


Масло кукурузное
Масло кукурузное
- Это сыродавленое масло, которое легко усваивается организмом.
- Наименее аллергенное среди всех масел.
- На вкус слегка сладковатое. Как кукурузные палочки :)
- Содержит вдвое больше витамина Е, чем подсолнечное. Витамин Е важен для нашего организма: он нормализует работу эндокринной системы, половых желез, надпочечников. И помогает нам сохранять красоту и молодость.
- Кукурузное масло — источник лецитина, который защищает клетки мозга, снижает риск инсультов и снимает гипоксию — кислородное голодание.
Что делать?
- Заправляйте им салаты, добавляйте в домашний майонез, соусы, выпечку.
- НО не используйте кукурузное масло для жарки или другой термообработки.
- Для укрепления ногтей втирайте масло в ногтевую пластину и кутикулу. Для этого разогрейте немного кукурузного масла, добавьте 3-5 капель йода и держите руки в такой ванночке в течение 15 минут.
- Смешивайте его с эфирными маслами и балуйте свое тело массажем :)
Чего не стоит делать?
- Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Употреблять при нарушениях свертываемости крови.
Салат з броколі та булгуром
Інгредієнти:
Шапочки грибів шитаке (або печериці) нарізані — 200г
Олія кокосова — 3 ст.л.
Перець чілі — ⅓ ч.л.
Сіль морська груба — ½ ч.л.
Олія кукурудзяна — 5 ст.л.
Соєвий соус (або бальзамічний оцет) — 2 ст.л.
Мед (або сироп) — 1 ст.л. (не обов'язково)
Булгур — ½ склянки
Сіль та перець чорний — до крупи (за бажанням)
Броколі — 500г
Сушена журавлина — ⅓ склянки (за бажанням)
Цибуля червона — 50г
Смажене насіння соняшника — 50г.
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 150°C. Змішайте у мисці нарізані шапочки грибів, розтоплену кокосову олію, перець чілі та сіль. Викладіть гриби на папір для випічки та сушіть в духовці до готовності, перемішуючи час від часу. Приблизно за 22-28 хв. вимкніть духовку і залиште гриби підсихати.
2. Приготуйте соус. Для цього збийте до однорідності у мисці кукурудзяну олію, соєвий соус (або оцет) та мед (або сироп).
3. Відваріть булгур. Для цього залийте булгур водою у співвідношенні 1:2 і варіть на середньому вогні 10-15 хв. до готовності. Додайте до готової крупи 2 ст.л. кукурудзяної олії і 1/2 ч.л., солі та перцю (за бажанням).
4. Броколі можна приготувати на пару протягом 2-5 хв, або використовувати сирими. Розділіть броколі на менші гілочки, помістіть у глибоку миску, додайте промиту журавлину, дрібно нарізану цибулю, готові гриби. Заправте салат соусом і посипте зверху насінням соняшника.
Подавайте салат разом з теплим булгуром. Смачного!
Найкраще смакувати стравою в обідній час.