Псиліум
ПсиліумПсиліумПсиліум

Псиліум


105 грн 100 г
100 г 500 г BIG PACK Під замовлення (1 доба)
- +
Лушпиння насіння подорожника, що росте в Індії, Іспанії та Франції / Індія.
на 100 г: білки — 1,84 г, жири — 0,25 г, вуглеводи — 4,55 г. Калорійність — 27,5 ккал.
12 місяців


Чим особливий псиліум?

  • Псиліум — це лушпиння насіння подорожника, що росте в Індії, Іспанії та Франції.
  • Він на 80-85% складається з клітковини і не має вираженого смаку.
  • Псиліум дає відчуття насичення, тому є незамінним для людей, які хочуть схуднути та стабілізувати процеси травлення.
  • Сприятиме схудненню. Він не розчиняється повністю у воді, а набухає. Псиліум сповільнює перетравлення і засвоєння вуглеводів та жирів, тим самим сповільнює секрецію інсуліну. Нема надлишку інсуліну — нема зайвих кілограмів.
  • Псиліум також є потужним ентеросорбентом. Розбухаючи в кишечнику, він перетворюється на слизову масу і виводить все погане з організму. Тому його ефективно приймати разом з антипаразитарним комплексом.

Як використовувати псиліум?

  • Псиліум стане чудовим додатком до випічки. Він забезпечить тісто пористою повітряною структурою (по суті, є замінником глютену). З псиліуму утворюється дуже густа та клейка маса.
  • Також його можна використовувати для приготування різноманітних соусів.
  • Якщо ви повечеряли, але далі хочеться їсти, нападає вечірній жор — випийте 1 чайну ложку псиліуму. Нагодуйте мікробіоту і все пройде:)
  • Денна норма для дорослих і дітей старше 12 років — 1-3 ст. л. Порошок треба розмішати в 100 мл води або соку і відразу випити.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем щодо вживання псиліуму під час вагітності.
  • Під час грудного вигодовування слідкуйте за реакцією дитини і починайте прийом з менших доз.

Детальніше



Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Низькокалорійний хліб з псиліума

 Інгредієнти:

  1. Гречка зелена — 160 г.

  2. Пшоно — 160 г.

  3. Вода — 500 мл.

  4. Псиліум — 80 г.

  5. Вівсяні пластівці — 400 г.

  6. Морська сіль — 10 г.

  7. Сода харчова — 7 г.

  8. Олія горіхова (або на свій смак) — 60 г.

  9. Чіа насіння — 10 г.

  10. Насіння льону — 10 г.

  11. Кунжут — 10 р.

  12. Насіння соняшнику — 10 г.


 Приготування:

1. Спочатку змішайте гречану крупу і пшоно у великій мисці, після чого залийте водою на 5 см вище рівня крупи. Замочуйте протягом 10 годин.

Розігрійте духовку до 175° С.  Виберіть форму для хліба приблизно 15х25 см з високими бортами і застеліть її пергаментом. Замочіть псіліум в воді на 5-10 хв.

2. Ретельно промийте гречану крупу і пшоно, щоб вийшов слиз. Помістіть крупу в чашу блендера і додайте половину вівсяних пластівців.  На максимальній швидкості подрібніть масу до однорідного стану. Увімкніть блендер десь на 45-50 секунд, подивіться що вийшло, якщо потрібно - повторіть.

3. Додайте другу частину вівсяних пластівців, набряклий псиліум, сіль, розпушувач, горіхову олію (або іншу). Зблендеруйте до однорідного стану.  Перекладіть тісто в форму і розрівняйте лопаткою.

4. Змішайте насіння льону, чіа, кунжуту і соняшнику.  Рясно посипте хліб зверху частиною суміші насіння. Зробіть ножем надрізи на хлібі, посипте залишком насіння і поставте хліб в духовку на 40 хв.

