Шафран (имеретинский)
Шафран (имеретинский)Шафран (имеретинский)

Шафран (имеретинский)


76 грн/ 25 г
25 г Є в наявності
- +
Шафран (имеретинский) / Узбекистан.
на 100 г: белки - 6,0, жиры - 20.1, углеводы - 27,0. Калорийность - 323 ккал.
12 месяцев

В чем особенность ШАФРАНА (Имеретинского)?

  • Настоящий шафран - это тычинки цветков семейства крокусовых, а вот тычинки цветов бархатцев называют имеретинским шафраном;
  • Это одновременно и пряность, которая обладает тонким ароматом. и пищевой краситель, который придает блюду золотистый цвет
  • В народной медицине цветки и семена растения часто назначают в качестве противоглистного, потогонного и мочегонного средства.


Как использовать ШАФРАН (Имеретинской)?

  • Шафран имертинский - это особенно популярная специя в грузинской кухне;
  • Лепестки в сухом измельченном виде добавляют в блюда с орехами, бульоны, супы, блюда из риса, и вообще, имеретинский шафран входит в знаменитую приправу хмели-сунели;
  • Для того, чтобы полностью раскрыть аромат и цвет шафрана - перед добавлением его в блюда, нужно замочить на несколько минут в воде или молоке;
  • Основное правило добавления специи к блюдам - чем позже ее добавить, тем "тоньше" будет вкус и аромат.

Чего не делать?

  • Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта;


Подробнее

  • Храните специи так, чтобы они не подвергались воздействию прямых солнечных лучей и нагреванию. Всегда держите свои приправы в плотно закрытых банках или коробках. Это защитит их от смешивания с другими ароматами и от попадания влаги.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.


Рис з шафраном


Інгредієнти:

  1. Шафран — дрібка;

  2. Рис басматі — 1,5 склянки;

  3. Кунжутна олія —  3 столові ложки;

  4. Куркума — 1 ч.л.;

  5. Лавровий лист — 4 штуки;

  6. Палички кориці — 2 штуки;

  7. Кардамон — 7 штук;

  8. Гвоздика — 7 штук;

  9. Сіль — ½ ч. л.;

  10. Вода — 1 ст. л.;

  11. Кінза (коріандр) або петрушка — 1 пучок

Приготування:
1. Промийте рис двічі, злийте воду і дайте йому висохнути. Замочіть шафран в столовій ложці води не менше, ніж на 10 хвилин.

2. Розігрійте каструлю на середньому вогні і додайте олію. Потім додайте лавровий лист, розламані шматочки кориці, гвоздику, кардамон, куркуму та сіль і пасеруйте все протягом хвилини.

3. Зменшіть вогонь, додайте в спеції рис і пасеруйте ще 2 хвилини.

4. Влийте гарячу воду і замочений раніше шафран з водою і доведіть до слабкого кипіння, після чого варіть, не закриваючи, 5 хвилин. Потім зменшіть вогонь до середнього і не повністю прикрийте каструлю. Готуйте так ще протягом 5 хвилин, перемішуючи 1-2 рази, щоб уникнути склеювання і прилипання до дна.

5. 6. Зменшіть вогонь до слабкого, щільно закрийте каструлю і доведіть до готовності протягом 10 хвилин.

Видаліть з рису всі спеції, дрібно наріжте пучок кінзи (петрушки), перемішайте з рисом і подавайте гарячим.

Ви можете приготувати цю страву, використовуючи пароварку. Для цього розігрійте в каструлі спеції, як описано вище і перемішайте з рисом. Перекладіть рис і спеції в пластикову ємність і залийте невеликою кількістю води так, щоб вона не повністю покривала рис. Поставте в пароварку і готуйте протягом 20-30 хвилин.

Смачного!


Печеня з гарбуза, нуту і червоної сочевиці

Інгредиенти:

1. Нут — ¾ скл.;

2. Гарбуз — 1,25 кг;

3. Морква — 3 шт;

4. Цибуля ріпчаста — 1 шт;

5. Червона сочевиця — 1 скл.;

6. Овочевий бульйон або воду — 4 скл.;

7. Томатна паста — 3 ст.л.;

8. Імбир — 1,5 ст.л.;

9. Часник — 1 зубчик;

10. Кориця — ½ ч.л.;

11. Мелений кмин — 1,5 ч.л.;

12. Шафран — ¼ ч.л.;

13. Перець чорний мелений — ½ ч.л.;

14. Сіль — ½ ч.л.;

15. Сік лайма — ¼ скл.;

16. Лайм — 1 шт;

17. Смажений арахіс — 70 г;

18. Нарізана петрушка — ⅓ скл.

Приготування:

Замочіть нут в холодній воді на 6 годин або на ніч. Або використовуйте швидкий спосіб замочування. Залийте нут холодною водою в каструлі. Доведіть до кипіння. Приберіть каструлю з вогню і через 1 годину злийте воду з нуту.

У велику каструлю покладіть нут, порізані гарбуз, моркву, цибулю, а також сочевицю, бульйон, імбир, корицю, кмин, сіль, шафран і перець. Накрийте кришкою і тушкуйте при низькій температурі 40 хвилин або поки сочевиця не почне розсипатися, а нут не розм'якшиться. Додайте сік лимона та томатну пасту. Посоліть за смаком.

Подавайте з рисом, посипавши арахісом і петрушкою. З боків тарілки прикрасьте скибочками лимона.

Смачного!

Найкраще готувати у обідній час.

Написать отзыв
Отзывы о продукте (3)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте. Оптимальная температура хранения от +18 до +20 при влажности 75%.