Душистый перец
Душистый перец
- Это высушенные незрелые ягоды, со жгучим вкусом и пряным сильным ароматом.
- По вкусу и аромату напоминает смесь черного перца, гвоздики и мускатного ореха.
- Содержит эфирные масла, которые придают энергии, бодрости и сил.
- В душыстом перце много калия, поэтому он нормализует водно-солевой обмен и предупреждает отеки.
- Душистый перец — мощный антисептик, который защищает организм от патогенных бактерий и микробов.
Что делать?
- Это универсальная пряность. Добавляйте во все блюда: супы, борщи, каши, подливы, салаты, крупы и бобовые.
- Используйте для ароматизации варенья, десертов, кондитерских изделий. Можно добавлять в фруктовые напитки, кофе и чай.
- Душистый перец классно сочетается со всеми пряностями.
- Советуем добавлять перец в блюдо в начале приготовления. Тогда аромат полностью раскроется.
Чего не делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
Томатна сальса
Інгредієнти:
Томати різані — 200 г;
Вода — 300 мл.
Оливкова олія — 0,5 склянки;
Часник — 3 зубчики;
Базилік (свіжий) — 1 пучок;
Перець чорний — 2-3 горошини
Рожевий перець/духмяний — 2-3 горошини
Сіль (морська харчова) — за смаком.
Приготування:
1. Базилік вимийте і обсушіть. Томати з'єднайте з водою в ємності, де буде зберігатися томатна сальса. Часник очистіть і роздавіть зубчики плоскою частиною ножа (у такому вигляді зубчики будуть довго віддавати аромат і за потреби їх завжди можна виловити). Додайте часник до томатів. Листочки базиліка, дрібно порвіть руками і додайте в суміш. Додайте велику щіпку солі. Перець тут саме в горошинах, тому той, що вже мелений, найчастіше особливого смаку і аромату не додає страві зовсім, тільки гостроту.
А в цьому соусі будь-який смак важливий, тому горошини перцю варто потовкти перед самим додаванням в соус. Добре до чорного перцю додати пару горошин духмяного або рожевого перцю. Залийте оливковою олією і перемішайте.
2. Томатна сальса буде смачнішою після кількох годин зберігання у холодильнику, з часом смак страви буде тільки покращуватись.
Максимальний термін зберігання – 4 дні.
Варіантів використання томатної сальси безліч.
Її можна використовувати до брускет, снеків, лавашу, додавати в овочеві салати, канапки, поливати нею пасту, страви з овочів (особливо з баклажанів) та тофу.
Смачного!