Черный тмин (калинджи)
Черный тмин (калинджи)Черный тмин (калинджи)

Черный тмин (калинджи)


55 грн 100 г
100 г Під замовлення (1 доба)
- +
Черный тмин / Украина (происхождение сырья - Индия)
на 100г: белки - 19.8 г, жиры - 14.6 г, углеводы - 11.9 г. Калорийность- 333 ккал.
12 месяцев

Черный тмин (калинджи)

  • Это семена черного цвета с терпким, горьковатым вкусом и тонким приятным ароматом.
  • Содержит вещество тимохинон  антиоксидант, который повышает тонус и работоспособность организма.
  • Источник жирных кислот Омега 3, 6 и 9. Они защищают наши клетки от преждевременного старения.
  • Черный тмин стимулирует выделение желчи и желудочного сока. Поэтому его регулярное употребление улучшает пищеварение и предупреждает застой желчи.
  • Содержит кальций, который имеет спазмолитическое действие и защищает мышцы от судорог.

Что делать?

  • Добавляйте в блюда из картофеля, круп, овощей, мяса и бобовых. Используйте в заправке для салатов и консервации.
  • Можно посыпать им выпечку и десерты, чтобы придать пряный аромат.
  • Черный тмин сочетается с сельдереем, черным перцем, имбирем, кориандром, кардамоном и орегано.
  • Делимся способом употребление калинджи для крепкого иммунитета ❤️
    Вам нужна 1ч.л. семян + меда. Запейте водой и тщательно пережуйте. Такую смесь принимайте утром перед или после завтрака.

Чего не стоит делать?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
  • Употреблять беременным и детям до 6 лет.


Подробнее

  • Смешайте в равных пропорциях молотое семя калинджи и мед. Полученную пасту употребляйте утром натощак по 1-2 ч.л. (Особенно рекомендуется спортсменам и пожилым людям)
  • Черный тмин поможет при апатии, нарушениях памяти, закупоренных сосудах и проблемах с концентрацией внимания;
  • Отвар из семян черного тмина избавит от инфекционных кожных заболеваний, грибков, экземы, прыщей, шелушение кожи.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.


Палички пісочні з кмином


Інгредієнти:

  1. Кокосова олія — 200 г.;

  2. Нутове борошно — 300 г.;

  3. Тертий сир — 100 г.;

  4. Дуже холодна вода —110 мл.;

  5. Чорний кмин — 1 ч.л.;

  6. Кокосове масло для змащування — 2 ст.л.;

  7. Сметана (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”) — 1 ст.л.;

  8. Сіль рожева крупна — за смаком.


Приготування:

  1. В мисці змішайте просіяне борошно і сіль. Добре перемішайте і додайте олію. Втирайте олію в борошно дифузором для тіста або руками. (Можете все помолоти в кухонному комбайні, шляхом імпульсного змішування).
    Додайте частинами воду щоб «зв'язати» тісто. Спочатку одну половину, перемішайте і влийте другу половину води. Потім додайте сметану, кмин і сир. Все добре перемішайте.

  2. Зімніть руками тісто в одну кулю. Загорніть в харчову плівку, надайте форму диска і поставте в холодильник «відпочити» на 2 години, а ще краще на ніч. (Якщо Ви зробили більше тіста, частину можете загорнути в харчову плівку і помістити в морозильник).

  3. Потім наріжте палички шириною і довжиною в палець, змастіть олією, посипте крупною сіллю і випікайте в духовці до легкого підрум'янення.

Найкраще смакувати в першій половині дня.

Чеський картопляний суп


Інгредієнти:

  1. Картопля (або батат, топінамбур) —  600 г.;

  2. Морква — 1 ст.л.;

  3. Білі гриби (свіжі або заморожені) —  100 г.;

  4. Селера — 3 стебла;

  5. Цибуля — 250 г

  6. Кокосова олія — 50 г

  7. Нутове борошно —  2 ст. л.;

  8. Часник —  1 ч.л.;

  9. Кокосове молоко (за бажанням) —  200 мл.;

  10. Майоран — 1 ч. л.;

  11. Чорний кмин (калінджі домашнє) — 1/2 ч. л.;

  12. Овочевий бульйон або вода — 1,3 л.;

  13. Сіль морська — за смаком.;

  14. Чорний мелений перець — за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.

  2. В каструлі, де буде варитися суп, розтопіть олію, додайте цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажте 8-10 хв. до прозорості.

  3. Після цього до цибулі додайте майоран і кмин, який попередньо перетріть у ступці. Все перемішайте і смажте ще 2 хв.

  4. До цибулі додайте моркву, борошно і смажте 2-3 хв. до золотистого кольору, весь час помішуючи. У разі потреби додайте ще трошки олії.

  5. Вміст каструлі залийте гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте селеру і картоплю, порізані невеликими кубиками, і варіть 5 хв.

  6. Далі додайте гриби, порізані невеликими шматками. Додайте солі та перцю, варіть 20 хв. Якщо використовуєте заморожені гриби, то їх заздалегідь повністю розморозьте, промийте і відкиньте на друшляк.

  7. Потім додайте часник і молоко. При потребі суп досоліть, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Якщо бажаєте суп-пюре - збийте його до однорідності в блендері.

Готово!

Найкраще вживати у першій половині дня.

Написать отзыв
Отзывы о продукте (14)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте. Оптимальная температура хранения от +18 до +20 при влажности 75%.