Кіноа біла
Кіноа білаКіноа біла

Кіноа біла


16 відгуків
250 г500 гbig pack 1 кг
97 250 г
Є в наявності

Про глютен

  • Кіноа є безглютеновою.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену. 
  • Нашу кіноа можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносимості. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

Що таке кіноа біла та чим вона корисна? 

  • Кіноа — це вид лободи, який фермери вирощують як зернову культуру.
  • На смак нагадує ніжну рисову кашу із горіховим відтінком.
    Серед усіх видів кіноа — біла має найніжніший смак, найлегшу текстуру та готується лише 10-15 хвилин.
  • Містить у великих кількостях: калій (563 мг), фосфор (450 мг), магній (196 мг) та кальцій (86 мг). Ці мікроелементи нормалізують роботу серця, судин та зміцнюють кісткову систему.
  • Джерело вітамінів групи В і селену. Вони укріплюють нервову систему і мають легку седативну дію.
  • Ідеальна їжа для вегетаріанців — містить всі 9 незамінних амінокислот та двічі більше білка (15 г), ніж рис і ячмінь.
  • Кіноа багата клітковиною (10-15 г на 100 г каші), а тому стимулює і налагоджує роботу кишківника.
  • Джерело потужних антиоксидантів: кверцетину і сквалену. Вони знижують ризики хронічних захворювань та захищають наш організм.

Як вживати кіноа?

  • Готуйте з кіноа смачні каші на рослинному молоці із горішками та супи.
  • Можна додавати до овочевих салатів або готувати ресторанні боули із тофу та овочами. Смакота :)
  • Чудово підходить для веганського плову або для фарширування овочів. Наприклад, перчиків чи помідорів.
  • Перед приготуванням рекомендуємо замочити крупу в холодній воді на 1-2 год. Це позбавить її гіркоти та зробить більш мʼякою.
  • Після замочування варіть крупу 10-15 хв. Співвідношення кіноа і води — 1:2.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Рекомендуємо проконсультуватися з лікарем щодо вживання кіноа при захворюванні нирок, подагрі.

Кіноа біла / Перу
на 100 г: білки — 14,1 г, жири — 6,1 г, вуглеводи — 64,1 г. Калорійність — 368 ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці.
12 місяців




Салат томатний з кіноа


Інгредієнти:

  1. Кіноа — 1 склянка;

  2. Вода питна — 2 склянки;

  3. Сухі помідори в олії або томатний соус — ⅓ чашки;

  4. Свіжий шпинат або рукола — 2 чашки;

  5. Нарізаний грецький горіх — ⅓ чашки;

  6. Сіль, за смаком.


Соус до салату:

  1. Оливкова олія — 2 ст. л.;

  2. Лимонний сік — 2 ст. л.;

  3. Часник — 2 зубчики;

  4. Гірчиці порошок — 1 ч. л.;

  5. Сіль — ½  ч. л.;

  6. Червоний перець — щіпка ;

  7. Чорний перець за смаком.


Приготування:

1. Відваріть попередньо кіноа з водою протягом 15-20 хвилин на малому вогні. Залиште крупу остигати.

2. Приготуйте соус. Спершу змішайте оливкову олію з лимонним соком, а потім додайте інші інгредієнти і ретельно збийте.

3. Додайте до крупи нарізані помідори, або томатний соус, нарізану зелень та горіхи. Заправте салат соусом і подавайте теплим.


Найкраще споживати в обідній час.

                                                  


Написати відгук
Відгуки про товар (16)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення