Псиліум
ПсиліумПсиліум

Псиліум


85 грн/ 100г
100г Є в наявності

- +
Лушпиння насіння подорожника, що росте в Індії, Іспанії та Франції / Індія.
на 100 г. продукту: білків – 1,84 г, жирів - 0,25 г, вуглеводів – 4,55 г. Калорійність – 27,5 Ккал.
12 місяців

Що таке ПСИЛІУМ? Як його використовувати?

  • Псиліум - це лушпиння насіння подорожника, що росте в Індії, Іспанії та Франції;
  • Він на 80-85% складається з клітковини і не має жодного вираженого смаку;
  • Псиліум стане чудовим додатком до випічки. Він забезпечить тісто пористою повітряною структурою (по суті, є замінником глютену);
  • Денна норма псиліуму для дорослих і дітей старше 12 років - 1-3 ст. л. Речовину треба розчинити в 100 мл води або соку і відразу випити;
  • Якщо Ви вживаєте псиліум - старайтесь пити якомога більше води.

У чому сила ПСИЛІУМУ?

  • Псиліум є незамінним для людей, які хочуть схуднути та стабілізувати процеси травлення;
  • Чудово підходить для профілактики цукрового діабету та знижує можливість утворення каменів у нирках та жовчному міхурі;
  • Псиліум сприяє нормалізації обмінних процесів та  знижує рівень шкідливого холестерину.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
  • Псиліум не можна вживати при вагітності, грудному вигодовуванні;
  • З обережністю псиліум призначають при порушеннях кровообігу мозку та тяжких захворювань шлунково-кишкового тракту.

Детальніше

  • Псиліум володіє володіють антисептичними, протизапальними, проносними, кровоспинними і відхаркувальні властивостями;
  • Лушпиння рослини на 85% складається з клітковини, яка розчиняється у воді й інших рідинах. Здатність речовини вбирати до 40 мл на 1 г, робить його чудовим сорбентом;
  • При контакті з водою лушпиння перетворюється в гелеподібну масу. Вона вбирає зайву вологу з кишечника, сприяє нормальному акту дефекації;
  • Порошок дорослим і дітям старше 12 років призначають 1-3 рази в день по 1 столовій ложці. Для дітей 6-12 років денна доза становить 3 чайних ложки на 3 прийоми. Речовина треба розчинити в 100 мл води, соку і відразу випити. Можна додавати порошок в кашу;
  • Перед використанням обов'язково проконсультуйтесь з лікарем для того, щоб уникнути таких побічних ефектів як: метеоризм; м’язові спазми; диспепсія; свербіж, висип; печіння шкірних покривів; риніт; дерматит; бронхоспазм; алергічніреакції; нудота; запаморочення; утруднене ковтання; набряк Квінке.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Низькокалорійний хліб з псиліума

 Інгредієнти:

  1. Гречка зелена — 160 г.;

  2. Пшоно — 160 г.;

  3. Вода — 500 мл.;

  4. Псиліум — 80 г.;

  5. Вівсяні пластівці — 400 г.;

  6. Морська сіль — 10 г.;

  7. Сода харчова — 7 г.;

  8. Олія горіхова (або на свій смак) — 60 г.;

  9. Чіа насіння — 10 г.;

  10. Насіння льону — 10 г.;

  11. Кунжут — 10 р.;

  12. Насіння соняшнику — 10 г.


 Приготування:

1. Спочатку змішайте гречану крупу і пшоно у великій мисці, після чого залийте водою на 5 см вище рівня крупи. Замочуйте протягом 10 годин.

Розігрійте духовку до 175° С.  Виберіть форму для хліба приблизно 15х25 см з високими бортами і застеліть її пергаментом. Замочіть псілліум в воді на 5-10 хв.

2. Ретельно промийте гречану крупу і пшоно, щоб вийшов слиз.  Помістіть крупу в чашу блендера і додайте половину вівсяних пластівців.  На максимальній швидкості подрібніть масу до однорідного стану. Увімкніть блендер десь на 45-50 секунд, подивіться що вийшло, якщо потрібно - повторіть.

3. Додайте другу частину вівсяних пластівців, набряклий псиліум, сіль, розпушувач, горіхову олію (або іншу). Зблендуйте (секунд 30-40 повинно вистачити) до однорідного стану.  Перекладіть тісто в форму і розрівняйте лопаткою.

4. Змішайте насіння льону, чіа, кунжуту і соняшнику.  Рясно посипте хліб зверху частиною суміші насіння. Зробіть ножем надрізи на хлібі, посипте залишком насіння і поставте хліб в духовку на 40 хв.

5. Дістаньте хліб, зробіть надрізи, де вони не були зроблені і помістіть форму назад в духовку до готовності приблизно на 50 хв.  Готовність перевіряйте, встромивши ніж в буханець, - лезо повинно легко проходити крізь тісто і бути лише злегка липким.

6. Готовий хліб вийміть на дерев'яну дошку і дайте охолонути.

Подавайте хліб холодним.

Зберігати його можна кілька днів в хлібниці або близько тижня в холодильнику.

Найкраще хліб вживати у першій половині дня.

Кекси з псиліумом


Інгредієнти:

Верхівка кексу:

  1. Борошно кокосове — 60 гр.;

  2. Цукор кокосовий (тростинний) — 60 гр.;

  3. Мелена кориця — 5 гр.;

  4. Морська сіль — 2 гр.;

  5. Кокосова олія — 20 гр.;

  6. Вода — 15 мл.;

  7. Ванільний екстракт — 2 мл.

Основа кексу:

  1. Морська сіль — 2 г.;

  2. Кокосова олія — 60 г.;

  3. Ванільний екстракт — 3 мл.;

  4. Соєве борошно — 180 г.;

  5. Псиліум — 20 г.;

  6. Сода харчова — 2 г.;

  7. Кокосове молоко — 100 мл.;

  8. Кленовий сироп — 70 мл.


 Приготування:

 1. Розігрійте духовку до 190° С, а також приготуйте 8 формочок для кексів - вкладіть в них паперові форми (або ж змастіть маслом).

 2. Спочатку приготуйте верхівку кексів, для чого помістіть всі інгредієнти в блендер і подрібнюйте до утворення крихти.  Крихти поки покладіть в морозильну камеру.

 3. Тепер приготуйте основу кексу.  Для цього також помістіть всі інгредієнти в блендер і перемішуйте до однорідної консистенції.

 4. Основу розкладіть по формам.  Зверху викладіть крихту з морозилки.

 5. Поставте формочки в розігріту духовку на 20-25 хвилин до красивого рум'яного кольору.  Готовність можна перевіряти за допомогою дерев'яної шпажки: проткніть тісто, якщо шпажка суха і чиста, кекси готові.

 6. Потримайте готові кекси в формах 5 хв., потім викладіть на решітку остигати.


Найкраще смакувати кекси у першій половині дня.


Пісні котлети

Інгредієнти:

  1. Червона сочевиця — 1 скл. (200мл.);

  2. Петрушка — 20 г.;

  3. Цибуля подрібнена — 100 г.;

  4. Псиліум — 4 ст.л.;

  5. Болгарський перець — 2 шт.;

  6. Рисове борошно — 500 г.;

  7. Паприка — 2 ч.л.;

  8. Перець чилі — ½ ч.л.;

  9. Морська сіль — за смаком;

  10. Перець чорний мелений — за смаком;

  11. Кокосова олія — 20 мл.


 Приготування:

 1. Покладіть сочевицю в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння.  Зменшіть вогонь і варіть протягом 15 хвилин, після чого воду злийте.

2. Далі приготуйте «фарш» для котлет.  Для цього зварену і проціджену сочевицю перекладіть в глибоку миску і зблендуйте.  Додайте в миску решту інгредієнтів, крім олії і продовжуйте подрібнювати. Маса повинна вийти пластичною і досить щільною.  Якщо ваш «фарш» рідкий, значить ви погано процідили сочевицю. Це можна усунути, додавши ще трохи борошна або ж поставивши його на 15-20 хвилин в холодильник.

 Тепер переходьте до обсмажування котлет:

 1. Розігрійте сковорідку (краще за все з антипригарним покриттям), налийте на неї невелику кількість олії.

 2. Сформуйте невеликі котлети і відразу ж викладіть їх на розігріту сковорідку.

 3. Обсмажте котлети по 2-3 хв. з кожного боку.  Якщо ви не хочете смажити відразу всі котлети, можете накрити миску плівкою і зберігати готовий «фарш» в холодильнику 3-4 дні.

 Подавайте готові котлети в гарячому або холодному вигляді з вашим улюбленим соусом або овочевим салатом.

Найкраще куштувати цю страву в обідній час.

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер, або зберігати в оригінальному пакеті дой-пак. В сухому прохолодному місці.