Водорості сушені Норі 10 листів
Водорості сушені Норі 10 листів

Водорості сушені Норі 10 листів


1 відгук
119 грн 1 шт
1 шт Є в наявності
- +
100% червоні морські водорості порфіра (Porphyra yezoensis) / Китай.
Вага: 26 грам.
на 100 г: білки — 44 г, жири — 3 г, вуглеводи — 42 г. Калорійність — 345 ккал.
18 місяців


Що таке водорості норі та чим вони корисні?

  • Норі — це японські їстівні водорості у вигляді довгих тонких пластинок.
  • Мають "морський" смак та аромат.
  • Містять у великій кількості фосфор і кальцій. Вони допоможуть зберегти ваші кістки та зуби міцними.
  • Один лист норі містить 16мкг йоду. Тому їх регулярне вживання покращує роботу щитовидної залози.
  • Містять Омегу-3, яка знижує рівень холестерину в крові та зміцнює судини.
  • Дарують тривале почуття ситості, завдяки збалансованому складу.

Як вживати водорості норі сушені?

  • Класичний варіант використання норі — зробити із них домашні суші.
  • Додавайте в салати, супи й навіть десерти. 
  • Водорості підійдуть для формування спрінг-ролів.
  • Із норі можна приготувати корисні чипси. 
    *Щоб дізнатися рецепт — відкрийте рубрику РЕЦЕПТИ.
  • Рекомендована норма вживання - 2 листи/день.

Чого не варто?

  • Вживати норі при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Під час вагітності обов'язково порадьтеся з лікарем.

Детальніше
  • Про якість сушених листів норі свідчить їхня гнучкість. Якісні листи норі не повинні ламатись.
  • Колір у сушених норі має бути однорідним.
  • Відкриту пачку норі бажано використати одразу.

Чипси з норі


Інгредієнти : 


1. Листи висушених водоростей норі — 1 пачка
2. Оливкова олія —  3-4 ст. л. 
3. Васабі (у вигляді соусу)  — 0,5-1 ч.л.


Перед самим процесом приготування розігрійте духову піч до температури 180°С.


Приготування : 


1. Поріжте  листи норі на  невеликі рівномірні прямокутні шматочки. 
2. Змішайте в невеликій мисці 3-4 ложки оливкової олії, 0,5-1 ч. л.  соусу васабі до однорідної маси. Посоліть. 
3. Деко для запікання застеліть фольгою чи пергаментним папером.
4. Змастіть   шматочки норі  за допомогою спеціального кухонного пензлика з обох сторін сумішшю "оливкова олія +соус васабі"  та викладіть  рівномірно на деко в один шар.За бажанням зверху чипси можна посипати кунжутом.
5. Запікайте   чипси з норі при  температурі 180°С  по 2 хв. з кожного боку. 
6. Вийміть чипси з духової печі  за допомогою рукавички-прихватки та акуратно викладіть їх на окрему тарілку.
7. Чипси можна споживати як самостійну страву, з  корисним улюбленим соусом  чи салатом.
8. Смачного !



"Рибні" палички


Інгредієнти:


1. Норі - 10 листів
2. Тофу - 400 г
3. Нутове борошно - 300 г
4. Вода - 300 г
5. Оливкова олія - 2 ст.л
6. Спеції: сіль - 1/2 ч.л, паприка - 1 ч.л.

Приготування:


1. Порізати тофу на брусочки, а листи розрізати на 3 довгі частини по ширині.
2. Приготувати кляр: змішати борошно із спеціями, поступово вливати воду і перемішувати, далі додати олію.
3. Приготувати миску з водою і по схемі готувати кожну палочку: норі розмочити у воді, обгорнути ним тофу, далі обмакнути у нутовому клярі. 
Додатково можна обваляти палички у панірувальних сухарях або лляному борошні для хрусткої шкоринки.
4. Запікати у духовці при 180 градусах 5-7 хвилин або смажити на розігрітій сковорідці по 2-3 хв з кожної сторони.




Морський суп із норі


Інгредієнти:


5 листів норі
1 середня морква
2 середніх помідори
1 середня цибулина
3 картоплі
1/2 склянки рису
1 лавровий листок
зелень, сіль та перець за смаком


Приготування:


1. Дрібно нарізати картоплю та цибулю, натерти моркву та порізати на маленькі квадратики норі.
2. Закип'ятити воду і поставити варити картоплю та рис, додати лавровий листок
3. Доки вариться картопля, обсмажити на середньому вогні цибулю та моркву і додати до напівготової картоплі з рисом.
4. За цей час нарізати дрібно помідори та зелень і теж додати у суп.
5. Коли усе закипить, додати спеції та нарізані листи норі.
Смачного!




Написати відгук
Відгуки про товар (1)
Написати відгук
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати подалі від прямого сонячного світла при температурі від -15 до +30 С та відносній вологості повітря не більше 80%.