Асафетида 40%
Асафетида 40%
- Это застывший сок корней растения асафетиды.
- На вид зернистая масса с резким интенсивным ароматом. Напоминает запах чеснока и лука.
- Имеет сильное противомикробное и антибактериальное действие, поэтому стимулирует пищеварение и убивает патогенные бактерии в желудочно-кишечном тракте.
- Асафетида — мощное обезболивающее. Можно использовать как компресс при зубной боли и болях в животе.
- Раствор асафетиды с водой помогает прочистить горло и облегчить симптомы ангины.
Что делать?
- Перед употреблением обжарьте асафетиду в масле, чтобы равномерно распределить специю в блюде.
- Вкусно дополняет блюда из картофеля и тушеных овощей. Классно сочетается с рисом, чечевицей, машем, нутом, разными кашами.
- Добавляйте в блюда из бобовых и зерновых — это обеспечит легкое пищеварение и отсутствие спазмов или тяжести.
- Асафетида — интенсивная специя, поэтому советуем добавлять ее в микродозах.
- Не сочетается с чесноком и луком, но идеально их заменяет.
Чего не делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Осторожно употреблять беременным женщинам и при повышенной кислотности желудка.
Рис по-мексиканськи
Інгредієнти:
1. Кокосова олія — 1 ст.л.;
2. Морква — 1 шт.;
3. Асафетида — ½ ч.л.;
4. Рис Басматі (промитого) — 1 скл.;
5. Змелене насіння чіа — 1 ч.л.;
6. Зіра — ½ ч.л.;
7. Томати нарізані — ½ скл.;
8. Вода — 2 скл.;
9. Зелений горошок — ½ скл.;
10. Сіль морська — за смаком;
11. Перець чілі — ½ ч.л. (за бажанням).
Приготування:
1. Розігрійте олію в сотейнику або каструлі на середньому вогні. Додайте моркву з асафетидою і дрібкою солі, і обсмажуйте 2-3 хвилин до м'якості.
2. Додайте рис, томати, чіа, спеції і воду. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою ще 15-20 хвилин або до м'якості рису.
3. Зніміть з вогню, швиденько додайте горошок в сотейник і залиште під кришкою ще на 5 хвилин.
4. Збийте рис виделкою, приправте за смаком і подавайте теплим.
Найкраще вживати в обідній час та після тренувань.
Овочеві оладки
Інгредієнти:
Борошно нутове (або інше) — 1,5 скл.;
Гарбузове пюре — 1 скл.;
Морква — 1 шт.;
Шпинат — 50 г.;
Сіль — 1 ч.л.;
Карі класичний — 1 ч.л
Пряні трави (базилік, кмин, майоран, кріп) — на смак;
Асафетида — ½ ч.л.;
Вода (окріп) — ⅓ скл.;
Сода — ½ ч.л.
1. Моркву натріть на дрібній тертці. Шпинат можна використати заморожений, для цього на ніч покладіть в морозильник, а вранці витисніть з нього зайву воду і дрібно наріжте.
2. Перемішайте всі інгредієнти крім води і соди, дайте настоятись приблизно 15 хвилин. Соду залийте окропом і додайте в тісто. Якщо воно вийшло дуже густе, то додайте ще трішки води.
3. Випікаються млинці досить швидко - достатньо підрум'янити з кожного боку на середньому вогні.
Смачного!
Найкраще вживати в першій половині дня та в обідній час.