


Зіра (кумин)
38 грн/ 100 г
100 г
Є в наявності
Зіра / Індія.
на 100 г: білки – 12 г, жири – 32 г, вуглеводи – 32 г. Калорійність – 112 Ккал.
12 місяців
Чим особлива ЗІРА (КУМИН)?
- Зіра (кумин, римський кмин) – смугасте насіння сірого кольору з сильним пряним запахом і свіжим, гострим, горіховим смаком;
- Вона позитивно впливає на органи шлунково-кишкового тракту, покращує травлення, збуджує апетит, виводить шлаки, лікує нудоту та здуття, має легку послаблюючу і сечогінну дію, ефективна при отруєннях;
- Ця спеція покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння.
Як використовувати ЗІРУ (КУМИН)?
- Зіра добре поєднується зі всіма прянощами, особливо з коріандром, куркумою, фенхелем, корицею, імбирем, кмином, лавровим листом, чорним та духмяним перцем, кардамоном і мускатним горіхом;
- Цю спецію традиційно додають до східного плову, страв із бобових, рису, овочів (особливо добре смакує з морквою та картоплею), макаронів, заправок, соусів, борщів та супів, салатів, а також при маринуванні та консервації огірків, перців, помідорів, грибів, капусти;
- "Смачного" аромату зіра додасть кисломолочним продуктам, запіканкам та несолодкій випічці;
- Для повного розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або ж на сухій сковорідці.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
Картопля в йогурті з петрушкою
Картопля — 1 кг.
Натуральний йогурт (або рослинне молоко) — 300 г.;
Петрушка — 1 ч.л.;
Зіра — 1 ч.л.;
Сироп (або мед) — 20 г.;
Часник — 2 зуб.;
Перець чилі — 10 г.;
Сіль морська — 1 ч.л.;
Чорний перець — 1 ч.л.;
Авокадо — 1 шт.;
Кокосова олія — 20 мл.;
Зелень свіжої петрушки для прикраси.
Приготування:
1. Картоплю поріжте кубиками 3 см, покладіть в миску.
Додайте йогурт, петрушку, часник і зіру, сироп, олію і трохи перемішайте. За бажанням додайте перець чилі.
2. Поставте на 2-3 години в холодильник.
3. Авокадо розріжте на 4 частини, уздовж і впоперек, відокремте кісточку і шкірку і покладіть разом з картоплею в розігріту сковорідку, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте до готовності.
4. Викладіть на тарілку і декоруйте свіжою петрушкою.️
5. Якщо використовуєте мед. Додайте його вже у злегка охолоджену страву.Смачного!
Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.