Кмин
КминКмин

Кмин


28 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
Кмин / Єгипет.
на 100 г: білки – 19.8 г, жири – 14.6 г, вуглеводи – 11.9 г. Калорійність– 333 Ккал.
12 місяців.

Чим особливий кмин?

  • Кмин — довгасте насіння із сильним пряним ароматом і гіркувато-солодким смаком.
  • Містить у великій кількості:
    - кальцій — 690 мг, підвищує міцність кісток і зубів;
    - калій — 1350 мг, нормалізує водно-сольовий баланс і обмін речовин;
    - магній — 358 мг, покращує роботу нервової системи.
  • Кмин має антибактеріальний ефект, тому бореться з кишковими паразитами і грибками.
  • Джерело тимохінона — антиоксиданта, який підвищує тонус організму і працездатність.

Як використовувати кмин?

  • Традиційна спеція індійської та середземноморської кухні. Добре розкриває смак овочевих та м'ясних страв. Додавайте у випічку, супи, соуси, салати, запіканки.
  • Поєднується із коріандром, зірою, базиліком, лавровим листом, пажитником, чорним та духмяним перцем.
  • Відвар з насіння кмину корисний для проблемної жирної шкіри — має легкий матуючий ефект.
  • Маленька порада від нас ❤️
    Для кращого розкриття аромату та смаку обсмажте ціле насіння у невеликій кількості олії або просто на сухій сковорідці.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Протипоказаний при гастриті, язві, діабеті та ішемічній хворобі серця. 

Детальніше

  • Кмин подразнює смакові рецептори, збуджує апетит, підсилює функцію травної системи, призупиняє процеси гниття і бродіння в шлунково-кишечному тракті, дієвий засіб при метеоризмі, закрепах, гастриті.
  • Ця пряність позитивно впливає на імунну систему, зменшує запаморочення, відновлює кровообіг, надає сил, стимулює фізичну активність, знімає спазми та полегшує болі.
  • Кілька грам кмину в день достатньо для нормалізації артеріального тиску, роботи нирок і серцево-судинної системи, профілактики численних захворювань травної системи, а також, щоб позбутись паразитів.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння  вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Гарячий салат із молодої картоплі з кмином


Інгредієнти:

  1. Картопля (або батат — 2шт) — 8 шт.

  2. Кмин — 1 ч.л.

  3. Сметана (як варіант кокосові вершки) — 7 ст.л.

  4. Гірчиця — 2 ст.л.

  5. Цибуля зелена — 2 пучки.

  6. Петрушка — 1/2 ч.л.

  7. Сіль морська — за смаком.

  8. Перець — за смаком.


Приготування:

1. Картоплю вимийте, відваріть в шкірці 12-15 хв до м'якості. Злийте воду та дайте злегка охолонути. Потім очистіть, наріжте дольками, посипте кмином, перемішайте і викладіть у салатницю.

2. З'єднайте сметанкову заправку і гірчицю, приправте сіллю й перцем. Додайте зелену цибулю, петрушку й перемішайте.

Готово. Смачного!


Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.