М'ята
М'ятаМ'ята

М'ята


24 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
М’ята / Єгипет.
на 100 г: білки – 19.9 г, жири – 6.0 г, вуглеводи – 22.2 г. Калорійність – 285 Ккал.
12 місяців.

Чим особлива м'ята?

  • Зберігає свіжий солодкуватий смак і аромат.
  • Містить аскорбінову кислоту і каротин, які укріплюють імунітет та кровоносні судини.
  • Джерело ефірних масел  більше 50% ментолу. Ментол заспокоює організм і попереджає стреси.
  • М’ята багата на рутин, який покращує кровообіг. Тому її регулярне вживання знижує ризик утворення тромбів.
  • Натуральний антисептик — бореться з бактеріями, грибками і освіжає дихання.

Як використовувати м'яту?

  • Додавайте в овочеві страви, супи, салати, соуси, різноманітні десерти, випічку та фруктові салати. 
  • Добре поєднується з усіма пряними травами, цедрою лимона і корицею.
  • Готуйте напої на основі мяти: заварюйте чаї чи додавайте у коктейлі.
  • Ловіть лайфхак від Смаку ❤️
    Заморозьте відвар м'яти у кубиках льоду. Тоді ви отримаєте класний засіб для охолодження напоїв або для тонізації шкіри.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до 3-х років.

Детальніше

  • М'ята корисна при нежиті - щоб позбутись закладеності носа зробіть інгаляцію і подихайте м’ятним паром.
  • Ванночка з м'ятою зніме втому в ногах, зменшить набряки, а також діятиме як антисептичний засіб.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Паста «ПЕСТО»

Інгредієнти:

1. Базилік свіжий — 2 склянки.

2. М'ята — 1 ст.л.
3. Часник — 2 зубчики.
4. Авокадо — 1/2 шт.
5. Гарбузове насіння — 1 ст.л.
6. Кеш’ю/Кедрові горішки — 1/4 чашки.
7. Лимонний сік — з 1/2 лимона.
8. Оливкова /кедрова олія —  2-3 ст.л.

Приготування:

1. Базилік промийте прохолодною водою і відокремте листя від стебел.

2. Листя базиліка добре просушіть (найкраще скористатися сушаркою для зелені). Часник очистіть і наріжте дольками. Частину базиліка покладіть в чашу блендера (листя можете попередньо крупно порубати). Додайте до базиліку кедрові горішки, гарбузове насіння, часник, м'яту і влийте лимонний сік та частину олії.

3. Подрібніть інгредієнти в блендері, поступово додаючи до суміші решту листя базиліка та підливаючи олію.

4. Соус не потрібно подрібнювати до однорідності, лише, щоб подрібнити і змішати інгредієнти.

5. Порада. Замість блендера соус "Песто" можна приготувати в ступці, розтерши, інгредієнти товкачем.

6. Перекладіть готовий "Песто" в скляну банку з кришкою і зберігайте його в холодильнику.

Соус може зберігатися до 5 днів в холодильнику або до 1 місяця в морозилці.

Щоб спробувати трохи інші, не менш цікаві, відтінки соусу "Песто", замість базиліка можна взяти:

- 2 частини кінзи і 1 частину петрушки;

- 2 частини шпинату і 1 частину базиліка.

Смачного!


Ліванський зелений суп із рисом



Інгредієнти:

1. Овочевий  бульйон (або вода) — 1 л.

2. Рис басматі — 100 г.

3. Молодий порей — 2 стебла.

4. Молодий цукіні/ кабачок середнього розміру — 1 шт.

5. Молода селера з листочками — 7 шт.

6. Часник — 2-3 зубч.

7. Сік половини лимона.

8. Сушена м'ята — 1 ст. л.

9. Сіль — ⅓ ч.л.


Приготування:

Покладіть рис у сотейник, залийте великою кількістю киплячої води, посоліть. Доведіть до кипіння, варіть на середньому вогні 15 хв., відкиньте на сито.

Селеру наріжте на невеликі кільця товщиною близько 1 см (зелене листя відкладіть).

Порей (всю білу частину і 3-4 см зеленої) наріжте товстими кільцями, промийте, покладіть у каструлю, додайте селеру, залийте холодним бульйоном.

На середньому вогні доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 30 хв.

Кабачок розріжте навпіл, наріжте скибочками завтовшки приблизно 0,7 см.

Подрібніть часник і відкладену зелень селери. Додайте рис, цукіні, часник і селеру в суп. Влийте лимонний сік, посоліть, додайте цукор за смаком (приблизно 1 ч.л. або більше), готуйте 5 хв.

Всипте м'яту і готуйте під кришкою ще 5 хв. Подавайте негайно, розливаючи в підігріті тарілки.


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.