Шафран (імеретинський)
Шафран (імеретинський)Шафран (імеретинський)

Шафран (імеретинський)


66 грн/ 25 г
25 г Є в наявності

- +
Шафран (імеретинський) / Узбекистан.
на 100 г: білки - 6,0, жири - 20.1, вуглеводи - 27,0. Калорійність - 323 Ккал.
12 місяців

Чим особливий ШАФРАН (ІМЕРЕТИНСЬКИЙ)?

  • Справжній шафран це тичинки квіток сімейства крокусових, а от тичинки квітів чорнобривця називають імеретинським шафраном;
  • Це одночасно і пряність, яка володіє тонким ароматом, і харчовий барвник, який надає страві золотистого кольору;
  • У народній медицині квітки і насіння рослини часто призначають в якості противоглистного, потогінного і сечогінного засобу.

Як використовувати ШАФРАН (ІМЕРЕТИНСЬКИЙ)?

  • Шафран імертинський - це особливо популярна спеція в кулінарії грузинської кухні;
  • Пелюстки з сухому подрібненому вигляді додають до страв з горіхами, бульйонів, супів, страв з рису, та й взагалі, імеретинський шафран входить в знамениту приправу хмелі-сунелі;
  • Для того, щоб повністю розкрити аромат та колір шафрану - перед додаванням його до страви, потрібно замочити на декілька хвилин у воді або молоці;
  • Основне правило додавання спеції до страв - чим пізніше її додати, тим “тоншим” буде смак та аромат.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;

Детальніше

  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Рис з шафраном


Інгредієнти:

  1. Шафран — дрібка;

  2. Рис басматі — 1,5 склянки;

  3. Кунжутна олія —  3 столові ложки;

  4. Куркума — 1 ч.л.;

  5. Лавровий лист — 4 штуки;

  6. Палички кориці — 2 штуки;

  7. Кардамон — 7 штук;

  8. Гвоздика — 7 штук;

  9. Сіль — ½ ч. л.;

  10. Вода — 1 ст. л.;

  11. Кінза (коріандр) або петрушка — 1 пучок

Приготування:
1. Промийте рис двічі, злийте воду і дайте йому висохнути. Замочіть шафран в столовій ложці води не менше, ніж на 10 хвилин.

2. Розігрійте каструлю на середньому вогні і додайте олію. Потім додайте лавровий лист, розламані шматочки кориці, гвоздику, кардамон, куркуму та сіль і пасеруйте все протягом хвилини.

3. Зменшіть вогонь, додайте в спеції рис і пасеруйте ще 2 хвилини.

4. Влийте гарячу воду і замочений раніше шафран з водою і доведіть до слабкого кипіння, після чого варіть, не закриваючи, 5 хвилин. Потім зменшіть вогонь до середнього і не повністю прикрийте каструлю. Готуйте так ще протягом 5 хвилин, перемішуючи 1-2 рази, щоб уникнути склеювання і прилипання до дна.

5. 6. Зменшіть вогонь до слабкого, щільно закрийте каструлю і доведіть до готовності протягом 10 хвилин.

Видаліть з рису всі спеції, дрібно наріжте пучок кінзи (петрушки), перемішайте з рисом і подавайте гарячим.

Ви можете приготувати цю страву, використовуючи пароварку. Для цього розігрійте в каструлі спеції, як описано вище і перемішайте з рисом. Перекладіть рис і спеції в пластикову ємність і залийте невеликою кількістю води так, щоб вона не повністю покривала рис. Поставте в пароварку і готуйте протягом 20-30 хвилин.

Смачного!


Печеня з гарбуза, нуту і червоної сочевиці

Інгредиенти:

1. Нут — ¾ скл.;

2. Гарбуз — 1,25 кг;

3. Морква — 3 шт;

4. Цибуля ріпчаста — 1 шт;

5. Червона сочевиця — 1 скл.;

6. Овочевий бульйон або воду — 4 скл.;

7. Томатна паста — 3 ст.л.;

8. Імбир — 1,5 ст.л.;

9. Часник — 1 зубчик;

10. Кориця — ½ ч.л.;

11. Мелений кмин — 1,5 ч.л.;

12. Шафран — ¼ ч.л.;

13. Перець чорний мелений — ½ ч.л.;

14. Сіль — ½ ч.л.;

15. Сік лайма — ¼ скл.;

16. Лайм — 1 шт;

17. Смажений арахіс — 70 г;

18. Нарізана петрушка — ⅓ скл.

Приготування:

Замочіть нут в холодній воді на 6 годин або на ніч. Або використовуйте швидкий спосіб замочування. Залийте нут холодною водою в каструлі. Доведіть до кипіння. Приберіть каструлю з вогню і через 1 годину злийте воду з нуту.

У велику каструлю покладіть нут, порізані гарбуз, моркву, цибулю, а також сочевицю, бульйон, імбир, корицю, кмин, сіль, шафран і перець. Накрийте кришкою і тушкуйте при низькій температурі 40 хвилин або поки сочевиця не почне розсипатися, а нут не розм'якшиться. Додайте сік лимона та томатну пасту. Посоліть за смаком.

Подавайте з рисом, посипавши арахісом і петрушкою. З боків тарілки прикрасьте скибочками лимона.

Смачного!

Найкраще готувати у обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.