Мука нутовая
Мука нутоваяМука нутовая

Мука нутовая


78 грн 900 г
900 г Під замовлення (1 доба)
- +
Нут (турецкий горох) / Украина.
на 100г. Белки - 10.9 г, жиры - 2.9 г, углеводы - 66.0 г. Калорийность - 337 ккал.
6 месяцев

Мука нутовая

  • Это мука, которую получают при измельчении нута. А нут — это бобовое растение популярное в странах Ближнего Востока.
  • У нее легкий ореховый вкус.
  • Низкий гликемический индекс — 28. Это значит, что после ее употребления уровень сахара в крови поднимается медленно.
  • Ценный источник белка: 100г продукта = 11г белка. Помните, что именно белок — это основа наших мышц и всех систем организма.
  • Нутовая мука содержит много железа — 6,2 мг, которое участвует во всех обменных процессах. Особенно рекомендуем включать его в рацион женщинам, благодаря положительному воздействию на репродуктивную систему.

О глютене
Нутовая мука — безглютеновая.
Но из-за хранения на одном складе с другими продуктами, может содержать следы глютена.
Такую муку можно спокойно употреблять людям, которые ограничивают глютен или имеют легкую непереносимость. Если же у вас диагностирована целиакия, будьте осторожны.


Что делать?

  • Подходит для приготовления овощных котлет, хлеба, оладок, а также для супов и каш.
  • В рубрике РЕЦЕПТЫ мы оставили интересные рецепты из нутовой муки. Обязательно загляните :)
  • Приготовьте вкусный нутовый омлет ❤️
    Для этого смешайте 3 ст.л нутовой муки с любимыми специями и солью, добавьте 80 мл воды и 1 ст.л растительного масла. На разогретой сухой сковородке обжарьте по 3 минуты с каждой стороны. Или пробуйте уже готовый нутовый омлет.

Чего не делать?

  • Уупотреблять при индивидуальной непереносимости продукта.



Подробнее

  • Нутовая мука не только полезный, но и вкусный продукт, который повышает сытность и вкусовые свойства пищи, в частности кондитерских изделий;
  • У нее низкий гликемический индекс, а это значит, что от него вы точно не наберете лишнего веса, и даже наоборот - похудеете.
  • Интересные советы о хранении семян, шротов, сухофруктов и тому подобное.
  • Диетический продукт. Подходит всем, кто следит за здоровьем и красотой, а также диабетикам, людям с сердечно-сосудистыми заболеваниями и лишним весом.
  • Фото товара, представленные на сайте, могут отличаться от реального вида продукта.


Сирна запіканка з кіноа і вишнею



Інгредіенти:

  1. Кіноа — 125 г.;

  2. Молоко кокосове (або інше рослинне) — 350 мл.;

  3. Шматок лимонної шкірки

  4. Олія кокосова або масло Гхі — 60 г.;

  5. Кокосовий цукор — 120 г.;

  6. Тофу класичний або адигейський сир — 500 г.;

  7. Борошно нутове — 2 ст.л.;

  8. Розпушувач для тіста (або сода) — 1/2 ч.л.;;

  9. Вишні без кісточок — 200 г.;

  10. Смажений мигдаль — 40г.;

  11. Льон — 2 ст.л.


Приготування:
1. Кіноа зваріть в молоці з додаванням лимонної шкірки на маленькому вогні до готовності, приблизно 15 хв. Після чого крупу залиште під закритою кришкою ще на 10 хв. набухати.
2. Льон попередньо замочений на 2 години у воді (приблизно 4 ст.л.), взбийте з цукром і маслом.
3. Додайте сир, борошно, перемішане з розпушувачем, додайте кіноа, вишню і мигдаль.
4. Готову масу перекладіть у форму, застелену папером для випічки, за бажанням можете покласти зверху маленькі шматочки масла.
5. Випікайте в розігрітій до 175ºC духовці приблизно 1 годину.
Смачного!


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.

Гарбузовий брауні



Інгредієнти:

  1. Борошно нутове (або пшоняне) — 130г.;

  2. Запечений гарбуз (вибирайте солодких сортів, наприклад мускатний) — 150г.;

  3. Рослинне молоко — 100г.;

  4. Фініки — 150г.;

  5. Розтопленого кокосова олія — 20г.;

  6. Гіркий шоколад — 50г.;

  7. Волоські горіхи — 30г.;

  8. Кероб/какао порошок — 2ст.л.;

  9. Насіння чіа — 2 ст.л.;

  10. Розпушувач — 1 ч.л.;

  11. Сода (+трохи лимонного соку) — 1/3 ч.л.⠀


Приготування:
1. З'єднайте гарбуз, молоко, фініки і кокосову олію і зблендуйте до однорідності.
2. Додайте насіння чіа і ще раз подрібніть.
3. Окремо з'єднайте борошно, кероб і розпушувач.
4. З'єднайте сухі і рідкі інгредієнти і добре перемішайте.
5. Додайте соду, гашену лимонним соком.
6. У кінці додайте подрібнені горіхи і шоколад.
7. Випікайте при t° 180° близько 30 хв.⠀
8. Верхній гарбузовий шар: з'єднайте в блендері запечений гарбуз і фініки, сироп чи інший підсолоджувач (за смаком) і подрібніть. Полийте цією сумішшю запечений брауні.

  • Замість гарбузового шару можете полити брауні розтопленим шоколадом або арахісовою пастою.
  • Брауні виходить не дуже солодкий, так що, якщо ви любите, щоб було солодко, додайте декілька ст.л. сиропу топінамбура/агави або більше шоколаду.
  • Рецепт розрахований на квадратну форму 16х16см.


Найкраще смакувати випічкою у першій половині дня.



Італійська паляниця з нутового борошна


Інгредієнти:


1. Нутове борошно – 0,5 склянки
2. Сіль – 0,5 ч. л.
3. Орегано – 1 ч. л.
4. Базилік –1 ч. л.
5. Часник (порошок) – 1 ч. л.
6. Куркума, каєнський перець – по дрібці
7. Вода – 0,5 склянки
8. Оливкова олія – 1 ч. л.
9. Оливкова олія для змащування форми


Спосіб приготування:


1.     Всі сухі інгредієнти змішуємо у мисці.
2.     Додаємо воду у кілька етапів, збиваючи суміш.
3.     Змащуємо жиром велику сковороду з антипригарним покриттям і розігріваємо.
4.     Виливаємо на гарячу сковороду тісто, зверху збризкуємо його олією.
5.     Смажимо по 5-7 хвилин з кожної сторони.
 
                                                           Котлети з нутового борошна 


Інгредієнти:


1. Борошно нутове – 1,5 склянки

2. Окріп – 1,5 склянки
3. Половина цибулини
4. Петрушка – за смаком

5. Орегано - щіпка

6. Базилік - щіпка

7. Сіль - 1/3 ч.л.

8. Порошок часнику - 1/3 ч.л.
9. Кумин – 0,5 чайної ложки
10. Пекарський порошок – 0,5 ч. л.
11. Олія для смаження – 2 ст. л.


Спосіб приготування:


1. Ріжемо дрібно цибулю і петрушку.
2. Змішуємо всі інгредієнти. Формуємо невеликі котлети з маси.
3. Розігріваємо олію, викладаємо котлети і смажимо до золотої скоринки.

 
Смачного!

Написать отзыв
Отзывы о продукте (16)
Написать отзыв


Написать отзыв
Спасибо за ваш отзыв!
Он будет опубликован после проверки администратором.


Пересыпать в герметичный контейнер, или хранить в оригинальном пакете дой-пак. В сухом прохладном месте.