Водорості сушені Норі 10 листів
Водорості сушені Норі 10 листів

Водорості сушені Норі 10 листів


88 грн 1 шт
1 шт Є в наявності
- +
100% червоні морські водорості порфіра (Porphyra yezoensis) / Китай.
Вага: 26 грам.
на 100 г: білки — 44 г, жири — 3 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 345 ккал.
18 місяців


Що таке водорості норі та чим вони корисні?

  • Норі — це японські їстівні водорості у вигляді довгих тонких пластинок.
  • Мають "морський" смак та аромат.
  • Містять у великій кількості фосфор і кальцій. Вони допоможуть зберегти ваші кістки та зуби міцними.
  • Один лист норі містить 16мкг йоду. Тому їх регулярне вживання покращує роботу щитовидної залози.
  • Містять Омегу-3, яка знижує рівень холестерину в крові та зміцнює судини.
  • Дарують тривале почуття ситості, завдяки збалансованому складу.

Як вживати водорості норі сушені?

  • Класичний варіант використання норі — зробити із них домашні суші.
  • Додавайте в салати, супи й навіть десерти. 
  • Водорості підійдуть для формування спрінг-ролів.
  • Із норі можна приготувати корисні чипси. 
    *Щоб дізнатися рецепт — відкрийте рубрику РЕЦЕПТИ.
  • Рекомендована норма вживання - 2 листи/день.

Чого не варто?

  • Вживати норі при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Під час вагітності обов'язково порадьтеся з лікарем.

Детальніше
  • Про якість сушених листів норі свідчить їхня гнучкість. Якісні листи норі не повинні ламатись.
  • Колір у сушених норі має бути однорідним.
  • Відкриту пачку норі бажано використати одразу.

Чипси з норі


Інгредієнти : 


1. Листи висушених водоростей норі — 1 пачка
2. Оливкова олія —  3-4 ст. л. 
3. Васабі (у вигляді соусу)  — 0,5-1 ч.л.


Перед самим процесом приготування розігрійте духову піч до температури 180°С.


Приготування : 


1. Поріжте  листи норі на  невеликі рівномірні прямокутні шматочки. 
2. Змішайте в невеликій мисці 3-4 ложки оливкової олії, 0,5-1 ч. л.  соусу васабі до однорідної маси. Посоліть. 
3. Деко для запікання застеліть фольгою чи пергаментним папером.
4. Змастіть   шматочки норі  за допомогою спеціального кухонного пензлика з обох сторін сумішшю "оливкова олія +соус васабі"  та викладіть  рівномірно на деко в один шар.За бажанням зверху чипси можна посипати кунжутом.
5. Запікайте   чипси з норі при  температурі 180°С  по 2 хв. з кожного боку. 
6. Вийміть чипси з духової печі  за допомогою рукавички-прихватки та акуратно викладіть їх на окрему тарілку.
7. Чипси можна споживати як самостійну страву, з  корисним улюбленим соусом  чи салатом.
8. Смачного !



"Рибні" палички


Інгредієнти:


1. Норі - 10 листів
2. Тофу - 400 г
3. Нутове борошно - 300 г
4. Вода - 300 г
5. Оливкова олія - 2 ст.л
6. Спеції: сіль - 1/2 ч.л, паприка - 1 ч.л.

Приготування:


1. Порізати тофу на брусочки, а листи розрізати на 3 довгі частини по ширині.
2. Приготувати кляр: змішати борошно із спеціями, поступово вливати воду і перемішувати, далі додати олію.
3. Приготувати миску з водою і по схемі готувати кожну палочку: норі розмочити у воді, обгорнути ним тофу, далі обмакнути у нутовому клярі. 
Додатково можна обваляти палички у панірувальних сухарях або лляному борошні для хрусткої шкоринки.
4. Запікати у духовці при 180 градусах 5-7 хвилин або смажити на розігрітій сковорідці по 2-3 хв з кожної сторони.




Морський суп із норі


Інгредієнти:


5 листів норі
1 середня морква
2 середніх помідори
1 середня цибулина
3 картоплі
1/2 склянки рису
1 лавровий листок
зелень, сіль та перець за смаком


Приготування:


1. Дрібно нарізати картоплю та цибулю, натерти моркву та порізати на маленькі квадратики норі.
2. Закип'ятити воду і поставити варити картоплю та рис, додати лавровий листок
3. Доки вариться картопля, обсмажити на середньому вогні цибулю та моркву і додати до напівготової картоплі з рисом.
4. За цей час нарізати дрібно помідори та зелень і теж додати у суп.
5. Коли усе закипить, додати спеції та нарізані листи норі.
Смачного!




Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати подалі від прямого сонячного світла при температурі від -15 до +30 С та відносній вологості повітря не більше 80%.