Екологічні продукти

Перейти в каталог товарів



Друзі, часто ми отримуємо відгуки про те, що в наших продуктах Ви знайшли камінчик, лушпиння чи жучка. Через це ми хочемо зробити максимально прозорою та зрозумілою нашу діяльність, та розповісти Вам, чому ж так трапляється.


Отож, наша головна мета - це забезпечити можливість свідомим людям придбати натуральні та екологічні продукти харчування:


- які дійсно корисні;
- які НЕ оброблені хімією; 
- НЕ росли в поганих екологічних умовах 
- та НЕ піддавалися будь-якій неприпустимій обробці.


З іншого боку ми чудово розуміємо, що цей шлях не є ідеальним з естетичної точки зору людини, котра звикла купляти їжу у сучасному супермаркеті.


Природнім є те, що в дійсно НАТУРАЛЬНОМУ зерні обов’язково будуть зустрічатися комашки та жучки. Також, нормальне явище - це лушпиння та мінімальні домішки інших культур.




Головне питання: Ви готові обирати натуральне чи “стерильне” ?


Ми пояснимо лише маленьку схему: щоб зерно було чистим і красивим: 


  • його обробляють хімічними речовинами, 
  • піддають тепловій обробці, 
  • герметично запаковують, 
  • ...а ще обробляють землю, щоб не росла трава, 
  • обробляють паростки, щоб не “заводились” жучки, 
  • обробляють зібраний урожай, щоб знову ж таки не “заводились” жучки... 
..а тоді продають Вам


Ви купуєте дійсно “чистий” товар, в якому точно немає нічого живого. Навіть зерна.


Всі ми чудово розуміємо, що в хімічному яблуці ніколи не заведеться хробак. Ми нормально сприймаємо явище НЕІДЕАЛЬНОГО яблука, бо тоді воно натуральне. Ми розуміємо, що домашнє молоко скисне за 2-3 дні, тоді коли магазинне може зберігатися цілий місяць ( а буває значно більше). Домашній сік стане кислим дуже швидко, а сік з пачки аж за рік.



Ми хочемо до Вас донести, що те ж саме відбувається зі зернами, насінням, бобовими.
Фізичної змоги в природній спосіб очистити кожну зернинку від лушпиння чи травички не існує. У будь-яких злаках рано чи пізно з’являються личинки, які з часом перетворяться на красивих (чи не дуже) метеликів :) І це НОРМАЛЬНО. Це ознака НАТУРАЛЬНОГО.


Звісно, ми розуміємо, що всім хочеться найкращого та назручнішого. 
Найкраще ми Вам пропонуємо, а щодо зручності Вам необхідно вирішити самим.


Натуральне, проте неідеальне?
Чи ідеальне, але не живе та “хімічне”? 


Вибір за Вами!
Давайте робити світ кращим ! 

Поради щодо зберігання насіння, шротів, сухофруктів тощо.


Для того щоб захистити улюблені продукти від молі та жучків достатньо їх правильно зберігати.

Ми зібрали найважливіші поради щодо цього питання. Прочитайте, будь ласка, уважно та намагайтесь максимально притримуватись наведених порад.


1. Обов'язково пересипайте кожен товар, який отримуєте з паперового чи пластикового упакування ( зерна, шроти, бобові, насіння, висівки, сушеності, сухофрукти, чаї, борошно, пастили) в скляні або пластикові ємності та щільно закривайте їх кришками.

2. Сухофрукти: в ідеалі сухофрукти повинні зберігатися при температурі +10 С. Якщо забезпечити таку температуру неможливо, зберігайте сухофрукти в скляних банках, що щільно закриваються в кухонних шафках. Поставте поряд з баночкою сільничку, оскільки сіль поглинає вологу, яку дуже люблять цвіль і жучки. 
Головне, щоб тара для зберігання сушки не мала отворів і щілин через які можуть потрапити шкідники.
Якщо ж така прикрість сталася, покладіть сухофрукти в духовку або на сильний мороз. Основна маса комах не витримує температур вище +60С і нижче -20С.

3. Сушені фрукти та овочі: найкраще зберігати герметично-запакованими, оскільки вони легко вбирають в себе всі запахи. Також зберігайте їх в темному сухому місці, бо через попадання прямого сонячного світла відбувається потемніння продуктів і втрата аромату. 
Груші та сливи найкраще зберігати в полотняних мішечках, які необхідно підвісити в сухому та добре провітреному приміщенні.

4. Чаї: пересипайте чай в скляні ємкості, які щільно закриваються. Таким чином чай збереже свій аромат і не вбиратиме сторонні запахи. Зберігайте чай в темному, теплому сухому місці. Не варто наповнювати щільно чай в банку, дайте йому "повітря".

5. Борошно, крупи, бобові, шроти, манка: просійте або переберіть продукти відразу після купівлі. Не зберігайте ці продукти в целофанових пакетах. Відсутність повітря + тепло + волога - ідеальне середовище для комах. Найкраще зберігати банки з крупами та борошном - нижні полиці, де сухо та прохолодно. 
Щоб відлякати жучків зазадлегідь, обробіть полиці оцтом.

Притримуйтесь цих правил і щодо інших продуктів, адже міль може завестись і в горіхах, і в спеціях, шоколаді тощо.

Обов'язково регулярно прибирайте в кухні з використанням оцту, мильних горіхів, розчином оцту, соди + кілька крапель ефірної олії лаванди. Тара для продуктів повинна бути чиста та суха !

Ці прості правила допоможуть вберегти Ваші продукти від шкідників.