Кмин
КминКмин

Кмин


28 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
Кмин / Єгипет.
на 100 г: білки – 19.8 г, жири – 14.6 г, вуглеводи – 11.9 г. Калорійність– 333 Ккал.
12 місяців.

Чим особливий КМИН?

  • Кмин - довгасте насіння із сильним приємним ароматом і пряним, терпким, ледь пекучим смаком.
  • Кмин відновлює обмін речовин і допомагає позбутись від зайвої ваги.
  • Ця спеція –  чудовий антидепресант: допоможе при роздратованості, істеричних станах, підвищеній збудливості та безсонні.
  • А ще,  кмин володіє антибактеріальними, відхаркувальними та протизапальними властивостями, ефективний при застудних захворюваннях, бронхіальній астмі, бронхітах і кишкових інфекціях.

Як використовувати КМИН?

  • Кмин додають до найрізноманітнішої випічки, консервації, супів, соусів, салатів, страв із картоплі, капусти, сиру, грибів, запіканок, овочевих рагу. Кмин добре поєднується із "важкими" стравами.
  • Для повного розкриття аромату і смаку,  обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або  ж на сухій сковорідці,  а потім подрібніть і додайте до страви.
  • Ця спеція чудово поєднується із коріандром, зірою, базиліком, лавровим листом, пажитником, чорним та духмяним перцем, чилі, куркумою та гірчицею.
  • Відвар із насіння кмину зовнішньо  сприятиме регенерації тканин, покращить стан жирної шкіри, позбавить від запалення та розширених пор.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Кмин протипоказаний при гастриті з підвищеною кислотністю, діабеті, ішемічній хворобі серця. 

Детальніше

  • Кмин подразнює смакові рецептори, збуджує апетит, підсилює функцію травної системи, призупиняє процеси гниття і бродіння в шлунково-кишечному тракті, дієвий засіб при метеоризмі, закрепах, гастриті.
  • Ця пряність позитивно впливає на імунну систему, зменшує запаморочення, відновлює кровообіг, надає сил, стимулює фізичну активність, знімає спазми та полегшує болі.
  • Кілька грам кмину в день достатньо для нормалізації артеріального тиску, роботи нирок і серцево-судинної системи, профілактики численних захворювань травної системи, а також, щоб позбутись паразитів.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння  вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Гарячий салат із молодої картоплі з кмином


Інгредієнти:

  1. Картопля (або батат — 2шт) — 8 шт.

  2. Кмин — 1 ч.л.

  3. Сметана (як варіант кокосові вершки) — 7 ст.л.

  4. Гірчиця — 2 ст.л.

  5. Цибуля зелена — 2 пучки.

  6. Петрушка — 1/2 ч.л.

  7. Сіль морська — за смаком.

  8. Перець — за смаком.


Приготування:

1. Картоплю вимийте, відваріть в шкірці 12-15 хв до м'якості. Злийте воду та дайте злегка охолонути. Потім очистіть, наріжте дольками, посипте кмином, перемішайте і викладіть у салатницю.

2. З'єднайте сметанкову заправку і гірчицю, приправте сіллю й перцем. Додайте зелену цибулю, петрушку й перемішайте.

Готово. Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.