — 2 склянки;

  5. Кукурудза зерна — 2 качани (100 - 150 г);

  6. Авокадо нарізаний кубиками —  2 шт;

  7. Лимонний сік — 1 ст.л.;

  8. Оливкова олія — 3 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Замочіть маш на ніч у контейнері. Якщо хочете зробити салат з пророщеного машу, тоді вранці промийте боби та залиште трішки вологи. Покладіть в теплому, темному місці у нещільно закритому контейнері до вечора. Коли боби проклюнуться, промийте їх ще раз і використовуйте для приготування салату.

Якщо хочете приготувати боби, тоді відваріть маш протягом 40 хвилин до розм’якшення у каструлі з великою кількістю води (не менше 4-ох склянок).

2. Після приготування злийте зайву воду та дайте вистигнути.

3. З’єднайте у глибокій мисці боби (або їх проростки) з овочами та зеленню.
4. Приготуйте заправку. З’єднайте лимонний сік з оливковою олією, збийте виделкою та заправте салат.
Додайте за бажанням сіль та перець та розмішайте.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Плов з машу і рису      

Інгредієнти:


1. Маш - 1 склянка;

2. Рис Басматі - 1 склянка;

3. Вода - 6 склянок;

4. Імбир - 2, 5 см свіжого (або 1/3 ч. л. сухого);

5. Кінза - 1 жменька;

6. Олія - 2 ст. л.;

7. Куркума - 1 ч.л.;

8. Коріандр - 1 ч.л.;

9. Кмин мелений - 1 ч.л.;

10. Цілий кмин - 1 ч.л.;

11. Насіння гірчиці - 1 ч.л.;

12. Сіль - 1 ч.л.;

13. Асафетида - щіпка.


Приготування:

1. Добре промиваємо маш разом з рисом, ставими стекти.
2. Змішуємо олію і прянощі, помішуючи підсмажуємо прянощі на середньому вогні протягом декількох хвилин.
3. Додаємо рис і горох, перемішуємо, поки добре не змішаються з прянощами.
4. Доливаємо води, доводимо до кипіння і варимо 10 хв на середньому вогні.
5. Зменшуємо вогонь, накриваєм кришкою і варимо 30-40 хв на повільному вогні, поки рис і маш не стануть м`якими.
6. Додаємо нарізану зелень, настоюємо і подаємо страву гарячою.     


         

                                             Суп з машу



200 г  гороху маш,

1, 9 л води

3 ч л солі

2 лаврових листки

1 палочка кориці

1 ч л куркуми

275 г овочів, нарізаних кубиками

3 ст л олії

1 ч л насіння кумину

2 стручка сушеного червоного перцю

1 ч л натертого свіжого імбиру (або ? ч л сухого)

1 ч л асафетиди

1 ст л нарубленого листя свіжого коріандру

2 лимона, ( кожен розрізаний на 8 частин )

 (Якщо Ви не маєте деяких спецій, то просто не використовуєте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Перебираємо, промиваємо і просушуємо маш.

2. Наливаємо у велику каструлю воду, кладемо сіль, лавровий лист, корицю і доводимо до кипіння.

3. Кладемо маш в киплячу воду.

4. Коли вода закипить другий раз, закриваємо наполовину кришкою і варимо на невеликому вогні 20 хв, поки маш не стане м’яким. Не забуваємо періодично знімати піну.

5. Додаємо куркуму, 1 ст. л. олії і нарізані овочі. Закриваємо кришкою і варимо, поки маш не розвариться повністю.

6. Нагріваємо 2 ст л олії в маленькій сковорідці, кидаємо туди насіння кумину і перець. Коли насіння кумину потемніє, додаємо натертий імбир і асафетиду і просмажуємо ще кілька секунд. Потім швидко переливаємо приправи в маш, відразу ж закриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні  ще на 4-5 хв.

7. Подаємо маш гарячим з рисом, овочами і хлібом, прикрасивши зеленню і долькою лимону.

 Суп має бути рідким, якщо він загустів - додаємо гарячої води.                      

Смачного!                        


Написати відгук
Відгуки про товар (15)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.