5. Дістаньте хліб, зробіть надрізи і помістіть форму назад в духовку до готовності приблизно на 50 хв. 

6. Готовий хліб вийміть на дерев'яну дошку і дайте охолонути.

Подавайте хліб холодним.

Зберігати його можна кілька днів в хлібниці або близько тижня в холодильнику.

Найкраще хліб вживати у першій половині дня.

Кекси з псиліумом


Інгредієнти:

Верхівка кексу:

  1. Борошно кокосове — 60 гр.

  2. Цукор кокосовий (тростинний) — 60 гр.

  3. Мелена кориця — 5 гр.

  4. Морська сіль — 2 гр.

  5. Кокосова олія — 20 гр.

  6. Вода — 15 мл.

  7. Ванільний екстракт — 2 мл.

Основа кексу:

  1. Морська сіль — 2 г.

  2. Кокосова олія — 60 г.

  3. Ванільний екстракт — 3 мл.

  4. Соєве борошно — 180 г.

  5. Псиліум — 20 г

  6. Сода харчова — 2 г.

  7. Кокосове молоко — 100 мл.

  8. Кленовий сироп — 70 мл.


 Приготування:

 1. Розігрійте духовку до 190° С, а також приготуйте 8 формочок для кексів - вкладіть в них паперові форми (або ж змастіть маслом).

 2. Спочатку приготуйте верхівку кексів: помістіть всі інгредієнти в блендер і подрібнюйте до утворення крихти.  Крихти поки покладіть в морозильну камеру.

 3. Тепер приготуйте основу кексу: помістіть всі інгредієнти в блендер і перемішуйте до однорідної консистенції.

 4. Основу розкладіть по формам.  Зверху викладіть крихту з морозилки.

 5. Поставте формочки в розігріту духовку на 20-25 хвилин до красивого рум'яного кольору.  Готовність можна перевіряти за допомогою дерев'яної шпажки: проткніть тісто, якщо шпажка суха і чиста, кекси готові.

 6. Потримайте готові кекси в формах 5 хв., потім викладіть на решітку остигати.


Найкраще смакувати кекси у першій половині дня.


Пісні котлети

Інгредієнти:

  1. Червона сочевиця — 1 скл. (200мл)

  2. Петрушка — 20 г

  3. Цибуля подрібнена — 100 г

  4. Псиліум — 4 ст.л

  5. Болгарський перець — 2 шт

  6. Рисове борошно — 500 г

  7. Паприка — 2 ч.л.

  8. Перець чилі — ½ ч.л.

  9. Морська сіль — за смаком

  10. Перець чорний мелений — за смаком

  11. Кокосова олія — 20 мл.


 Приготування:

 1. Покладіть сочевицю в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.  Зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хвилин, після чого воду злийте.

2. Далі приготуйте «фарш» для котлет.  Для цього зварену і проціджену сочевицю перекладіть в глибоку миску і зблендуйте.  Додайте в миску решту інгредієнтів, крім олії і продовжуйте подрібнювати. Маса повинна вийти пластичною і досить щільною.  Якщо ваш «фарш» рідкий, значить ви погано процідили сочевицю. Це можна усунути, додавши ще трохи борошна або ж поставивши його на 15-20 хвилин в холодильник.

 Тепер переходьте до обсмажування котлет:

 1. Розігрійте сковорідку (краще за все з антипригарним покриттям), налийте на неї невелику кількість олії.

 2. Сформуйте невеликі котлети і відразу ж викладіть їх на розігріту сковорідку.

 3. Обсмажте котлети по 2-3хв з кожного боку.  Якщо ви не хочете смажити відразу всі котлети, можете накрити миску плівкою і зберігати готовий «фарш» в холодильнику 3-4 дні.

 Подавайте готові котлети в гарячому або холодному вигляді з вашим улюбленим соусом або овочевим салатом.

Найкраще куштувати цю страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (16)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в сухому прохолодному місці.