Лимонна трава (Лемонграс)
Лимонна трава (Лемонграс)Лимонна трава (Лемонграс)

Лимонна трава (Лемонграс)


24 грн 50 г
50 г Є в наявності
- +
Лимонна трава / Єгипет.
на 100 г: білки – 1.8 г, жири – 0.5 г, вуглеводи – 25.3 г. Калорійність – 99 Ккал.
12 місяців.

Чим особлива лимонна трава?

  • Лемонграс або лимонна трава  це багаторічна культура, яку використовують в кулінарії, медицині і косметології.
  • Має свіжий цитрусовий аромат з імбирними нотками.
  • Багата поліфенолами, які укріплюють стінки судин і знижують рівень холестерину.
  • Містить хлорогенову кислоту — антиоксидант. Вона тонізує організм і бореться з запальними процесами.
  • Лемонграс  потужний сечогінний засіб. Тому його регулярне вживання покращує роботу нирок і виводить токсини з організму.

Як використовувати лимонну траву?

  • Можна додавати майже в усі страви: від мяса до десертів. Смакує із овочевими салатами та рагу.
  • Використовуйте у десертах чи випічці, щоб додати цитрусовий присмак.
  • Прекрасно поєднується з іншими травами і перцем. 
  • Заварюйте чай з лемограсу. Він має ніжний цитрусовий аромат, добре тонізує  і освіжає.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до 7-ми років та вагітним.

Детальніше

  • Лимонна трава стимулює відтік лімфи і кровообіг, що дозволяє використовувати її при целюліті.
  • А ще, лимонне сорго здавна застосовують для приготування «любовного зілля», яке викликає сексуальне збудження і є природним афродизіаком.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Індонезійський напій "Бандрек"

Інгредієнти:

1. Вода — 1 склянка .

2. Імбир  — ¼ ч.л.

3. Кориця  — ¼ ч.л.

4. Лемонграс — ¼ ч.л.

5. Гвоздика — 2 палички.

6. Мед — за смаком.

Додатково:

Коріандр  кардамон, чорний перець, аніс, чилі — за смаком.


Приготування:

1. У киплячу воду покладіть мелений імбир, корицю, лемонграс, гвоздику. Проваріть 1-2 хвилини.

Коли напій достатньо охолоне, додайте туди мед за смаком.

Готово.

Це класичний рецепт індонезійського бандреку. Також за смаком ви можете додавати коріандр, кардамон, чорний перець, аніс, чилі та інші спеції. Цей напій можна готувати на основі молока, щоб більше розкрити аромат спецій.


Вегетаріанський тайський суп

Інгредієнти:

1. Овочевий бульйон або вода — 800 мл.

2. Лимонна трава — ¼ ч.л.

3. Бадьян — 2 зірочки.

4. Імбир —  корінь 10-15 см.

5. Часник — 3 зубчики.

6. Пекінська капуста — 200 г.

7. Соєвий соус — 1 ч.л.

8. Сік лайма — за смаком

9. Зелена цибуля — декілька пучків.

10. Перець чилі — 1-2 шт.


Приготування:

1. В овочевий бульйон або воду додайте лимонну траву, а також бадьян, дрібно нарізаний імбир і часник.

2. Варіть 30 хв., потім дістаньте лемонграс і бадьян, додайте нарізану пекінську капусту.

3. Варіть ще 5 хвилин, зніміть суп із вогню і, коли він трохи охолоне, додайте соєвий соус, сік лайма, а також зелену цибулю і дрібно нарізаний чилі.

Смачного! Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (7)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.