Маш
МашМаш

Маш


61 грн/ 600 г
600 г Є в наявності

- +
Маш / Узбекистан.
на 100г: білки - 23,5г, жири - 2г, вуглеводи - 46,2г. Калорійність – 300 Ккал.
12 місяців

Що таке МАШ, та як його вживати?

  • Маш - це вид бобових, який наповнює організм якісними білками;
  • Він популярний серед вегетаріанців. Горох-маш вариться приблизно 40 хвилин;
  • З машу варять супи, соуси, поєднують з рисом і овочами, а також пророщують;
  • Щоб проростити маш, залийте його на ніч водою. Вранці промийте, злийте воду і залиште в посуді. Ввечері повторіть промивання – і на сніданок матимете поживні проростки.
  • Смак проростків машу нагадує смак зеленого горошку.

В чому сила МАШУ?

  • Маш допомагає наростити м'язову масу;
  • Це легка їжа, яка сприяє інтелектуальній діяльності;
  • Боби машу підвищують загальну опірність організму;
  • Постійне вживання машу покращує роботу серцево-судинної системи, знижує тиск, робить судини еластичнішими і очищує їх від холестеринових бляшок.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Будьте обережні, у маші можуть попадатися маленькі камінчики!

Детальніше

  • Допомагає очистити кишечник, не провокує газоутворень.

Більше про маш читайте ТУТ.



Підходить для дітей, дорослих, літніх людей, спортсменів, вегетеріанців, для відновлення сил після важкої хвороби. Добре засвоюється організмом, тому рекомендований усім без винятку.




Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.




“Салат з машем по-літньому”


Інгредієнти:


  1. Маш — 1 склянка;

  2. Листя салату — ½ пучка;

  3. Червона цибуля нарізана кубиками — ½ склянки;

  4. Помідори чері — 2 склянки;

  5. Кукурудза зерна — 2 качани (100 - 150 г);

  6. Авокадо нарізаний кубиками —  2 шт;

  7. Лимонний сік — 1 ст.л.;

  8. Оливкова олія — 3 ст.л.;

  9. Сіль та перець — за смаком.

Приготування:

1. Замочіть маш на ніч у контейнері. Якщо хочете зробити салат з пророщеного машу, тоді вранці промийте боби та залиште трішки вологи. Покладіть в теплому, темному місці у нещільно закритому контейнері до вечора. Коли боби проклюнуться, промийте їх ще раз і використовуйте для приготування салату.

Якщо хочете приготувати боби, тоді відваріть маш протягом 40 хвилин до розм’якшення у каструлі з великою кількістю води (не менше 4-ох склянок).

2. Після приготування злийте зайву воду та дайте вистигнути.

3. З’єднайте у глибокій мисці боби (або їх проростки) з овочами та зеленю.
4. Приготуйте заправку. З’єднайте лимонний сік з оливковою олією, збийте виделкою та заправте салат.
Додайте за бажанням сіль та перець та розмішайте.
Смачного!

Найкраще вживати у обідній час.


Плов з машу і рису      

Інгредієнти:


1. Маш - 1 склянка;

2. Рис Басматі - 1 склянка;

3. Вода - 6 склянок;

4. Імбир - 2, 5 см свіжого (або 1/3 ч. л. сухого);

5. Кінза - 1 жменька;

6. Олія - 2 ст. л.;

7. Куркума - 1 ч.л.;

8. Коріандр - 1 ч.л.;

9. Кмин мелений - 1 ч.л.;

10. Цілий кмин - 1 ч.л.;

11. Насіння гірчиці - 1 ч.л.;

12. Сіль - 1 ч.л.;

13. Асафетида - щіпка.


Приготування:

1. Добре промиваємо маш разом з рисом, ставими стекти.
2. Змішуємо олію і прянощі, помішуючи підсмажуємо прянощі на середньому вогні протягом декількох хвилин.
3. Додаємо рис і горох, перемішуємо, поки добре не змішаються з прянощами.
4. Доливаємо води, доводимо до кипіння і варимо 10 хв на середньому вогні.
5. Зменшуємо вогонь, накриваєм кришкою і варимо 30-40 хв на повільному вогні, поки рис і маш не стануть м`якими.
6. Додаємо нарізану зелень, настоюємо і подаємо страву гарячою.     


         

                                             Суп з машу



200 г  гороху маш,

1, 9 л води

3 ч л солі

2 лаврових листки

1 палочка кориці

1 ч л куркуми

275 г овочів, нарізаних кубиками

3 ст л олії

1 ч л насіння кумину

2 стручка сушеного червоного перцю

1 ч л натертого свіжого імбиру (або ? ч л сухого)

1 ч л асафетиди

1 ст л нарубленого листя свіжого коріандру

2 лимона, ( кожен розрізаний на 8 частин )

 (Якщо Ви не маєте деяких спецій, то просто не використовуєте їх)


 ПРИГОТУВАННЯ:

1. Перебираємо, промиваємо і просушуємо маш.

2. Наливаємо у велику каструлю воду, кладемо сіль, лавровий лист, корицю і доводимо до кипіння.

3. Кладемо маш в киплячу воду.

4. Коли вода закипить другий раз, закриваємо наполовину кришкою і варимо на невеликому вогні 20 хв, поки маш не стане м’яким. Не забуваємо періодично знімати піну.

5. Додаємо куркуму, 1 ст. л. олії і нарізані овочі. Закриваємо кришкою і варимо, поки маш не розвариться повністю.

6. Нагріваємо 2 ст л олії в маленькій сковорідці, кидаємо туди насіння кумину і перець. Коли насіння кумину потемніє, додаємо натертий імбир і асафетиду і просмажуємо ще кілька секунд. Потім швидко переливаємо приправи в маш, відразу ж закриваємо кришкою і залишаємо на повільному вогні  ще на 4-5 хв.

7. Подаємо маш гарячим з рисом, овочами і хлібом, прикрасивши зеленню і долькою лимону.

 Суп має бути рідким, якщо він загустів - додаємо гарячої води.                      

Смачного!                        


Написати відгук
Відгуки про товар (15)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.