Булгур крупний
Що таке булгур крупний та чим він особливий?
- Булгур — це крупа з твердих сортів пшениці.
- При виготовленні проходить мінімальну обробку, тому зберігає всі вітаміни та мікроелементи.
- Містить вітаміни групи В, а саме:
- В3, який відповідає за регенерацію шкіри та попереджає її раннє старіння;
- В9 (фолієва кислота) — стимулює імунітет і процеси кровотворення, що особливо важливо для жінок. - Джерело грубої клітковини, яка не перетравлюється організмом. А вбирає токсини та виводить їх з кишківника.
- Містить калій і залізо. Вони необхідні для правильної роботи серця й судин.
- Булгур містить вітамін К, який бере участь в утворенні білків в організмі.
- В3, який відповідає за регенерацію шкіри та попереджає її раннє старіння;
- В9 (фолієва кислота) — стимулює імунітет і процеси кровотворення, що особливо важливо для жінок.
Як вживати крупний булгур?
- Щоб зварити булгур залийте його водою у співвідношенні 1:2, доведіть до кипіння і варіть 15-20хв.
- Традиційний спосіб вживання — каша та плов. Можна вживати як солодку кашу із горішками та фруктами або готувати більш нейтральну кашу чи плов зі спеціями.
- Булгур — чудовий гарнір до риби, морепродуктів та овочів.
- Додавайте у салати або фаршируйте ним овочі.
- А ще секрет від нас ❤️ Булгур можна використовувати навіть у десертах: замочену крупу додавати у випічку, поєднавши з медом, горіхами чи сухофруктами.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Салат з булгуром та овочами
Інгредієнти:
Булгур — 100 г
Кіноа — 100 г
Морква — 3 шт
Буряк — 2 шт
Апельсин — 1/2 шт
Мед — 3 ст. л.
Оливкова олія — 1 ст. л.
Гірчиця — 1 ст. л.
Сік лимона — 1 ч. л.
Сіль, перець — за смаком
Адигейський сир (або тофу) за бажанням — 150 г
Приготування:
1. Відваріть булгур протягом 10-15 хв, а кіноа - 20-30 хв. Також в цей час відваріть буряк до м’якості.
2. Змішайте мед і сік половини апельсина, трохи посоліть і ретельно перемішайте.
3. Наріжте моркву кружечками. Викладіть моркву в один шар на підготовлене заздалегідь деко, застелене пергаментним папером і злегка змащене оливковою олією.
4. Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Гарячу моркву полийте готовим медово-апельсиновим соусом.
5. Буряк і сир (якщо використовуєте) наріжте кубиками і змішайте в салатниці з кіноа і булгуром, а потім додайте запечену моркву.
6. Для заправки з'єднайте оливкову олію з лимонним соком і гірчицею. Полийте цим соусом салат і ретельно його перемішайте.
Подавайте салат теплим.
Смачного!
Найкраще вживати у обідній час.