Мята
МятаМята

Мята


3 відгуки
26 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
Мята / Египет.
на 100 г: белки - 19.9 г, жиры - 6.0 г, углеводы - 22.2 г. Калорийность - 285 ккал.
12 месяців

Мята сушеная

  • Сохраняет свежий сладковатый вкус и аромат.
  • Содержит аскорбиновую кислоту и каротин, которые укрепляют иммунитет и кровеносные сосуды.
  • Источник эфирных масел   более 50% ментола. Ментол успокаивает организм и предупреждает стрессы.
  • Мята богата рутином, который улучшает кровообращение. Поэтому ее регулярное употребление снижает риск образования тромбов.
  • Натуральный антисептик   борется с бактериями, грибками и освежает дыхание.

Что делать?

  • Добавляйте в овощные блюда, супы, салаты, соусы, разные десерты, выпечку и фруктовые салаты.
  • Сочетается со всеми пряными травами, цедрой лимона и корицей.
  • Готовьте напитки на основе мяты: заваривайте чай или добавляйте в коктейли.
  • Ловите лайфхак от нас ❤️
    Заморозьте отвар мяты в кубиках льда. Тогда вы получите классное средство для охлаждения напитков или тонизации кожи.

Чего не стоит делать?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
  • Употреблять детям до 3 лет.


Подробнее

  • Мята полезна при насморке - чтобы избавиться заложенности носа сделайте ингаляцию и подышите мятным паром;
  • Ванночка с мятой снимет усталость в ногах, уменьшит отеки, а также будет действовать как антисептическое средство;
  • Храните специи так, чтобы они не подвергались воздействию прямых солнечных лучей и нагревания. Всегда держите свои приправы в плотно закрытых банках или коробках. Это защитит их от смешивания с другими ароматами и от попадания влаги.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.


Паста «ПЕСТО»

Інгредієнти:

1. Базилік свіжий — 2 склянки;

2. М'ята — 1 ст.л.;
3. Часник — 2 зубчики;
4. Авокадо — 1/2 шт;
5. Гарбузове насіння — 1 ст.л.;
6. Кеш’ю/Кедрові горішки — 1/4 чашки;
7. Лимонний сік — з 1/2 лимона;
8. Оливкова/кедрова олія —  2-3 ст.л.

Приготування:

1. Базилік промийте прохолодною водою і відокремте листя від стебел.

2. Листя базиліка добре просушіть (найкраще скористатися сушаркою для зелені). Часник очистіть і наріжте дольками. Частину базиліка покладіть в чашу блендера (листя можете попередньо крупно порубати). Додайте до базиліку кедрові горішки, гарбузове насіння, часник, м'яту і влийте лимонний сік та частину олії.

3. Подрібніть інгредієнти в блендері, поступово додаючи до суміші решту листя базиліка та підливаючи олію.

4. Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, лише, щоб подрібнити і змішати інгредієнти.

5. Порада. Замість блендера соус "Песто" можна приготувати в ступці, розтерши, інгредієнти товкачем.

6. Перекладіть готовий "Песто" в скляну банку з кришкою і зберігайте його в холодильнику.

Соус може зберігатися до 5 днів в холодильнику або до 1 місяця в морозилці.

Щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві, відтінки соусу "Песто", замість базиліка можна взяти:

- 2 частини кінзи і 1 частину петрушки;

- 2 частини шпинату і 1 частину базиліка.

Смачного!


Ліванський зелений суп з рисом



Інгредієнти:

1. Овочевий  бульйон (або вода) — 1 л.;

2. Рис басматі — 100 г.;

3. Молодий порей — 2 стебла;

4. Молодий цукіні/кабачок середнього розміру — 1 шт.;

5. Молода селера з листочками — 7 шт.;

6. Часник — 2-3 зубч.;

7. Сік половини лимона;

8. Сушена м'ята — 1 ст. л.;

9. Сіль — ⅓ ч.л.


Приготування:

Покладіть рис в сотейник, залийте великою кількістю киплячої води, посоліть. Доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні 15 хв., Відкиньте на сито.

Селеру наріжте часточками товщиною близько 1 см (зелене листя відкладіть).

Порей (всю білу частину і 3-4 см зеленої) наріжте товстими кільцями, промийте, покладіть в каструлю, додайте селеру, залийте холодним бульйоном.

На середньому вогні доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 30 хв.

Кабачок розріжте навпіл, наріжте скибочками завтовшки приблизно 0,7 см.

Подрібніть часник і відкладену зелень селери. Додайте рис, цукіні, часник і селеру в суп. Влийте лимонний сік, посоліть, додайте цукор за смаком (приблизно 1 ч.л. або більше), готуйте 5 хв.

Всипте м'яту і готуйте під кришкою ще 5 хв. Подавайте негайно, розливаючи в підігріті тарілки.


Написать отзыв
Отзывы о продукте (3)
Написать отзыв
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте. Оптимальная температура хранения от +18 до +20 при влажности 75%