Зіра (кумин)
Зіра (кумин)Зіра (кумин)

Зіра (кумин)


38 грн/ 100 г
100 г Є в наявності

- +
Зіра / Індія.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 32 г, вуглеводи – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
12 місяців

Чим особлива ЗІРА (КУМИН)?

  • Зіра (кумин, римський кмин) – смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і свіжим, гострим,  горіховим смаком;
  • Вона позитивно впливає на органи шлунково-кишкового тракту, покращує травлення, збуджує апетит, виводить шлаки, лікує нудоту та здуття, має легку послаблюючу і  сечогінну  дію, ефективна при отруєннях;
  • Ця спеція покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння.

Як використовувати ЗІРУ (КУМИН)?

  • Зіра добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, кмином, лавровим листом, чорним та духмяним перцем, кардамоном і мускатним горіхом;
  • Цю спецію традиційно додають до східного плову, страв із бобових, рису, овочів (особливо добре смакує з морквою та картоплею), макаронів, заправок, соусів, борщів та супів, салатів, а також при маринуванні та консервації огірків, перців, помідорів, грибів, капусти;
  • "Смачного" аромату зіра додасть кисломолочним продуктам, запіканкам та несолодкій випічці;
  • Для повного розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або ж на сухій сковорідці.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Зіра допоможе вагітним жінкам побороти симптоми токсикозу, а молодим матерям надасть сил, стимулюватиме утворення молока, а також зменшить запальні процеси органів тазу;
  • Також ця спеція стабілізує діяльність серцево-судинної системи, перешкоджає утворенню тромбів у судинах, заспокоює нервову систему та сприяє хорошій роботі нирок;
  • А ще зіра сприятиме очищенню дихальних шляхів при захворюванні бронхітом, виведенню мокроти і допоможе при “мокрому” кашлі;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Картопля в йогурті з петрушкою

Інгредієнти:

  1. Картопля — 1 кг.

  2. Натуральний йогурт (або рослинне молоко) — 300 г.;

  3. Петрушка — 1 ч.л.;

  4. Зіра — 1 ч.л.;

  5. Сироп (або мед) — 20 г.;

  6. Часник — 2 зуб.;

  7. Перець чилі — 10 г.;

  8. Сіль морська — 1 ч.л.;

  9. Чорний перець — 1 ч.л.;

  10. Авокадо — 1 шт.;

  11. Кокосова олія — 20 мл.;

  12. Зелень свіжої петрушки  для прикраси.


Приготування:

1. Картоплю поріжте кубиками 3 см, покладіть в миску.
Додайте йогурт, петрушку, часник і зіру, сироп, олію і трохи перемішайте. За бажанням додайте перець чилі.

2. Поставте на 2-3 години в холодильник.

3. Авокадо розріжте на 4 частини, уздовж і впоперек, відокремте кісточку і шкірку і покладіть разом з картоплею в розігріту сковорідку, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте до готовності.

4. Викладіть на тарілку і декоруйте свіжою петрушкою.️

5. Якщо використовуєте мед. Додайте його вже у злегка охолоджену страву.

Смачного! 
Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.