Какао-бобы сырые
Какао-бобы сырыеКакао-бобы сырые

Какао-бобы сырые


45 грн 100 г
100 г250 г Закінчується
- +
Какао-бобы сырые целые/ Южная Африка: Кот д'Ивуар и Гана
на 100 г продукта: белки-12,8 г, жиры-53,2 г, углеводы-12,4 г. Калорийность - 579 ккал.
6 месяцев


Что такое какао-бобы и в чем их польза?

  • Какао-бобы — это плоды шоколадного дерева, основной компонент шоколада. Натуральные готовые сладости – како-бобы можно рассасывать как конфету.
  • Какао-бобы немного горькие — это вкус настоящего шоколада.
  • Природный антидепрессант: содержит дофамин и серотонин, которые повышают настроение и помогают бороться со стрессом и усталостью.
  • Имеют тонизирующие свойства за счёт теобромина в составе, при этом, в отличие от кофе, почти не содержат кофеина.

Как употреблять какао-бобы?

  • Окуните 2-3 какао-боба в мед и рассасывайте. Наслаждайтесь превосходным вкусом.
  • Размелите какао-бобы в кофемолке, залейте горячей водой, добавьте стевию или другой сахарозаменитель — полезная альтернатива кофе готова.
  • Если у вас появилось неутолимое желание съесть плитку шоколада, то 2-3 какао-бобы (дневная норма для взрослого) полностью утолят его.
  • Детям какао-бобы можно употреблять с 3-5 летнего возраста. Дневная норма: 1-2 какао-бобы в день.

Когда не стоит употреблять?

  • Не стоит употреблять при индивидуальной непереносимости какао-продуктов.
  • Не рекомендуем употреблять более 10-15г какао-бобов в день.

Подробнее


ВНИМАНИЕ! Из-за специфики данного продукта - мы не упаковываем его в zero-waste упаковки!


Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.

Печиво з какао бобами

Інгредієнти:

  1. Грецький горіх — ¾ склянки;

  2. Насіння соняшника — ¾ склянки;

  3. Какао-порошок — 4 ст.л.;

  4. Какао-боби — ⅛ склянки;

  5. Фініки свіжі — 14 шт;

  6. Кокосова олія — 1 ½ ч.л. (розтоплена).

Приготування:

1. Помістіть всі інгредієнти в кухонний комбайн і подрібніть до утворення консистенції тіста.

2. Сформуйте печиво довільної форми.

3. Помістіть печиво у холодильник принаймні на дві години перед подачею.

4. Печиво можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня.

Смачного!

Найкраще смакувати  в першій половині дня.

 

 

Сироїдний шоколад
 
ІНГРЕДІЄНТИ на 4 стограмові шоколадні плитки:


1. Какао-масло - 100 г.

2. Сирі очищені какао-боби - 100 г.

3. Сирий виноградний цукор, сироп агави або мед - 60-90 г.

4. Мелений фундук, цільний мигдаль -70-100 г.

5. Родзинки та інші сухофрукти - за смаком.

6. Порошок ванілі  - 0,5-1 ч.л. або вміст 3-4х. стручків ванілі.

 

 
ПРИГОТУВАННЯ
 
1. Розплавити какао-масло на водяній бані при температурі не вище 40С. Плавиться какао-масло довго, тому краще нарізати його маленькими шматочками і поставити плавити заздалегідь.
 
2. Змолоти сирі очищених какао-боби в кавомолці або в блендері. Чим дрібніше змелені боби, тим більш ніжним і однорідним вийде шоколад. Молоти бажано на маленькій швидкості, інакше какао-боби починають виділяти масло і склеюватися в тверді шматочки.
 
3. Засипати розмелені  какао-боби в розплавлене какао-масло і ретельно перемішати, підігріваючи на водяній бані. Маса повинна вийти досить  однорідна.
 
4. Додати сирий виноградний цукор або сироп агави (можна мед), ретельно перемішати. Якщо шоколад потрібен гіркий, то підсолоджується менше, якщо солодкий - то більше. 


5. Додати за смаком сирі мелені або цілі горіхи, родзинки або інші сухофрукти. Якщо шоколад хочете з'їсти відразу, то в якості начинки можна покласти свіжі фрукти, наприклад, нарізаний шматочками банан. Сирий шоколад розлити по формах для шоколаду або цукерок. Краще використовувати силіконові або пластикові форми, з яких буде легко витягти шоколад після застигання. Ми рекомендуємо використовувати великі і маленькі форми для шоколадних плиток.
Наповнені форми поставити в холодильник для застигання на 2-4 години.


Для отримання ванільного сироїдного шоколаду, можна додати змелену ваніль з розрахунку 1 г ванілі на 100 г шоколаду. Можна використовувати сиру органічну ваніль в стручках - просто розрізати її ножем уздовж, вишкребти насіння і їх додати в шоколад. Краще використовувати сиру ваніль в порошку. 


 
Смачного!

Написать отзыв
Отзывы о продукте (23)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить при температуре 18 ± 3 ° С и относительной влажности воздуха не выше 75% в чистом, темном, сухом месте, в котором нет резких запахов других продуктов.