Рис Басмати экстра не пропаренный
Рис Басмати экстра не пропаренныйРис Басмати экстра не пропаренный

Рис Басмати экстра не пропаренный


4 відгуки
700 г
165 700 г
Є в наявності

Рис Басмати (экстра, не пропаренный)

  • Басмати  это разновидность индийского риса с тонкими длинными зернами.
  • Экологически чистый продукт  не накапливает соли тяжелых металлов и другие химические вещества.
  • У него низкий гликемический индекс — 55. А значит он медленно поднимает уровень глюкозы в крови и дарит длительную сытость.
  • Занимает первое место среди всех сортов риса по содержанию аминокислот.
  • Содержит витамины группы В, которые укрепляют центральную нервную систему. Особенно богат В3 (2,1 мг)  снижает уровень холестерина в крови.
  • Источник таких микроэлементов: калий (77 мг), фосфор (71 мг), магний (23 мг), кальций (11 мг). Благодаря ценному составу регулярное употребление риса улучшает состояние всего организма.

Что делать?

  • Рис Басмати легкий в приготовлении. Записывайте рецепт :)
    Берем 1 часть риса и 2 части кипящей подсоленной воды, варим на маленьком огне 5-7 мин. без крышки. Виключаем огонь, накрываем крышкой и даем ему настояться еще 20 минут. Ароматный рис готовый!
    Помните: после приготовления рис увеличится в объеме в 3 раза.
  • Именно не пропаренный рис подходит для приготовления каш и супов. После варки он становится более разваренным и густым.
  • Используйте как гарнир к рыбе или морепродуктам. Вкусно сочетаеться с овощами, грибами и пряностями.

Чего не стоит делать?

  • Не употреблять при индивидуальной непереносимости продукта.


Рис / Индия.
на 100г: белки - 7.5 г, жиры - 2.6 г, углеводы - 62.3 г. Калорийность - 303 ккал.
Пересыпать в герметичный контейнер. Хранить в сухом прохладном месте.
12 месяцев

Як приготувати ідеальний “Басматі” 



Інгредієнти: 

1. Рис “Басматі” -
2 склянки;
2. Вода для замочування рису + вода для приготування рису;
3. Олія -
2 ст. л.;
4. Сіль - ½ ч.л.;
5. Кмин -
½ ч.л.;
6. Чорний перець -
¼ ч. л.

Приготування:

1. Секрет приготування полягає в замовчуванні рису. В каструлю наберіть води і засипте рис. Залиште на 30 хв., після чого вилийте воду, промийте рис і знову наберіть води для приготування рису в пропорції 1:1,5.
2. Накрийте кришкою і доведіть воду до кипіння на великому вогні. Коли рис закипить, зніміть кришку та продовжуйте варити до повної готовності.
3. Якщо необхідно - злийте воду, поверніть рис в каструлю, додайте олію, спеції та постійно помішуючи тушкуйте рис ще 2 хв. на маленькому вогні.
Смачного!

Індійський лимонний рис
(Німбу Чавал)

Інгредієнти:

  1. Рис Басматі - 2 скл. (350 м);

  2. Кокосова олія - 3 ст.л.;

  3. Зіра (кумин) — ½ ч.л.;

  4. Насіння гірчиці — 1½ ч.л.;

  5. Стручок зеленого гострого перцю (нарізаний) — 1 шт.;

  6. Вода — 3½ скл. (825 мл.);

  7. Сіль — 2 ч.л.;

  8. Куркума (за бажанням) — 1 ч.л.;

  9. Карі — 1 ч.л.;

  10. Кориця (паличка довж. 5 см) — 1 шт.;

  11. Лимонний сік — ½ скл. (125 мл.);

  12. Лимон — 1 шт.;

  13. Петрушка — 5-6 стебел.

Приготування:
1. Підготовка рису. Якщо Ви бажаєте, щоб Ваш рис був з мінімальною кількістю шкідливих хімічних елементів, його потрібно правильно приготувати:
2. Добре промийте рис, поки вода не буде прозорою; Замочіть на ніч в чистій воді.
3. Підготовлений рис відкиньте на друшляк або сито і дайте воді стекти. Тим часом розігрійте в каструлі 1 ст.л. олії на середньому вогні. В каструлю додайте зіру, гірчицю, карі і корицю. Коли колір насіння зіри зміниться, покладіть туди ж нарізаний перець, а потім осушений рис. Обсмажуйте рис, помішуючи, 2-3 хв.
4. Коли зерна почнуть ставати прозорими, налийте в рис солону воду, доведіть до кипіння і дайте їй покипіти 1 хв. (Якщо ви хочете, щоб рис був жовтого кольору, разом з водою додайте куркуму.) Накрийте каструлю кришкою. Зменшіть вогонь і варіть близько 20 хв, поки рис не вбере в себе всю воду. Зніміть кришку і вийміть шматочки кориці.
5. Збризніть рис лимонним соком і полийте зверху 2 ст.л. олії. Варіть без кришки ще 2-3 хв. Обережно перемішайте рис виделкою.
6. Покладіть в кожну порцію частинку лимона і гілочку петрушки .

Присмак цій страві надає в основному лимон, тому намагайтеся не перевищувати рекомендовану кількість прянощів.


Чудово підходить для будь якого прийому їжі. Але в обмеженій кількості у вечірній час.


Азійський кокосовий рис


Інгредієнти:

¼ склянки мигдалю
1 склянка рису “Басматі”
1 банка кокосового молока
1 ст. л. соку лайма
½ ч. л. солі
¼ чашки води
2 ст. л. нарізаної зеленої цибулі
¼ склянки нарізаної кінзи + для оформлення страви 

Приготування:

На сухій сковорідці підсмажте мигдаль до золотистого кольору.
Змішайте кокосове молоко з водою в каструлі з товстим дном, додайте рис, кінзу, цибулю, спеції, сік та мигдаль та поставте варитися на маленький вогонь.
Готовий рис залиште на 15 хв., додайте кінзу, перемішайте все разом і смачного!

Написать отзыв
Отзывы о продукте (4)
Написать отзыв

Кошик
Итого: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформить заказ