


Мука нутовая
Мука нутовая
- Это мука, которую получают при измельчении нута. А нут — это бобовое растение популярное в странах Ближнего Востока.
- У нее легкий ореховый вкус.
- Низкий гликемический индекс — 28. Это значит, что после ее употребления уровень сахара в крови поднимается медленно.
- Ценный источник белка: 100г продукта = 11г белка. Помните, что именно белок — это основа наших мышц и всех систем организма.
- Нутовая мука содержит много железа — 6,2 мг, которое участвует во всех обменных процессах. Особенно рекомендуем включать его в рацион женщинам, благодаря положительному воздействию на репродуктивную систему.
О глютене
Нутовая мука — безглютеновая.
Но из-за хранения на одном складе с другими продуктами, может содержать следы глютена.
Такую муку можно спокойно употреблять людям, которые ограничивают глютен или имеют легкую непереносимость. Если же у вас диагностирована целиакия, будьте осторожны.
Что делать?
- Подходит для приготовления овощных котлет, хлеба, оладок, а также для супов и каш.
- В рубрике РЕЦЕПТЫ мы оставили интересные рецепты из нутовой муки. Обязательно загляните :)
- Приготовьте вкусный нутовый омлет ❤️
Для этого смешайте 3 ст.л нутовой муки с любимыми специями и солью, добавьте 80 мл воды и 1 ст.л растительного масла. На разогретой сухой сковородке обжарьте по 3 минуты с каждой стороны. Или пробуйте уже готовый нутовый омлет.
Для этого смешайте 3 ст.л нутовой муки с любимыми специями и солью, добавьте 80 мл воды и 1 ст.л растительного масла. На разогретой сухой сковородке обжарьте по 3 минуты с каждой стороны. Или пробуйте уже готовый нутовый омлет.
Чего не делать?
- Уупотреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
Сирна запіканка з кіноа і вишнею

Інгредіенти:
Кіноа — 125 г.;
Молоко кокосове (або інше рослинне) — 350 мл.;
Шматок лимонної шкірки
Олія кокосова або масло Гхі — 60 г.;
Кокосовий цукор — 120 г.;
Тофу класичний або адигейський сир — 500 г.;
Борошно нутове — 2 ст.л.;
Розпушувач для тіста (або сода) — 1/2 ч.л.;;
Вишні без кісточок — 200 г.;
Смажений мигдаль — 40г.;
Льон — 2 ст.л.
Приготування:
1. Кіноа зваріть в молоці з додаванням лимонної шкірки на маленькому вогні до готовності, приблизно 15 хв. Після чого крупу залиште під закритою кришкою ще на 10 хв. набухати.
2. Льон попередньо замочений на 2 години у воді (приблизно 4 ст.л.), взбийте з цукром і маслом.
3. Додайте сир, борошно, перемішане з розпушувачем, додайте кіноа, вишню і мигдаль.
4. Готову масу перекладіть у форму, застелену папером для випічки, за бажанням можете покласти зверху маленькі шматочки масла.
5. Випікайте в розігрітій до 175ºC духовці приблизно 1 годину.
Смачного!
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
Гарбузовий брауні
⠀
Інгредієнти:
Борошно нутове (або пшоняне) — 130г.;
Запечений гарбуз (вибирайте солодких сортів, наприклад мускатний) — 150г.;
Рослинне молоко — 100г.;
Фініки — 150г.;
Розтопленого кокосова олія — 20г.;
Гіркий шоколад — 50г.;
Волоські горіхи — 30г.;
Кероб/какао порошок — 2ст.л.;
Насіння чіа — 2 ст.л.;
Розпушувач — 1 ч.л.;
Сода (+трохи лимонного соку) — 1/3 ч.л.⠀
Приготування:
1. З'єднайте гарбуз, молоко, фініки і кокосову олію і зблендуйте до однорідності.
2. Додайте насіння чіа і ще раз подрібніть.
3. Окремо з'єднайте борошно, кероб і розпушувач.
4. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти і добре перемішайте.
5. Додайте соду, гашену лимонним соком.
6. У кінці додайте подрібнені горіхи і шоколад.
7. Випікайте при t° 180° близько 30 хв.⠀
8. Верхній гарбузовий шар: з'єднайте в блендері запечений гарбуз і фініки, сироп чи інший підсолоджувач (за смаком) і подрібніть. Полийте цією сумішшю запечений брауні.
- Замість гарбузового шару можете полити брауні розтопленим шоколадом або арахісовою пастою.
- Брауні виходить не дуже солодкий, так що, якщо ви любите, щоб було солодко, додайте декілька ст.л. сиропу топінамбура/агави або більше шоколаду.
- Рецепт розрахований на квадратну форму 16х16см.
Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.
Кіноа — 125 г.;
Молоко кокосове (або інше рослинне) — 350 мл.;
Шматок лимонної шкірки
Олія кокосова або масло Гхі — 60 г.;
Кокосовий цукор — 120 г.;
Тофу класичний або адигейський сир — 500 г.;
Борошно нутове — 2 ст.л.;
Розпушувач для тіста (або сода) — 1/2 ч.л.;;
Вишні без кісточок — 200 г.;
Смажений мигдаль — 40г.;
Льон — 2 ст.л.
Приготування:
1. Кіноа зваріть в молоці з додаванням лимонної шкірки на маленькому вогні до готовності, приблизно 15 хв. Після чого крупу залиште під закритою кришкою ще на 10 хв. набухати.
2. Льон попередньо замочений на 2 години у воді (приблизно 4 ст.л.), взбийте з цукром і маслом.
3. Додайте сир, борошно, перемішане з розпушувачем, додайте кіноа, вишню і мигдаль.
4. Готову масу перекладіть у форму, застелену папером для випічки, за бажанням можете покласти зверху маленькі шматочки масла.
5. Випікайте в розігрітій до 175ºC духовці приблизно 1 годину.
Смачного!
Борошно нутове (або пшоняне) — 130г.;
Запечений гарбуз (вибирайте солодких сортів, наприклад мускатний) — 150г.;
Рослинне молоко — 100г.;
Фініки — 150г.;
Розтопленого кокосова олія — 20г.;
Гіркий шоколад — 50г.;
Волоські горіхи — 30г.;
Кероб/какао порошок — 2ст.л.;
Насіння чіа — 2 ст.л.;
Розпушувач — 1 ч.л.;
Сода (+трохи лимонного соку) — 1/3 ч.л.⠀
Приготування:
1. З'єднайте гарбуз, молоко, фініки і кокосову олію і зблендуйте до однорідності.
2. Додайте насіння чіа і ще раз подрібніть.
3. Окремо з'єднайте борошно, кероб і розпушувач.
4. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти і добре перемішайте.
5. Додайте соду, гашену лимонним соком.
6. У кінці додайте подрібнені горіхи і шоколад.
7. Випікайте при t° 180° близько 30 хв.⠀
8. Верхній гарбузовий шар: з'єднайте в блендері запечений гарбуз і фініки, сироп чи інший підсолоджувач (за смаком) і подрібніть. Полийте цією сумішшю запечений брауні.