

Орех пекан королевский
Пекан королевский
- Это экзотический орех, который растет на территории США.
- По вкусу похож на грецкий орех, но более сладкий и нежный.
- Пекан — продукт молодости и красоты. Содержит витамины А и Е — мощные антиоксиданты, которые помогают улучшить зрение, состояние кожи и волос.
- В нем есть фолиевая кислота, которая улучшает работу иммунной системы и регулирует функции кроветворения.
- Источник магния — 121 мг, который помогает снизить кровяное давление и уменьшить проявление гипертонии.
- Содержит ненасыщенные жиры и клетчатку, поэтому качественно и надолго насыщает.
Что делать?
- Употребляйте пекан в сыром виде или используйте для приготовления десертов: добавляйте в торты и посыпайте им выпечку.
- Измельченный пекан можно добавлять в салаты для особого пикантного вкуса.
- Горсть орехов — это питательный перекус, который можно взять с собой на учебу, прогулку или путешествие.
- Перед употреблением замочите орешки на ночь или хотя бы на 8 часов. Тогда все витамины и минералы точно усвоятся :)
- Суточная норма для взрослого — 2-4 орехи в день, для детей с 3-х лет — 1-2 орехи.
Чего не стоит делать?
- Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
- Рекомендуем проконсультироваться с врачом перед употреблением во время беременности и ГВ.
Бананово-горіхові коржики
Інгредієнти:
Пекан (волоський горіх) — 1 скл.
Цільнозерновое борошно — 2 скл.
Сода харчова — 1 ч.л.
Кориця — 1 ч.л.
Імбир сухий — ½ ч.л.
Сіль морська (гімалайська) — ½ ч.л.
Кокосова олія (тверда) — 5 ст.л.
Пюре 2-ох бананів — ¾ скл.
Рослинне (мигдалеве чи рисове) молоко — ¼ скл.
Кленовий сироп — 2 ст.л. (або пюре фініків 40г).
Ванілін — щіпка
Кленова глазур:
Тростинний цукор (кокосовий цукор) — ½ скл.
Сіль морська дрібна — ⅛ ч.л.
Кокосова олія (розтоплена) — 1 ст.л.
Ванілін — щіпка.
Кленовий сироп (мед) — ¼ скл (або більше, якщо потрібно).
Приготування:
Розігрійте духову піч до 200°С. Викладіть горіхи одним шаром у бритванку для випічки, попередньо застеливши її пергаментним папером. Запечіть горіхи в духовій печі при температурі 180 °С до появи аромату (близько 3 хвилин). Остиглі горіхи подрібніть на дуже дрібні шматочки ножем.
У середній мисці з’єднайте борошно, ¾ частини подрібнених горіхів, соду, корицю, імбир, сіль і збийте разом.
Дрібно наріжте або помніть виделкою тверду кокосову олію та змішайте з борошном.
Додайте бананове пюре, молоко, кленовий сироп, ванілін і добре перемішайте.
Спочатку здається, що для тіста недостатньо рідини, але продовжуйте перемішувати, поки всі інгредієнти не з’єднаються. Якщо потрібно, можна руками замісити останню частину борошна в тісто.
Сформуйте тісто в кулю, товщиною приблизно 3 см. Розкатайте кулю за допомогою качалки (товщина 1-1,5 см). За допомогою ножа поріжте круг тіста на 8 частин.
Кожну частину тіста викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Випікайте 15-17 хвилин при 200°С до злегка золотисто-коричневого кольору.
Поки скибочки випікаються, збийте разом складові глазурі в невеликій мисці до отримання кремової консистенції. Обережно підігрійте глазур на плиті, а потім знову перемішайте. Дайте випічці охолонути протягом декількох хвилин, після чого щедро полийте глазур’ю. Поки глазур мокра, посипте її залишками подрібнених горіхів. Смачного!
Найкраще смакувати випічку у першій половині дня.