


Масала к чаю и кофе
Масала к чаю и кофе
- Это смесь пряностей с насыщенным ароматом и жгучим пряно-сладким вкусом.
- Имбирь и корица имеют противовоспалительные свойства и особенно полезны при простудных заболеваниях.
- В основе смеси — куркума. Это природный антибиотик, который снимает воспаление и очищает кровь от токсинов.
- Масала — природный энергетик. Она бодрит, тонизирует и устраняет сонливость. Мы любим добавлять ее в утренний кофе :)
Что делать?
- Традиционная смесь для приготовления напитка на основе черного чая и молока. Добавляйте в травяной чай, кофе или фруктовые напитки.
- Можно приготовить самостоятельный напиток с масала. Для этого смешайте 1/3 ч.л. масалы с медом и лимоном.
- Главные вопрос — сколько масалы добавлять в напиток?
Пропорция 1/3 ч.л. специи на 200-250 г напитка.
Пропорция 1/3 ч.л. специи на 200-250 г напитка.
Чего не стоит делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости ингредиентов.
- Употреблять детям до 3 лет и беременным.
Масала-кава
Інгредієнти:
Кава — 1 ст. л.;
Мед чи сироп — 1-2 ч.л.;
Молоко рослинне за смаком — ½ скл.;
Вода - ½ скл.;
Масала до чаю та кави - ⅓ ч.л.
Приготування:
1. Воду і молоко налийте в каструлю і доведіть до кипіння.
2. До киплячої рідини додайте каву. Перемішайте і додайте спеції. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть на дуже повільному вогні 3 хвилини.
3. Процідіть через сито в чистий сотейник і, постійно помішуючи, підігрійте на повільному вогні до кипіння. Залиште трішки настоятись. Додайте мед чи сироп та розмішайте.
Ароматна і пряна кава готова! Подавайте теплою.
Масала-чай
Інгредієнти на 1 порцію:
Молоко (рослинне за смаком) — ½ скл.;
Вода — 1 скл.;
Чай чорний/зелений — ½ ст. л.;
Мед чи сироп — 1 ч.л. (за бажанням);
Масала до чаю та кави — ⅓ ч.л.;
Лавровий лист — за бажанням.
Приготування:
Помістіть спеції в невелику каструльку, залийте склянкою води, доведіть до кипіння і кип'ятіть близько хвилини. Додайте чай і кип'ятіть ще хвилину.
Залийте склянкою молока, додайте ще лавровий листочок.
Доведіть молоко до кипіння і кип'ятіть близько однієї хвилини.
Готовий чай процідити через ситечко і додайте мед чи сироп.
Подавайте теплим.