Кориця (касія) мелена (преміум)
Чим особлива кориця (касія) мелена (преміум)?
- Касія — це порошок з кори китайського коричника, який не зустрічається в дикій природі.
- Має терпкий смак і залишає відчуття легкого печіння на язиці.
- Касія є природним антисептиком. Містить олії, які знезаражують і зменшують больові відчуття.
- В ній багато дубильних речовин і цинку. Вони допомагають виробляти антитіла до більшості сезонних захворювань.
- Головним недоліком касії є кумарин в складі. При надмірному вживанні може спричинити запаморочення і головні болі.
Чим касія відрізняється від кориці цейлонської?
- Має менш насичений смак і темніший колір.
- Більш різка за запахом, смаком та ароматом.
- Містить більше кумарину.
Як використовувати корицю (касію) мелену (преміум)?
- Використовуйте у випічці, десертах, запіканках, щоб надати пряний аромат.
- Підкидаємо ідею класного перекусу. Посипте яблука або інші фрукти горішками та корицею. Смакота ❤️
- Додавайте у напої: чай, каву чи коктейлі. Якщо додати багато спеції — напій збадьорить, а якщо трішки — заспокоїть.
- Один з найкращих засобі при простуді — мед і кориця. Змішайте 1/4 л.кориці + 1 ст.л. меду і приймайте 3рази на день.
- Кориця добре поєднується з іншими приправами: кардамоном, фенхелем, бергамотом.
- Відповідно до добової дози кумарину для людини (0,1 мг на кілограм тіла), дорослим рекомендуємо вживати не більше 1/2 ч.л. кориці в день, а дітям — 1/4 ч.л два рази в тиждень.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати при проблемах з печінкою та підшлунковою залозою.
- Радимо проконсультуватись з лікарем щодо вживання під час вагітності.
Шоколадний кекс
Інгредієнти:
Борошно пшеничне цільнозернове — 200г;
Молоко рослинне — 200 мл;
Какао — 3 ч.л.;
Фініки — 160 г;
Олія кокосова — 40 мл;
Сода харчова — 1 ч.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Приготування:
1. Попередньо замочіть фініки у теплій воді протягом 15 хв. Видаліть кісточки та збийте блендером до утворення однорідної маси. Можна додати трішки рослинного молока, якщо блендер не справлятиметься з фініками.
2. Просійте борошно, соду, какао і корицю. В окремій ємності змішайте молоко, олію та фініки.
3. Змішайте всі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися.
4. Форми для випікання з внутрішньої сторони змажте олією або покладіть паперові одноразові стаканчики.
5. Тепер суху суміш і тісто з`єднайте разом, перемішайте ретельно і помістіть його в форми для випікання.
6. Розігрійте духовку до 180℃ і випікайте 15 хвилин.
Борошно пшеничне цільнозернове — 200г;
Молоко рослинне — 200 мл;
Какао — 3 ч.л.;
Фініки — 160 г;
Олія кокосова — 40 мл;
Сода харчова — 1 ч.л.;
Кориця — 1 ч.л.;
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня.
Домашнє бананово-шоколадне морозиво
Інгредієнти:
Банани — 250 г (2-3 шт.).;
Кокосове молоко — 100 мл.;
Шоколад органічний — 50 г.;
Авокадо (за бажанням) — ½ шт.;
Кориця — ½ ч.л.;
Паличка ванілі (або 1 ч.л. ванільного цукру) — ¼ шт.;
Родзинки — жменя;
Кокосова стружка — 1 ч.л.
Приготування:
1. Почистіть банани, поріжте їх та заморозьте протягом 1-2 годин.
2. Далі з'єднайте заморожені банани, авокадо та молоко і збийте блендером до однорідності на найнижчій швидкості. Додайте корицю і знову збийте протягом 1 хв.
3. Розділіть паличку ванілі, вийміть ножем зернята.
4. Шоколад поламайте, розтопіть на водяній бані.
5. Додайте зернята ванілі до бананової маси, обережно перемішайте, згодом додайте розтоплений шоколад.
6. Морозиво розлийте у формочки, та поставте до морозильної камери на 1-2 години.
При подачі можете посипати родзинками або кокосовою стружкою.
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня.