Спельта (органічна)
11 відгуків
600 г
Є в наявності
Чим корисна спельта?
- Спельта — це м'який сорт пшениці.
- Джерело повільних вуглеводів — на 100г продукту 70г вуглеводів. Повільні вуглеводи дарують тривалу ситість, енергію та не підвищують рівень цукру в крові.
- Не переносить штучних добрив, тому вважається екологічно чистою.
- Спельта багата на вітаміни групи В, які стимулюють утворення гемоглобіну та обмін речовин.
- Містить у великій кількості:
- магній (40мг) — нормалізує роботу серцево-судинної системи;
- фосфор (150мг) — укріплює кістки та зуби;
- калій (143 мг) — попереджає утворення набряків. - Високий вміст клітковини — 10г на 100г продукту. Саме харчові волокна регулюють кількість інсуліну та глюкози.
- магній (40мг) — нормалізує роботу серцево-судинної системи;
- фосфор (150мг) — укріплює кістки та зуби;
- калій (143 мг) — попереджає утворення набряків.
Як використовувати спельту?
- Використовуйте для:
- пророщення;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- варіть зі спельти каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари і настоянки.
- Ділимося нашим рецептом каші з пророщеної спельти.
Додайте до пророщеної спельти 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
- пророщення;
- додавайте пророщені зерна у готову кашу або посипайте салати;
- варіть зі спельти каші та супи;
- готуйте лікувальні відвари і настоянки.
Додайте до пророщеної спельти 1 ст. л. меду, декілька ложок шроту на ваш смак, теплу воду та перемішайте. Сніданок подано:)
Як проростити спельту?
- Залийте 1-2 ст. л. спельти водою у скляному посуді і залиште на ніч.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
Вранці у вас вже будуть готові спельтові проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:) - Радимо вводити проростки поступово у раціон. Вони мають функцію «мітли», яка активно очищує організм від шлаків та токсинів. Тому спершу вживайте не більше 2-3 ст. л. проростків на день. А згодом кількість можна збільшувати.
Зранку промийте, злийте воду і залиште вологою на день. Ввечері знову промийте і залиште наніч.
Вранці у вас вже будуть готові спельтові проростки. Можна зразу ж додавати до сніданку:)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Спельта містить глютен, тому не варто вживати при його непереносимості.
Спельта / Україна.
на 100г: білки – 14,5г, жири – 2,4г, вуглеводи – 70,2г. Калорійність – 339 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Десерт “Оригінальний”
Десерт “Оригінальний”
Інгредієнти:
Яблуко — 1 шт;
Домашній сир — 100 г;
Проростки спельти — 20 г;
Мед — 1 ст.л.;
Кориця — ½ ч.л.;
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно спельту замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посуд кришкою чи тканиною. Відкладіть спельту у тепле темне місце поки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
3. Сир перетріть через сито. Спельти проростки подрібніть в чаші блендера.
4. Змішати всі інгредієнти, викладіть у форму і посипте корицею.
Смачного!
Найкраще вживати у першій половині дня. Чудово смакує діткам.
Толма (
з Вірменської кухні)
Яблуко — 1 шт;
Домашній сир — 100 г;
Проростки спельти — 20 г;
Мед — 1 ст.л.;
Кориця — ½ ч.л.;
Приготування:
1. Для пророщення зерна необхідно спельту замочити у чистій воді на 3-5 годин (на ніч). Потім злити воду, промити насіння і залишити трохи вологи на дні посудини. Прикрийте нещільно посуд кришкою чи тканиною. Відкладіть спельту у тепле темне місце поки не з’являться корінці довжиною 3-4 мм. Поки насіння проростає промивайте його 2 рази на день. Готові проростки зберігайте до 5 діб в холодильнику, промиваючи їх раз в день.
2. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
3. Сир перетріть через сито. Спельти проростки подрібніть в чаші блендера.
4. Змішати всі інгредієнти, викладіть у форму і посипте корицею.
Смачного!Найкраще вживати у першій половині дня. Чудово смакує діткам.
Інгредієнти:
1. Сочевиця - 80 г;
2. Спельта - 160 г;
3. Квасоля - 80 г;
4. Цибуля - 80 г;
5. Олія - 120 г;
6. Курага - 80 г;
7. Виноградне листя - 400 г;
8. Родзинки - 40 г;
9. Зелень, перець червоний, сіль - за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ:
1. Спельту промити, замочити на ніч, зварити.
2. Підсмажити цибулю до золотистого кольору.
3. До вареної спельти додати варену сочевицю,
квасолю, змішати з підсмаженою цибулею, додати родзинки, зелень, перець, сіль.
4. Ошпарити виноградні листки. Завернути в
начинку в виноградні листки у вигляді конвертиків. Складати рядами в каструлю, додати
курагу, воду і олію. Зварити до готовності, посипати зеленню.
Каша зі спельти з морквою
Складники:
1 скл зерен спельти
1 цибуля
1 морква
3 ст л олії
3 скл води
сіль - за смаком
Приготування:
1. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти на тертці.
2. В каструлю налити олії і стушкувати цибулю і моркву приблизно 10 хвилин.
3. Добре промити спельту, добавити до моркви і цибулі, перемішати.
4. Долити теплу кип'ячену воду в співвідношенні крупа-вода - 1: 3.
5. Готувати на слабкому вогні до повного википання води, додати сіль.
6. Залишити кашу настоюватись близько 30 хвилин.
Смачного!
Із цим товаром рекомендуємо
Висівки жорнові зі спельти (відбірні)
4 відгуки
Пшениця (органічна)
16 відгуків