Лимонна трава (Лемонграс)
Лимонна трава (Лемонграс)Лимонна трава (Лемонграс)

Лимонна трава (Лемонграс)


7 відгуків
50 г
38 50 г
Є в наявності

Чим особлива лимонна трава?

  • Лемонграс або лимонна трава  це багаторічна культура, яку використовують в кулінарії, медицині і косметології.
  • Має свіжий цитрусовий аромат з імбирними нотками.
  • Багата поліфенолами, які укріплюють стінки судин і знижують рівень холестерину.
  • Містить хлорогенову кислоту — антиоксидант. Вона тонізує організм і бореться з запальними процесами.
  • Лемонграс  потужний сечогінний засіб. Тому його регулярне вживання покращує роботу нирок і виводить токсини з організму.

Як використовувати лимонну траву?

  • Можна додавати майже в усі страви: від мяса до десертів. Смакує із овочевими салатами та рагу.
  • Використовуйте у десертах чи випічці, щоб додати цитрусовий присмак.
  • Прекрасно поєднується з іншими травами і перцем. 
  • Заварюйте чай з лемограсу. Він має ніжний цитрусовий аромат, добре тонізує  і освіжає.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати дітям до 7-ми років та вагітним.

Лимонна трава / Єгипет.
на 100 г: білки – 2 г, жири – 1 г, вуглеводи – 25 г. Калорійність – 99 Ккал.
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.

Індонезійський напій "Бандрек"

Інгредієнти:

1. Вода — 1 склянка .

2. Імбир  — ¼ ч.л.

3. Кориця  — ¼ ч.л.

4. Лемонграс — ¼ ч.л.

5. Гвоздика — 2 палички.

6. Мед — за смаком.

Додатково:

Коріандр  кардамон, чорний перець, аніс, чилі — за смаком.


Приготування:

1. У киплячу воду покладіть мелений імбир, корицю, лемонграс, гвоздику. Проваріть 1-2 хвилини.

Коли напій достатньо охолоне, додайте туди мед за смаком.

Готово.

Це класичний рецепт індонезійського бандреку. Також за смаком ви можете додавати коріандр, кардамон, чорний перець, аніс, чилі та інші спеції. Цей напій можна готувати на основі молока, щоб більше розкрити аромат спецій.


Вегетаріанський тайський суп

Інгредієнти:

1. Овочевий бульйон або вода — 800 мл.

2. Лимонна трава — ¼ ч.л.

3. Бадьян — 2 зірочки.

4. Імбир —  корінь 10-15 см.

5. Часник — 3 зубчики.

6. Пекінська капуста — 200 г.

7. Соєвий соус — 1 ч.л.

8. Сік лайма — за смаком

9. Зелена цибуля — декілька пучків.

10. Перець чилі — 1-2 шт.


Приготування:

1. В овочевий бульйон або воду додайте лимонну траву, а також бадьян, дрібно нарізаний імбир і часник.

2. Варіть 30 хв., потім дістаньте лемонграс і бадьян, додайте нарізану пекінську капусту.

3. Варіть ще 5 хвилин, зніміть суп із вогню і, коли він трохи охолоне, додайте соєвий соус, сік лайма, а також зелену цибулю і дрібно нарізаний чилі.

Смачного! Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.

Написати відгук
Відгуки про товар (7)
Написати відгук

Кошик
Всього до оплати: 0.00
на будь-яке відділення “УкрПошти”
0.00
на будь-яке відділення “Нова Пошта”
0.00
на будь-яку адресу України кур'єром Нової пошти
0.00
З вами сконтактується менеджер щодо термінів доставки товарів із передзамовлення
Оформити замовлення