Водорості сушені Норі 10 листів
Водорості сушені Норі 10 листів

Водорості сушені Норі 10 листів


100 грн 1 шт
1 шт Є в наявності
- +
100% червоні морські водорості порфіра (Porphyra yezoensis) / Китай.
Вага: 26 грам.
на 100 г: білки — 44 г, жири — 3 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 345 ккал.
18 місяців


Що таке водорості норі та чим вони корисні?

  • Норі — це японські їстівні водорості у вигляді довгих тонких пластинок.
  • Мають "морський" смак та аромат.
  • Містять у великій кількості фосфор і кальцій. Вони допоможуть зберегти ваші кістки та зуби міцними.
  • Один лист норі містить 16мкг йоду. Тому їх регулярне вживання покращує роботу щитовидної залози.
  • Містять Омегу-3, яка знижує рівень холестерину в крові та зміцнює судини.
  • Дарують тривале почуття ситості, завдяки збалансованому складу.

Як вживати водорості норі сушені?

  • Класичний варіант використання норі — зробити із них домашні суші.
  • Додавайте в салати, супи й навіть десерти. 
  • Водорості підійдуть для формування спрінг-ролів.
  • Із норі можна приготувати корисні чипси. 
    *Щоб дізнатися рецепт — відкрийте рубрику РЕЦЕПТИ.
  • Рекомендована норма вживання - 2 листи/день.

Чого не варто?

  • Вживати норі при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Під час вагітності обов'язково порадьтеся з лікарем.

Детальніше
  • Про якість сушених листів норі свідчить їхня гнучкість. Якісні листи норі не повинні ламатись.
  • Колір у сушених норі має бути однорідним.
  • Відкриту пачку норі бажано використати одразу.

Чипси з норі

Інгредієнти : 
-  листи висушених водоростей норі - 1 пачка;
- оливкова олія -  3-4 ст. л. ;
- васабі (у вигляді соусу)  - 0,5 - 1 ч. л.

Перед самим процесом приготування розігрійте духову піч до температури 180°С.

Приготування : 
1. Поріжте  листи норі на  невеликі рівномірні прямокутні шматочки. 
2. Змішайте в невеликій мисці 3-4 ложки оливкової олії, 0,5-1 ч. л.  соусу васабі до однорідної маси. Посоліть. 
3. Деко для запікання застеліть фольгою чи пергаментним папером.
4. Змастіть   шматочки норі  за допомогою спеціального кухонного пензлика з обох сторін сумішшю "оливкова олія +соус васабі"  та викладіть  рівномірно на деко в один шар.За бажанням зверху чипси можна посипати кунжутом.
5. Запікайте   чипси з норі при  температурі 180°С  по 2 хв. з кожного боку. 
6. Вийміть чипси з духової печі  за допомогою рукавички-прихватки та акуратно викладіть їх на окрему тарілку.
7. Чипси можна споживати як самостійну страву, з  корисним улюбленим соусом  чи салатом.
8. Смачного !
Написати відгук
Відгуки про товар (0)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати подалі від прямого сонячного світла при температурі від -15 до +30 С та відносній вологості повітря не більше 80%.