Ікра, водорості

Водорості сушені Норі 10 листів

Ікра веганська червона

Ікра веганська чорна

Морська капуста (ламінарія)

Подарунковий сертифікат 350 грн
Ікра,
морські водорості
Морські водорості складаються
з величезної групи рослин - до 25 000. Їстівні
тільки близько сотні з них. Залежно від глибини, на якій вони ростуть,
кількості світла, температури води і типу узбережжя, вони бувають червоними,
зеленими, жовтими або коричневими.
Більшість їстівних
водоростей ростуть в дикій природі, але через зростання попиту створюється все
більше ферм. Водорості опріснюють, сушать в тіні (на сонці вони втрачають
колір), ріжуть і зберігають у темному сухому місці. Завдяки тому, що вони
консервовані морською сіллю, продукт має практично необмежений термін
зберігання
Як їсти водорості
Веганські водорості мають різноманітні смаки. Багато що залежить від форми подачі та вибраного
типу. Можна купити сушені морські водорості, які після замочування багаторазово
збільшують свій об’єм. Цей продукт можна приготувати різними способами, оскільки він також
підходить для запікання та смаження. Популярна страва - веганська ікра.
Рекомендується
з’їдати продукт якомога швидше після відкриття. Зверніть увагу на рекомендовані
дозування.
Їстівні водорості забезпечують широкий спектр
гастрономічних відкриттів. Найчастіше
їх асоціюють із суші, але варто розширити набір страв, де вони присутні як один із інгредієнтів. Наприклад, ви можете зварити смачний бульйон з
водоростей. Вони також є чудовим доповненням до пасти, добре працюють як складова салату. Ікра з морських водоростей – ще незнайомий
багатьом покупцям продукт, спробуйте його.
Перед вживанням замочіть
їх на 20-40 хвилин в теплій воді. Це не стосується листів норі для суші. Якщо
ви використовуєте водорості в якості приправи, то просто роздушіть їх. Замочені
водорості збільшуються до 10 разів. Водорості солоні, тому можна звести до
мінімуму сіль.
Найбільш популярні водорості
·
Норі - незамінний інгредієнт суші. Є кілька видів норі: зелений, червоний,
срібний, золотий, платиновий і діамантовий.
·
Комбу темно-коричневі, майже чорного кольору, м'ясисті і хрусткі. Продаються
смугами довжиною від 7 до 45 см.
·
Вакаме називають водяною папороттю. Вони найкращі в сирому вигляді: після
замочування, коли вони стануть темно-зеленими, наріжте їх і додайте в салати
або супи.
·
Дульсе червоно-рожеві, тверді, зі злегка горіховим запахом. Дульсе можна їсти
солодким, наприклад, нарізаним і змішаним зі збитими вершками і фруктами. Вони
також гарні на смак з пивом, обсмажені в олії на сковороді і з'їдені як чіпси.
·
Морський салат. Його зелені прозорі листя нагадують пучки звичайного салату. У них м'який
смак, але їх важко жувати, навіть якщо вони подрібнені. Тому після замочування
їх найкраще змішати і додати в суп, смузі; з них можна приготувати чудове масло
з водоростей.
Веганська ікра
Ікра з водоростей - сурогатний
продукт, який за смаком і зовнішнім виглядом імітує ікру лососевих і осетрових
риб. Найперша імітована ікра була створена в середині 1960-х в Радянському
Союзі. Згодом були розроблені аналоги, основою яких стали гелі з екстрактів
морських водоростей.
Імітована ікра підходить
для приготування бутербродів, її можна використовувати в якості начинки для
млинців і суші. Крім того, ікру з морських водоростей можна додавати в салати,
а також прикрашати нею різні страви.
На нашому ринку в основному представлені сушені
водорості. Їх легко купити в Україні в Києві і Львові в магазині здорового
харчування СМАК ЖИТТЯ. Ціна прийнятна. Зверніть увагу на такий продукт, як ікра
з морських водоростей.