

Водорості сушені Норі 10 листів
1 відгук
150 грн 1 шт
1 шт
Є в наявності
100% червоні морські водорості порфіра (Porphyra yezoensis) / Китай.
Вага: 26 грам.
Вага: 26 грам.
на 100 г: білки — 44 г, жири — 3 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 345 ккал.
18 місяців
Що таке водорості норі та чим вони корисні?
- Норі — це японські їстівні водорості у вигляді довгих тонких пластинок.
- Мають "морський" смак та аромат.
- Містять у великій кількості фосфор і кальцій. Вони допоможуть зберегти ваші кістки та зуби міцними.
- Один лист норі містить 16мкг йоду. Тому їх регулярне вживання покращує роботу щитовидної залози.
- Містять Омегу-3, яка знижує рівень холестерину в крові та зміцнює судини.
- Дарують тривале почуття ситості, завдяки збалансованому складу.
Як вживати водорості норі сушені?
- Класичний варіант використання норі — зробити із них домашні суші.
- Додавайте в салати, супи й навіть десерти.
- Водорості підійдуть для формування спрінг-ролів.
- Із норі можна приготувати корисні чипси.
*Щоб дізнатися рецепт — відкрийте рубрику РЕЦЕПТИ. - Рекомендована норма вживання - 2 листи/день.
*Щоб дізнатися рецепт — відкрийте рубрику РЕЦЕПТИ.
Чого не варто?
- Вживати норі при індивідуальній непереносимості продукту.
- Під час вагітності обов'язково порадьтеся з лікарем.
Чипси з норі
Інгредієнти :
1. Листи висушених водоростей норі — 1 пачка
2. Оливкова олія — 3-4 ст. л.
3. Васабі (у вигляді соусу) — 0,5-1 ч.л.
Перед самим процесом приготування розігрійте духову піч до температури 180°С.
Приготування :
1. Поріжте листи норі на невеликі рівномірні прямокутні шматочки.
2. Змішайте в невеликій мисці 3-4 ложки оливкової олії, 0,5-1 ч. л. соусу васабі до однорідної маси. Посоліть.
3. Деко для запікання застеліть фольгою чи пергаментним папером.
4. Змастіть шматочки норі за допомогою спеціального кухонного пензлика з обох сторін сумішшю "оливкова олія +соус васабі" та викладіть рівномірно на деко в один шар.За бажанням зверху чипси можна посипати кунжутом.
5. Запікайте чипси з норі при температурі 180°С по 2 хв. з кожного боку.
6. Вийміть чипси з духової печі за допомогою рукавички-прихватки та акуратно викладіть їх на окрему тарілку.
7. Чипси можна споживати як самостійну страву, з корисним улюбленим соусом чи салатом.
8. Смачного !
"Рибні" палички
Інгредієнти:
1. Норі - 10 листів
2. Тофу - 400 г
3. Нутове борошно - 300 г
4. Вода - 300 г
5. Оливкова олія - 2 ст.л
6. Спеції: сіль - 1/2 ч.л, паприка - 1 ч.л.
Приготування:
1. Порізати тофу на брусочки, а листи розрізати на 3 довгі частини по ширині.
2. Приготувати кляр: змішати борошно із спеціями, поступово вливати воду і перемішувати, далі додати олію.
3. Приготувати миску з водою і по схемі готувати кожну палочку: норі розмочити у воді, обгорнути ним тофу, далі обмакнути у нутовому клярі.
Додатково можна обваляти палички у панірувальних сухарях або лляному борошні для хрусткої шкоринки.
4. Запікати у духовці при 180 градусах 5-7 хвилин або смажити на розігрітій сковорідці по 2-3 хв з кожної сторони.
Морський суп із норі
Інгредієнти:
5 листів норі
1 середня морква
2 середніх помідори
1 середня цибулина
3 картоплі
1/2 склянки рису
1 лавровий листок
зелень, сіль та перець за смаком
Приготування:
1. Дрібно нарізати картоплю та цибулю, натерти моркву та порізати на маленькі квадратики норі.
2. Закип'ятити воду і поставити варити картоплю та рис, додати лавровий листок
3. Доки вариться картопля, обсмажити на середньому вогні цибулю та моркву і додати до напівготової картоплі з рисом.
4. За цей час нарізати дрібно помідори та зелень і теж додати у суп.
5. Коли усе закипить, додати спеції та нарізані листи норі.
Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Зберігати подалі від прямого сонячного світла при температурі від -15 до +30 С та відносній вологості повітря не більше 80%.