


Фенхель
3 відгуки
35 грн 100 г
100 г
Є в наявності
Фенхель / Єгипет.
на 100 г.: білки - 15,8 г, жири - 14,87 г, вуглеводи - 12,49 г. Калорійність - 345 Ккал.
12 місяців
Чим особливий фенхель?
- Фенхель — це подовгасте насіння зеленого кольору.
- Має легкий солодкуватий смак та пікантний аромат, схожий на аніс.
- Містить калій, який нормалізує кров'яний тиск та зміцнює серце й судини.
- Джерело вітаміну С — відповідає за утворення колагену і захищає імунну систему від атак :)
- Містить естроген, який корисний для жінок. Він регулює жіночий цикл та гормональний фон.
Як використовувати насіння фенхелю?
- Додавайте до печених і тушкованих овочів, салатів, супів. Використовуйте у маринадах та консерваціях.
- Можна додавати у випічку та запіканки для пряного аромату.
- Добре поєднується з коріандром, зірою, кмином, петрушкою, орегано, селерою, духмяним та чорним перцем, куркумою.
- Заварюйте чай із фенхелю — це один з найкращих засобів при спазмах в шлунку.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати в період лактації та вагітності.
Журавлинний соус з апельсинами і фенхелем ![]()
Інгредієнти:
1. Журавлина (свіжа або заморожена) — 250 г.;
2. Цедра апельсина — 1/2 шт.;
3. Сік апельсина — 1 шт.
4. Кокосовий цукор (або мед) — 1/2 скл.;
5. Вода — 1/2 скл.;
6. Фенхель — 1/2 ч.л.
Приготування:
1. З'єднайте всі інгредієнти в сотейнику. Якщо використовуєте мед, тоді додайте його коли соус охолоне.
2. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте, часто помішуючи, до тих пір, поки журавлина не почне тріскатись і рідина увариться, близько 8-10 хвилин.
3. Зніміть соус з вогню і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Найкраще смакувати стравою у першій половині дня.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.