Рис Басматі золотий (пропарений)
Рис Басматі золотий (пропарений)Рис Басматі золотий (пропарений)

Рис Басматі золотий (пропарений)


4 відгуки
700 г
164 700 г
Під замовлення (1 доба)

Про глютен

  • Рис басматі золотий є безглютеновим.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Такий рис можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

Чим особливий рис Басматі золотий (пропарений)?

  • Басматі — це різновид індійського рису з тонкими довгими зернами.
  • Завдяки обробці під паром рис:
    - зберігає усі корисні властивості;
    - легше засвоюється організмом;
    - зберігає розчипчасту структуру після приготування.
  • Екологічно чистий продукт — не накопичує солі важких металів та інші хімічні сполуки.
  • Має низький глікемічний індекс — 45, а тому повільно піднімає рівень глюкози в крові та дає тривалу ситість.
  • За вмістом амінокислот займає перше місце серед усіх сортів рису.
  • Містить вітаміни групи В, які зміцнюють центральну нервову систему. Особливо багатий на В3 (2,1 мг) — знижує рівень холестерину в крові.
  • Джерело таких мікроелементів: калій (77 мг), фосфор (71 мг), магній (23 мг), кальцій (11 мг). Завдяки багатому складу регулярне вживання рису — профілактика дефіцитів в організмі.

Як вживати рис Басматі золотий (пропарений)?

  • Рис Басматі легкий у приготуванні. Записуйте рецепт :)
    Беремо 1 частину рису та 2 частини киплячої підсоленої води, проварюємо на маленькому вогні 15-20 хв без кришки. Знімаємо рис з вогню, накриваємо кришкою та даємо йому настоятись ще 20 хвилин. Ароматний рис готовий!
    Пам'ятайте: після приготування рис збільшиться в об'ємі в 3 рази.
  • Чудовий гарнір до риби або морепродуктів. Можна поєднувати із овочами, грибами та прянощами.
  • Готуйте як самостійну страву або додавайте до супів.
  • Саме пропарений Басматі ідеально підходить для приготування плову. Він не розварюється, а зберігає форму та розсипчасту структуру.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Рис Басматі / Індія.
на 100г: білки - 7.5 г, жири - 2.6 г, вуглеводи - 62.3 г. Калорійність - 303 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців

Рисова запіканка з овочами (Біріяні)

Інгредієнти:

  1. Рис Басматі — 2 скл. (350 г.)

  2. Вода — 4 скл. (950 мл.);

  3. Сіль — 3 ч.л.;

  4. Мелений шафран — 1/4 ч.л.;

  5. Тепле кокосове молоко для настоювання шафрану — 1/2 скл.;

  6. Масло Гхі або кокосова олія — 3 ст.л.;

  7. Гарам-масала — 2 ч.л.;

  8. Мелений коріандр — 2 ч.л.;

  9. Куркума — 1 ч.л.;

  10. Картопля (або топінамбур) — 3 шт.;

  11. Зелений горошок, відварений, або консервований — 1/2 скл. (200 г);

  12. Помідори, бланшовані і протерті через друшляк — 4 шт.;

  13. Суміш зелені (кінза, петрушка, кріп по 1 ст.л.) — 3 ст.л.;

  14. Кокосове молоко (або натуральний йогурт) —  3/4 скл. (175 мл);

  15. Рожева вода (не обов’язково) — 2 ч.л.;

  16. Горіхи (грецкі або фундук) — 3 ст.л.. (близько 35 г).

Приготування:
1. Підготуйте рис:  ретельно промийте його в воді поки вода не буде прозорою. Замочіть у воді на ніч.
2. Налийте воду в каструлю, покладіть 2 ч.л. солі і доведіть до кипіння. Потім додайте підготовлений рис і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні близько 15 хв.
3. Поки рис вариться, розмішайте шафран в теплому молоці.
4. Нагрійте в іншій каструлі масло/олію і підсмажте, постійно помішуючи мелені прянощі. Через кілька секунд додайте нарізану картоплю і помішуючи, смажте її 5 хв, поки шматочки картоплі не підрум'яняться.
5. Додайте горошок, помідори, половину зелені і сіль, що залишилася.
6. Накрийте кришкою і варіть, поки овочі не стануть м'якими, помішуючи їх кожні кілька хвилин. Якщо потрібно, додайте трохи води, щоб овочі не підгоріли.
7. До цього часу рис повинен вже зваритися.
8. Додайте в нього молоко (йогурт), рожеву воду, шафранове молоко, обережно перемішайте його виделкою і залиште на 5 хвилин.
9. Змастіть маслом дно пательні або каструлі, покрийте її половиною рису і розрівняйте. Зверху рівним шаром покладіть овочі та картоплю нарізану кубиками, покрийте їх рештою рису і розрівняйте. Накрийте сковорідку листом алюмінієвої фольги так, щоб вона пропускала якомога менше пари.
10. Поставте в розігріту духовку і запікайте рис при t° 140 ° С протягом 15-20 хвилин.
11. Перед подачею вийміть страву з пательні лопаткою. Посипте кожну порцію подрібненими горіхами і зеленню. Подавайте гарячим.


Найкраще смакувати страву у обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення