Розмарин подрібнений
Чим особливий розмарин подрібнений?
- Має сильний "сосновий" запах та пряний ледь гострий смак.
- Багатий антиоксидантами, які підтримують імунну систему та роботу всього організму.
- Має протизапальні властивості, тому ефективний для зняття болю і спазмів в кишечнику.
- Містить карнозол і карнозну кислоту — це речовини, які нормалізують артеріальний тиск і попереджають атеросклероз.
- Розмарин корисний для діабетиків — містить ензими, які знижують рівень глюкози в крові.
Як використовувати розмарин подрібнений?
- Додавайте його в салати, страви з макаронів, овочів та бобових. Використовуйте для ароматизації соусів чи улюблених олій.
- Особливо смакує зі всіма видами м'яса та стравами з сиру.
- Добре поєднується з петрушкою, тим’яном, базиліком, орегано та майораном.
- Пам'ятайте! Розмарин має насичений аромат, тому додавайте його в невеликій кількості.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати вагітним, гіпертонікам та дітям до 5 років.
Шарлотка зі сливами і розмарином
Інгредієнти:
Сливи - 400 г.
Кокосова олія - 100 г.
Нутове/соєве борошно - 150 г.
Вода - 50-70 г.
Сода харчова - 1 ч. л.
Фініки - 200 г (або кокосовий цукор 70 г).
Сироп агави - 30 г.
Мелене насіння льону - 2 ст.л.
Сіль рожева - 1 щіпка.
Імбир - 1 ст.л.
Сік ½ лимона.
Розмарин - 1 щіпка.
Приготування:
1. Замочіть попередньо у теплій воді фініки на 15 хвилин, промийте їх, очистіть від кісточок і збийте у блендері до утворення однорідної маси. Можна додати трохи води, щоб ретельніше подрібнити фініки.
2. Додайте борошно, соду, льон і продовжуйте збивати, потім додайте сіль і розмарин.
3. Сливи поріжте на 8 частинок. Змішайте з лимонним соком, сиропом агави та імбиром.
4. Змастіть форму олією, помістіть тісто, а зверху викладіть сливову масу.
5. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовій печі 30-40 хвилин.
6. Можна потім також прикрасити зверху свіжими листочками розмарину.
Смачного!
Найкраще частуватись шарлоткою у першій половині дня.