Карі класичний
4 відгуки
50 г
Є в наявності
Чим особливий карі класичний?
- Карі — це традиційна індійська приправа з суміші пряностей.
- Має пікантно-гострий смак та аромат.
- В основі карі — коріандр. Він містить велику кількість вітамінів групи В і С, які необхідні для серцево-судинної та нервової системи.
- Інші спеції в складі мають такі корисні властивості:
- куркума — знімає запалення і очищує кров від токсинів;
- кориця — укріплює імунітет і знижує рівень цукру в крові;
- пажитник — має відхаркуючу дію і зменшує кашель;
- гвоздика — вбиває патогенні бактерії в кишківнику;
- імбир — попереджає і зменшує прояви застуди.
- Карі має потужну антибактеріальну дію, тому стимулює роботу травної системи і покращує мікрофлору кишківника.
- куркума — знімає запалення і очищує кров від токсинів;
- кориця — укріплює імунітет і знижує рівень цукру в крові;
- пажитник — має відхаркуючу дію і зменшує кашель;
- гвоздика — вбиває патогенні бактерії в кишківнику;
- імбир — попереджає і зменшує прояви застуди.
Як використовувати карі класичний?
- Додавайте до будь-яких гарячих страв за смаком. Ідеально поєднується зі всіма крупами, бобовими, картоплею, супами та м'ясними стравами.
- Добре смакує у пікантних соусах до рису чи заправках до овочів.
- Якщо ви хочете спробувати менш гострий карі, радимо звернути увагу на карі ніжний (преміум). У нього ніжно-пікантний смак і аромат.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати при камінні у жовчному міхурі, язві та густій крові.
- Вживати разом з аспірином та ліками на його основі.
- Не рекомендуємо вживати вагітним і годуючим мамам.
коріандр, імбир, куркума, кориця, пажитник, фенхель, гвоздика, чилі / Україна. Вага без банки: 50±3г.
на 100 г: білки — 13 г, жири — 14 г, вуглеводи — 25 г. Калорійність — 325 ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Кисло-солодкий соус із карі
Інгредієнти:
Натуральний йогурт — 100 г.
Лимонний сік — 1 ст. л.
Мед — ½ ч.л.
Карі — ½ ч.л.
Свіжомелений білий перець — за смаком.
Сіль морська — за смаком.
Приготування:
З'єднайте всі інгредієнти та ретельно їх перемішайте.
Потім сховайте суміш у холодильник щонайменше на 30 хв.
Смачного!
Підходить для будь-якого прийому їжі, особливо з овочами.