Мука ржаная собственного производства (цельнозерновая, органическая)
Мука ржаная собственного производства (цельнозерновая, органическая)

Мука ржаная собственного производства (цельнозерновая, органическая)


9 відгуків
800 г
94 800 г
Є в наявності

Ржаная мука собственного производства (цельнозерновая, органическая)

  • Это зерна отборной ржи, размолоты по специальной технологии, которая сохраняет зародыш ржи целым.
  • Органический натуральный продукт. Рожь для этой муки выращена без использования химических удобрений.
  • Все ценные вещества остаются в муке:
    - калий (425 мг на 100г) — поставляет кислород в мозг и поддерживает эластичность кровеносных сосудов;
    - фосфор (290 мг)  формирует костную и зубную ткани.
  • Самое полезное в ржаной муке  клетчатка, которая очищает кишечник и снижает уровень холестерина в крови.
  • Содержит витамины группы В, которые необходимы для обмена веществ, костной ткани и нормальной работы нервной системы.

Что делать?

  • Используйте для:
    - выпечки хлеба, печенья и кексов;
    - готовьте грибной жульен (подробнее в рубрике "Рецепты")
  • Выпекайте полезный хлеб из ржаной муки и нашей закваски.
  • Мы любим использовать эту муку для приготовления вареников. Попробуйте и вы:)

Чего не делать?

  • Употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.


Рожь / Украина (собственного производства).
на 100г. Белки - 9.0 г, жиры - 1.0 г, углеводы - 73.0 г. Калорийность - 325 ккал.
Пересыпать в герметичный контейнер, или хранить в оригинальном пакете дой-пак. В сухом прохладном месте.
6 месяцев

Шоколадно-кокосовий пиріг


Інгредієнти:

  1. Фініки — 200 г. (любите солодке, можете додати 260 г);

  2. Рослинне молоко — 350 мл.;

  3. Борошно пшеничне цільнозернове (або суміш пшеничного та житнього) — 240 г.;

  4. Розтоплена кокосова олія  — 140 г.;

  5. Кероб — 60 г.;

  6. Кокосові пластівці (або свіжа стружка) — 100 г. (3 жмені)

  7. Сода — 1 ч.л.;

  8. Лимонний сік — 1 ст. л.

Приготування:
1. Духовку розігрійте до 180°С. Фініки замочіть у воді (або використовуйте вже м'які), витягніть кісточки. Збийте їх в блендері разом з молоком до однорідності.
2. У мисці змішайте борошно з керобом. Всього знадобиться 240 г борошна. Влийте в нього фінікову суміш і ретельно перемішайте.
3. Додайте кокосову олію і ще раз перемішайте. Соду погасіть лимонним соком і влийте в тісто. Знову перемішайте. Якщо маса вийшла занадто густа, можете додати трохи води (кілька ложок).
4. В отримане тісто всипте кокосові пластівці і ще раз ретельно перемішайте. Викладіть тісто у форму (або у велику сковорідку з антипригарним покриттям) і випікайте до готовності близько 30 хв.
5. Остудіть і подавайте на стіл. Смачного!


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.


Хліб житньо-пшеничний

Інгредієнти:

На одну буханку хліба:


1. Борошно житнє цільнозернове — 220 г
2. Борошно пшеничне цільнозернове — 230 г
3. Закваска — 2 ст. л. (50 г)
4. Сіль морська — щіпка
5. Вода очищена — 320 мл
6. Насіння соняшника — 30 г
7. Льон — 30 г
8. Коріандр для посипки — 1 ч. л.
9. Олія соняшникова сиродавлена — 2 ст. л.


Крок 1
Готуємо опару. Для цього 2 ст. л. закваски кладемо в глибоку миску, додаємо 160 мл води і житнє борошно (приблизно 150 г) так, щоб у нас вийшла маса з консистенцією густої сметани. Залишаємо опару на 6-8 год при кімнатній температурі.


Крок 2
Тепер готуємо тісто. До опари додаємо ще 160 мл води, щіпку солі і льон, і спеції по бажанню, а також 2 ст. л. олії.


Крок 3
Перемішуємо всі інгредієнти,  додаємо решту борошна і все гарненько вимішуємо ложкою. Тісто має вийти досить густим.


Крок 4
Змащуємо форму олією і за бажанням посипаємо стінки і дно форми крупною морською сіллю. Після цього викладаємо тісто у форму, розгладжуємо його рівномірно по всій поверхні і посипаємо зверху коріандром (або кмином, льоном чи соняшниковим насінням). Залишаємо тісто в теплому місці або при можливості у духовці, розігрітій до 35-40 °C на 2-3 год.


Крок 5
Через 2 год дивимось на тісто. Якщо воно піднялось у 1,5-2 рази то можете сміливо розігрівати духовку до 200 °C. Якщо тісто ще не піднялось, тоді треба ще почекати і дати йому дійти. Якщо не дати тісту дійти, тоді хліб не вийде пишним. Важливо також і не перетримати, оскільки тісто вже при випічці може впасти. Ставимо хліб у гарячу духовку на 15 хв при 200 °C, а потім зменшуємо температуру до 160 °C і випікаємо ще 1 год 20 хв. Якщо ви випікаєте у силіконовій формі, тоді час випічки треба збільшити прибзлизно до 1 год 40 хв.


Крок 6
Готовий хліб обов’язково виймаємо з форми і даємо вистигнути. Смачного

 
Житнє печиво з сухофруктами

Інгредієнти:


Для тіста:


1. Борошно житнє цільнозернове – 2 склянки
2. Борошно пшеничне цільнозернове – 1 склянка
3. Морська сіль – дрібка
4. Окріп – приблизно 2-3 склянки
5. Кокосова олія – 1/4 склянки


Для начинки:


1. Курага – 1,5-2 склянки
2. Родзинки – 1 склянка
3. Мигдаль або інші горіхи – 1 склянка
4. Лимон – 1 скибка або трохи лимонної цедри
5. Кориця – 1-1,5 ч. л., за смаком
 
Спосіб приготування:
1. Промиваємо сухофрукти і замочуємо їх у гарячій воді.
2. Подрібнюємо у блендері горіхи.
3. Змішуємо обидва види борошна, додаємо кокосову олію і перемішуємо.
4. Додаємо у тісто гарячу воду.
5. Зливаємо воду з сухофруктів, додаємо лимон і корицю (або інші спеції за смаком – гвоздика, аніс, ванілін).

6. Змішуємо усе це в блендері до консистенції пасти.
7. Додаємо до пасти молотий мигдаль і перемішуємо.
8.Тісто тонко розкачуємо прямо на папері для випічки. Отримуємо прямокутний пласт.
9. Намащуємо на тісто пасту з сухофруктів і горіхів. Шар пасти має бути майже однаковим за товщиною з шаром тіста.
10. Згортаємо тісто у рулет. Рулет нарізаємо на тонкі шматочки.
11. Викладаємо печиво на деко, змащене олією або покрите папером для випічки.
12. Запікаємо при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин.


Смачного!

Написать отзыв
Отзывы о продукте (9)
Написать отзыв

Кошик
Итого: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформить заказ