Жорнове борошно зі спельти
8 відгуків
900 г
Є в наявності
Чим особливе жорнове борошно зі спельти?
- Цільнозернове борошно зі спельти — це борошно грубого помолу, яке отримують в процесі перемелювання зерна спельти. Зберігає усі корисні властивості цільного зерна.
- Спельта — екологічно чистий вид пшениці, який не переносить штучних добрив.
- Містить глютен.
- Містить у великій кількості:
- магній (40мг) — нормалізує роботу серцево-судинної системи;
- фосфор (150мг) — укріплює кістки та зуби;
- калій (143 мг) — попереджає утворення набряків. - Спельтове борошно — джерело вітамінів групи В, які стимулюють утворення гемоглобіну та обмін речовин.
- магній (40мг) — нормалізує роботу серцево-судинної системи;
- фосфор (150мг) — укріплює кістки та зуби;
- калій (143 мг) — попереджає утворення набряків.
Як використовувати борошно зі спельти?
- Готуйте здорову випічку: хліб, печиво, крекери і панкейки. Борошно спельти додає приємний горіховий смак.
- Використовуйте для загущення соусів та веганських супів.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Спельта / Виготовляється на східно-тірольських жорнових млинах, Green, Австрія.
на 100 г. білки — 17 г, жири — 3 г, вуглеводи — 75 г. Калорійність — 335 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
6 місяців
Овочевий кекс
Інгредієнти:
Борошно зі спельти - 200 г.;
Овочевий бульйон (або вода) — 200мл;
Оливкова або кокосова олія — 3 ст.л.;
Цукіні невеликі — 2 шт;
Морква — 3 шт;
Перець солодкий — 3 шт;
Горошок — 100 г;
Сир тофу або адигейський — 100 г (не обов’язково);
Орегано — 2 ст.л.;
Сода — 2 ч.л.;
Сіль та перець — за смаком.
Приготування:
2. Цукіні та моркву поріжте кружельцями, а перець очистіть від насіння та наріжте соломкою.
3. Викладіть овочі на деко та випікайте протягом 10-12 хв. В останні 3 хв. приготування додайте до овочів орегано, сіль та перець (якщо використовуєте) та перемішайте.
4. В мисці вимішайте борошно з содою. Додайте олію та воду і вимішайте тісто. Додайте до тіста натертий сир (якщо використовуєте), горошок і ¾ частини спечених овочів. Все ретельно перемішайте.
4. В мисці вимішайте борошно з содою. Додайте олію та воду і вимішайте тісто. Додайте до тіста натертий сир (якщо використовуєте), горошок і ¾ частини спечених овочів. Все ретельно перемішайте.
5. Викладіть тісто у форму для кексів, а зверху розмістіть залишену частину овочів. Змастіть овочі зверху оливковою (або кокосовою) олією.
6. Випікайте кекс при 180 градусів протягом 50 хв. Якщо викладені зверху овочі будуть пропікатись занадто швидко - зменшіть температуру до 160 градусів.
7. Пробуйте кекс на готовність зубочисткою, або дерев’яною паличкою. Готове тісто не буде прилипати до палички.
8. Готовий кекс дістаньте з форми та дайте застигнути.
Смачного!
Смачного!
Найкраще вживати у першій половині дня.