Кіноа біла
Кіноа білаКіноа біла

Кіноа біла


35 грн 100 г
100 г220 г500 г1 кг BIG PACK Є в наявності
- +
Кіноа біла / Перу
на 100 г: білки — 14,1 г, жири — 6,1 г, вуглеводи — 64,1 г. Калорійність — 368 ккал.
12 місяців

Що таке кіноа біла та чим вона корисна? 

  • Кіноа — це вид лободи, який фермери вирощують як зернову культуру.
  • За смаком нагадує ніжну рисову кашу із горіховим відтінком.
    Серед усіх видів кіноа — біла має найніжніший смак, найлегшу текстуру та готується лише 10-15 хвилин.
  • Не містить глютен, тому її можуть вживати люди з алергією на клейковину.
  • Містить у великих кількостях: калій (563 мг), фосфор (450 мг), магній (196 мг) та кальцій (86 мг). Ці мікроелементи нормалізують роботу серця, судин та зміцнюють кісткову систему.
  • Джерело вітамінів групи В і селену. Вони укріплюють нервову систему і мають легку седативну дію.
  • Ідеальна їжа для вегетаріанців — містить всі 9 незамінних амінокислот та двічі більше білка (15грам), ніж рис і ячмінь.
  • Кіноа багата клітковиною (10-15г на 100 г каші), а тому стимулює і налагоджує роботу кишківника.
  • Джерело потужних антиоксидантів: кверцетину і сквалену. Вони знижують ризики хронічних захворювань та захищають наш організм.

Як вживати кіноа?

  • Готуйте з кіноа смачні каші на рослинному молоці із горішками та супи.
  • Можна додавати до овочевих салатів або готувати ресторанні боули із тофу та овочами. Смакота:)
  • Чудово підходить для веганського плову або для фарширування овочів. Наприклад, перчиків чи помідорів.
  • Перед приготуванням рекомендуємо замочити крупу в холодній воді на 1-2 год — це позбавить її від гіркоти і зробить більш мягкою.
  • Після замочування варіть крупу 10-15хв. Співвідношення кіноа і води 1:2.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем щодо вживання кіноа при захворюванні нирок, подагрі.

Детальніше

  • Борошно на основі кіноа - один з ідеальних варіантів для випічки хліба, також з нього можна виготовляти локшину та макаронні вироби.
  • Інки називали кіноа "матір'ю всіх зерен".


Підходить всім, хто стежить за своїм здоров’ям та красою, дітям, спортсменам, вегетаріанцям, діабетикам, людям із серцево-судинними захворюваннями, з алергією на глютен та людям із зайвою вагою.





 Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.





Салат томатний з кіноа


Інгредієнти:

  1. Кіноа — 1 склянка;

  2. Вода питна — 2 склянки;

  3. Сухі помідори в олії або томатний соус — ⅓ чашки;

  4. Свіжий шпинат або рукола — 2 чашки;

  5. Нарізаний грецький горіх — ⅓ чашки;

  6. Сіль, за смаком.


Соус до салату:

  1. Оливкова олія — 2 ст. л.;

  2. Лимонний сік — 2 ст. л.;

  3. Часник — 2 зубчики;

  4. Гірчиці порошок — 1 ч. л.;

  5. Сіль — ½  ч. л.;

  6. Червоний перець — щіпка ;

  7. Чорний перець за смаком.


Приготування:

1. Відваріть попередньо кіноа з водою протягом 15-20 хвилин на малому вогні. Залиште крупу остигати.

2. Приготуйте соус. Спершу змішайте оливкову олію з лимонним соком, а потім додайте інші інгредієнти і ретельно збийте.

3. Додайте до крупи нарізані помідори, або томатний соус, нарізану зелень та горіхи. Заправте салат соусом і подавайте теплим.


Найкраще споживати в обідній час.

                                                  


Написати відгук
Відгуки про товар (15)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.