Арахис очищенный жареный
Арахис очищенный жареный

Арахис очищенный жареный


6 відгуків
103 грн 500 г
500 г Закінчується
- +
Арахис / Индия.
на 100гр. продукта: белки - 26г, жиры - 52г, углеводы - 13.4г, пищевые волокна - 4.8г. Калорийность - 626 ккал.
6 месяцев


Арахис очищенный жареный

  • Это супер питательный продукт. Источник растительного белка, который легко усваивается организмом.
  • Содержит витамины группы В, а особенно:
    - В3 — 18,9 мг/100 г при суточной потребности 20 мг;
    - В5  1,77 мг/100 г при суточной потребности 5-10 мг;
    - В9 — 240 мкг/100 г при суточной потребности 400 мкг.
    Они отвечают за хорошую работу мозга и улучшают память.
  • Арахис рекордсмен по содержанию меди  1144 мкг/100 г при суточной потребности 1000 мкг. Этот минерал участвует в образование гемоглобина и ускоряет востановление клеток организма.
  • Содержит полифенолы  естественные антиоксиданты, которые защищают организм от старения и развития новообразований.

Как есть?

  • Арахис можно есть сырым и поджаренным. Лучше всего утром, чтобы насытить организм энергией и потратил ее в течение дня.
  • Используйте для приготовления арахисовой пасты, халвы, шоколада, сладостей и масла.
  • Добавляйте в выпечку или любимые каши.
  • Оптимальная норма арахиса для взрослого человека  30гр в день.
  • Детям рекомендуем давать с 3-х летнего возраста  до 10 орешков в день и следить за реакцией.

Чего не стоит делать?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.


Подробнее

  • Арахис очищенный (арахис культурный, арахис подземный или земляной орех) - однолетнее травянистое растение рода арахис семейства бобовых;
  • В пищу используются подземные плоды - бобы овальной формы и кремового цвета
  • Арахис содержит микро- и макроэлементы - железо, кальций, калий, натрий, фосфор, марганец, магний, цинк, селен, медь;
  • Также содержит клетчатку, масло, углеводы, уникальные аминокислоты, витамины А, Д, Е, РР, В2 и биотин.
  • Обладает способностью улучшать свертывания крови, его назначают при гемофилии и кровотечениях.
  • Арахис является прекрасным источником жизненно важных элементов, незаменимая составляющая для здорового питания.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.





Пікантні перці

Інгредієнти:

  1. Перець болгарський — 4 шт;

  2. Кіноа (або амарант) — 1/2 скл.;

  3. Цибуля — 2 шт;

  4. Часник — 3-4 зубчика;

  5. Консервовані (або свіжі) подрібнені помідори — 400г;

  6. Гострий соус (або аджика) — 1 ст.л.;

  7. Прованські трави — 1 ст.л.;

  8. Консервований (або відварений) нут — 400г;

Посипка:

9. Арахіс смажений — 100г;

10. Петрушка свіжа — ⅓ пучка;

11. Гострий соус + вода — за бажанням.


Приготування:

1. Розігрійте духовку до 180C.

2. Поріжте перець навпіл вздовж і видаліть насіння. Збережіть стебла. Це допоможе перцю зберегти форму. Викладіть на форму для запікання. Поставте їх відкритими сторонами вгору і випікайте 25 хвилин.

3. Відваріть кіноа (або амарант) у воді 10-15 хв. Після приготування процідіть і відкладіть.

4. Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на середньому вогні в олії. Через кілька хвилин додайте подрібнений часник.

5. Далі додайте відціджений нут, гострий соус і нарізані помідори та трави. 

6. Залиште варити близько 15 хвилин, поки не загусне. Приправте сіллю і перцем за смаком, додайте трохи більше гострого соусу, якщо хочете пікантніше.

7. Додайте в томатну суміш кіноа (чи амарант) і перемішайте.

8. Вийміть перець з духовки і обережно заповніть кожну половину начинкою.

Посипте зверху арахісом та нарізаною зеленню. За бажанням, покропіть страву розведеним соусом.


Найкраще смакувати страву в першій половині дня.


Тістечка з тертим арахісом


1. М’яке масло - 125 г.

2. Лущений сирий арахіс - 225 г.

3. Цукор - 225 г.

4. Банан - 1 шт.
5. Борошно - 150 г.

6. Порошок до печива -1/2 ч.л.

7. Дрібка солі


Приготування:
1. Розтерти в пасту 150 грамів арахісу, додати розм’якшене масло і вимішати до однорідної маси.

2. Поступово всипати цукор і збити, потрошки додати збитий банан, постійно вимішуючи, всипати борошно, порошок до печива і сіль, 75 грамів арахісу посікти і всипати слідом за борошном, вимішати руками м’яке еластичне тісто, загорнути в харчову плівку і охолодити  впродовж 30 хвилин. 

3. Сформувати 20 кульок і розташувати їх на встелених пергаментом деко, злегка притиснувши пальцями і залишивши достатньо проміжків, бо тістечка підростуть. 

4. Пекти у добре розігрітій духовці при 190 градусів 15 хвилин поки зарум’яняться. Перед вживанням остудити.


Домашнє арахісове масло з хрумкими крихтами


1 кг арахісу
20 мл олії без запаху (наприклад, з фундука)
20 мл кленового сиропу (можна замінити свіжим рідким медом)
20 грамів цукрової пудри
10 грамів солі


Приготування:

1. Арахіс підсушити в духовці при 180 градусів, періодично помішуючи, доки набуде карамельного кольору й інтенсивного аромату. 

2. Коли арахіс охолоне, помістіть 600 грамів арахісу разом із сіллю в кухонний комбайн чи блендер і розітріть на максимальній швидкості. Ви побачите, як поступово арахіс перетвориться на крихти, а згодом на однорідну пасту.

3.  Тоді додайте по кілька крапель олію, кленовий сироп (або мед) і цукрову пудру.

4.  Всипте ще 200 грамів арахісу, а через кілька хвилин – останні 200 грамів , зменшіть швидкість і дочекайтесь, поки маса стане однорідною. 


Смачного!


Написать отзыв
Отзывы о продукте (6)
Написать отзыв
Поставте будь-ласка вашу оцінку


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте.