Бахарат
БахаратБахарат

Бахарат


6 відгуків
50 г
68 50 г
Є в наявності

Що таке бахарат і в чому його користь?

  • Бахарат  це суміш духмяних трав і спецій. Супер-популярний продукт в арабських країнах.
  • Має пряний ледь-гострий солодкуватий смак та яскраво-виражений аромат.
  • Паприка — лідер за кількістю вітаміну С, який захищає організм від інфекцій і підтримує імунітет.
  • Чилі містить капсациїн — речовину, яка вбиває до 75% бактерії в організмі.
  • Коріандр багатий на вітамін К. Цей вітамін укріплює скелет і підвищує рухову активність.
  • Зіра містить ефірні масла, які зменшують запалення в організмі і попереджають серцево-судинні захворювання.

Як використовувати бахарат?

  • Додавайте у крупи — рис, кус-кус, гречку та страви з бобових. Класно смакує як маринад до мяса, морепродуктів чи овочів.
  • Радимо додавати бахарат до важкої їжі і багатокомпонентних страв. Спеція не просто надасть гостринки, але й полегшить перетравлювання їжі.
  • Маленький секрет від нас ❤️
    Щоб максимально розкрити аромат спецій обжарте їх до 30 секунд на скороворідці з краплею олії. І вже після цього додавайте у страву.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
  • Вживати вагітним, годуючим та дітям до 3-х років.

паприка червона, перець чорний, перець духмяний, перець чилі, коріандр, зіра, кардамон, кориця, гвоздика, мускатний горіх, м'ята / Україна. Вага без банки: 50±3г.
на 100 г: білки — 11 г, жири — 3 г, вуглеводи — 38 г. Калорійність — 255 ккал.
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.

Рис з гарбузом і селерою


Інгредієнти:

  1. Овочевий бульйон або вода — 1,5 л.

  2. Гарбуз — 200 г.

  3. Рис (крупний, щоб не проходив через шпарки сита) — 350 г.

  4. Селера стебло — 4-5 шт.

  5. Цибуля — 2 шт.

  6. Кольорові солодкі перці — по ½ шт.

  7. Масло ГХІ або кокосова олія сиродавлена — 4 ст. л.

  8. Бахарат — 0,5 ч.л.

  9. Сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Рис залийте 150 мл. бульйону, перемішайте і відставте вбік на 10 хв. Потім посоліть та перетріть крупу пальцями або виделкою, щоб відокремити крупинки одну від одної, пересипте крупу в жаростійке дрібне сито.

  2. Бульйон, що залишився, доведіть до кипіння. Встановіть сито над каструлею з бульйоном і щільно накрийте.Варіть 10 хв., потім зніміть сито, полийте крупу бульйоном за допомогою столової ложки і знову відокремте крупинки перетиранням (виделкою). Поверніть сито в каструлю з киплячим бульйоном і продовжуйте готувати, час від часу поливаючи бульйоном і перетираючи.  Готуйте ще 25-30 хв.

  3. Поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте рівними шматочками. Покладіть овочі в пароварку і полийте 2 ст.л. олії. Готуйте на пару до м'якості (близько 20 хв).

  4. Коли рис буде готовий, полийте його рештою олії, додайте бахарат і перемішайте з овочами. Подавайте одразу.

Смачного!


Найкраще смакувати в першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (6)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення