

Кіноа чорна
Що таке КІНОА ЧОРНА та чим вона особлива?
- Кіноа — це зернова культура, яка є однією з найпопулярніших круп у світі.
- Вона не містить глютену та є дуже поживною.
- За своїми харчовими показниками кіноа найбільше наближена до материнського молока.
- Кіноа — ідеальна їжа для вегетаріанців, оскільки містить вдвічі більше білка, ніж рис та ячмінь.
- За смаком кіноа нагадує неочищений рис.
- Кіноа — крупа, яка містить усі необхідні організму мінерали та речовини: марганець, магній, фосфор, мідь, залізо, цинк, калій і кальцій, вітаміни групи В та Е.
- Має низький глікемічний індекс.
Як вживати КІНОА ЧОРНУ?
З кіноа можна готувати надзвичайно смачні:
- салати,
- каші,
- супи.
Чорна кіноа набагато солодша за інші види цієї крупи.
Перед приготуванням рекомендується замочити крупу в холодній воді 1-2 год. — це позбавить її від гіркоти.
Чого не варто?
- Не варто вживати при захворюванні нирок, подагрі та індивідуальній непереносимості.
- Не варто зловживати кіноа, бо можуть виникнути проблеми з травленням і важкість.
Кіно-а-суші
Інгредієнти:
Листки норі — 6 шт;
Кіноа чорна — 1 ½ склянки;
Місо паста (не обов’язково) — 3 ст.л.;
Насіння льону (або лляне борошно) — 2 ст.л.;
Авокадо — 1шт;
Морква — 1 шт;
Буряк — 1 шт;
Маленький дайкон або селера — 1 шт;
Маринований, або свіжий імбир — 10 г;
Васабі — 10 г;
Соєвий соус — 30 г.
Приготування:
1. Відваріть кіноа у 3 склянках води. Додайте до крупи місо пасту та змелене насіння льону (чи борошно). Ретельно розмішайте та залиште остигати.
2. Підготуйте наповнення. Наріжте тонкою соломкою моркву, буряк дайкон (чи селеру) та авокадо.
3. На лист норі викладіть рівномірним шаром кіноа. На одному краї викладіть в рядок соломинки овочів та авокадо і скрутіть у роли. Наріжте на рівні частини.
4. Подавайте з васабі, нарізаним тонкими скибочками імбиром та соєвим соусом.
Найкраще вживати у обідній час.