


Кіноа біла
Що таке КІНОА БІЛА?
- Кіноа — один з найпопулярніших продуктів у світі.
- За смаком вона нагадує неочищений рис.
- Серед усіх видів кіноа — біла має найтонший смак і найлегшу текстуру. Вона найбільш м'яка та ніжна, готується швидше за всі інші види — 10-15 хвилин.
- За своїми харчовими показниками кіноа доволі наближена до материнського молока;
- Кіноа — ідеальна їжа для вегетаріанців, оскільки містить вдвічі більше білка, ніж рис та ячмінь та всі 9 амінокислот.
- Не містить глютену, тому її спокійно можуть вживати люди з алергією на клейковину.
- Чудово підходить для дієтичного харчування, оскільки має збалансований склад.
- Кіноа багата клітковиною (10-16 г на 100 г), а значить стимулює і налагоджує роботу кишківника.
- Вона здатна попереджати появу серцевих хвороб, знижуючи рівень цукру і холестерину.
- Вживання кіноа допоможе зміцнити кістки та уникнути таких захворювань, як артрит, артроз та інших кісткових захворювань.
Як вживати КІНОА?
- Перед приготуванням рекомендується замочити крупу в холодній воді 1-2 год. — це позбавить її від гіркоти.
- Кіноа слід готувати у співвідношенні з водою 1:2 10-15 хвилин.
- З кіноа можна готувати надзвичайно смачні салати, каші, супи, боули.
Зверніть увагу! Перед приготуванням продукт варто ретельно проглянути та перебрати за необхідності.
Чого не варто?
- Не варто вживати при захворюванні нирок, подагрі та індивідуальній непереносимості.
- Не варто зловживати кіноа, бо можуть виникнути проблеми з травленням і важкість.
Салат томатний з кіноа
Інгредієнти:
Кіноа — 1 склянка;
Вода питна — 2 склянки;
Сухі помідори в олії або томатний соус — ⅓ чашки;
Свіжий шпинат або рукола — 2 чашки;
Нарізаний грецький горіх — ⅓ чашки;
Сіль, за смаком.
Соус до салату:
Оливкова олія — 2 ст. л.;
Лимонний сік — 2 ст. л.;
Часник — 2 зубчики;
Гірчиці порошок — 1 ч. л.;
Сіль — ½ ч. л.;
Червоний перець — щіпка ;
Чорний перець за смаком.
Приготування:
1. Відваріть попередньо кіноа з водою протягом 15-20 хвилин на малому вогні. Залиште крупу остигати.
2. Приготуйте соус. Спершу змішайте оливкову олію з лимонним соком, а потім додайте інші інгредієнти і ретельно збийте.
3. Додайте до крупи нарізані помідори, або томатний соус, нарізану зелень та горіхи. Заправте салат соусом і подавайте теплим.
Найкраще споживати в обідній час.