Ржаная мука собственного производства (цельнозерновая, органическая)
Это зерна отборной ржи, размолоты по специальной технологии, которая сохраняет зародыш ржи целым.
Органический натуральный продукт. Рожь для этой муки выращена без использования химических удобрений.
Все ценные вещества остаются в муке: - калий (425 мг на 100г) — поставляет кислород в мозг и поддерживает эластичность кровеносных сосудов; - фосфор (290 мг) — формирует костную и зубную ткани.
Самое полезное в ржаной муке — клетчатка, которая очищает кишечник и снижает уровень холестерина в крови.
Содержит витамины группы В, которые необходимы для обмена веществ, костной ткани и нормальной работы нервной системы.
Что делать?
Используйте для: - выпечки хлеба, печенья и кексов; - готовьте грибной жульен (подробнее в рубрике "Рецепты")
Выпекайте полезный хлеб из ржаной муки и нашей закваски.
Мы любим использовать эту муку для приготовления вареников. Попробуйте и вы:)
Чего не делать?
Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
Рожь / Украина (собственного производства).
на 100г. Белки - 9.0 г, жиры - 1.0 г, углеводы - 73.0 г. Калорийность - 325 ккал.
Пересыпать в герметичный контейнер, или хранить в оригинальном пакете дой-пак. В сухом прохладном месте.
6 месяцев
Шоколадно-кокосовий пиріг
Інгредієнти:
Фініки — 200 г. (любите солодке, можете додати 260 г);
Рослинне молоко — 350 мл.;
Борошно пшеничне цільнозернове (або суміш пшеничного та житнього) — 240 г.;
Розтоплена кокосова олія — 140 г.;
Кероб — 60 г.;
Кокосові пластівці (або свіжа стружка) — 100 г. (3 жмені)
Сода — 1 ч.л.;
Лимонний сік — 1 ст. л.
Приготування: 1. Духовку розігрійте до 180°С. Фініки замочіть у воді (або використовуйте вже м'які), витягніть кісточки. Збийте їх в блендері разом з молоком до однорідності. 2. У мисці змішайте борошно з керобом. Всього знадобиться 240 г борошна. Влийте в нього фінікову суміш і ретельно перемішайте. 3. Додайте кокосову олію і ще раз перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в тісто. Знову перемішайте. Якщо маса вийшла занадто густа, можете додати трохи води (кілька ложок). 4. В отримане тісто всипте кокосові пластівці і ще раз ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму (або у велику сковорідку з антипригарним покриттям) і випікайте до готовності близько 30 хв. 5. Остудіть і подавайте на стіл. Смачного!
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
Хліб житньо-пшеничний
Інгредієнти:
На одну буханку хліба:
1. Борошно житнє цільнозернове — 220 г 2. Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г 3. Закваска — 2 ст. л. (50 г) 4. Сіль морська — щіпка 5. Вода очищена — 320 мл 6. Насіння соняшника — 30 г 7. Льон — 30 г 8. Коріандр для посипки — 1 ч. л. 9. Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.
Крок 1 Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.
Крок 2 Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.
Крок 3 Перемішуємо всі інгредієнти, додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.
Крок 4 Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.
Крок 5 Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази то можете сміливо розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо температуру до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити прибзлизно до 1 год 40 хв.
Крок 6 Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути. Смачного
1. Курага – 1,5-2 склянки 2. Родзинки – 1 склянка 3. Мигдаль або інші горіхи – 1 склянка 4. Лимон – 1 скибка або трохи лимонної цедри 5. Кориця – 1-1,5 ч. л., за смаком Спосіб приготування: 1. Промиваємо сухофрукти і замочуємо їх у гарячій воді. 2. Подрібнюємо у блендері горіхи. 3. Змішуємо обидва види борошна, додаємо кокосову олію і перемішуємо. 4. Додаємо у тісто гарячу воду. 5. Зливаємо воду з сухофруктів, додаємо лимон і корицю (або інші спеції за смаком – гвоздика, аніс, ванілін).
6. Змішуємо усе це в блендері до консистенції пасти. 7. Додаємо до пасти молотий мигдаль і перемішуємо. 8.Тісто тонко розкачуємо прямо на папері для випічки. Отримуємо прямокутний пласт. 9. Намащуємо на тісто пасту з сухофруктів і горіхів. Шар пасти має бути майже однаковим за товщиною з шаром тіста. 10. Згортаємо тісто у рулет. Рулет нарізаємо на тонкі шматочки. 11. Викладаємо печиво на деко, змащене олією або покрите папером для випічки. 12. Запікаємо при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин.
Анно, ремонтуємо млинок,за допомогою якого це борошно отримуємо із органічного жита. Як тільки отримаємо свій млинок,то почнемо борошно молоти знову. Поки стежте за оновленнями на сайті,точно ще не відомо,коли саме почнемо борошно виготовляти.
Доброго дня, хочу зробити замовлення,але маю питання яка різниця даного житнього борошна з іншим борошном ,що у вас продається (Жорнове житнє борошно)?
Уляно, це борошно власного виробництва, жорнове житнє замовляємо в постачальників вже готове змелене. Обидва види з цільного зерна, але нашого виробництва крупнішого помелу та містить висівки, жорнове житнє - без висівок і тоншого помелу.