Рис Басмати экстра не пропаренный
Рис Басмати (экстра, не пропаренный)
- Басмати — это разновидность индийского риса с тонкими длинными зернами.
- Экологически чистый продукт — не накапливает соли тяжелых металлов и другие химические вещества.
- У него низкий гликемический индекс — 55. А значит он медленно поднимает уровень глюкозы в крови и дарит длительную сытость.
- Занимает первое место среди всех сортов риса по содержанию аминокислот.
- Содержит витамины группы В, которые укрепляют центральную нервную систему. Особенно богат В3 (2,1 мг) — снижает уровень холестерина в крови.
- Источник таких микроэлементов: калий (77 мг), фосфор (71 мг), магний (23 мг), кальций (11 мг). Благодаря ценному составу регулярное употребление риса улучшает состояние всего организма.
Что делать?
- Рис Басмати легкий в приготовлении. Записывайте рецепт :)
Берем 1 часть риса и 2 части кипящей подсоленной воды, варим на маленьком огне 5-7 мин. без крышки. Виключаем огонь, накрываем крышкой и даем ему настояться еще 20 минут. Ароматный рис готовый!
Помните: после приготовления рис увеличится в объеме в 3 раза.
- Именно не пропаренный рис подходит для приготовления каш и супов. После варки он становится более разваренным и густым.
- Используйте как гарнир к рыбе или морепродуктам. Вкусно сочетаеться с овощами, грибами и пряностями.
Берем 1 часть риса и 2 части кипящей подсоленной воды, варим на маленьком огне 5-7 мин. без крышки. Виключаем огонь, накрываем крышкой и даем ему настояться еще 20 минут. Ароматный рис готовый!
Помните: после приготовления рис увеличится в объеме в 3 раза.
Чего не стоит делать?
- Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.
Як приготувати ідеальний “Басматі”
Інгредієнти:
1. Рис “Басматі” - 2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія - 2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин - ½ ч.л.;
6. Чорний перець - ¼ ч. л.
Приготування:
1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!
Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)
Інгредієнти:
Рис Басматі - 2 скл. (350 м);
Кокосова олія - 3 ст.л.;
Зіра (кумин) — ½ ч.л.;
Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;
Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;
Вода — 3½ скл. (825 мл.);
Сіль — 2 ч.л.;
Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;
Карі — 1 ч.л.;
Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;
Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);
Лимон — 1 шт.;
Петрушка — 5-6 стебел.
Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо Ви бажаєте, щоб Ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою; Замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .
Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.
Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.
Азійський кокосовий рис
Інгредієнти:
¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви
Приготування:
На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом і смачного!
Інгредієнти:
1. Рис “Басматі” - 2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія - 2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин - ½ ч.л.;
6. Чорний перець - ¼ ч. л.
Приготування:
1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!
Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)
Інгредієнти:
Рис Басматі - 2 скл. (350 м);
Кокосова олія - 3 ст.л.;
Зіра (кумин) — ½ ч.л.;
Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;
Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;
Вода — 3½ скл. (825 мл.);
Сіль — 2 ч.л.;
Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;
Карі — 1 ч.л.;
Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;
Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);
Лимон — 1 шт.;
Петрушка — 5-6 стебел.
Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо Ви бажаєте, щоб Ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою; Замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .
Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.
Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.
¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви
Приготування:
На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом і смачного!