Чорний кмин (калінджі)
Чорний кмин (калінджі)Чорний кмин (калінджі)

Чорний кмин (калінджі)


50 грн 100 г
100 г Під замовлення (1 доба)
- +
Чорний кмин / Індія.
на 100 г: білки – 19.8 г, жири – 14.6 г, вуглеводи – 11.9 г. Калорійність – 333 Ккал.
12 місяців.

Чим особливий чорний кмин (калінджі)?

  • Чорний кмин  або калінджі  це насіння чорного кольору з терпким, гіркуватим смаком і тонким приємним ароматом.
  • Містить речовину тимохінон  антиоксидант, який підвищує тонус та працездатність організму.
  • Джерело жирних кислот Омега 3, 6 і 9. Вони захищають наші клітини від передчасного старіння.
  • Чорний кмин стимулює виділення жовчі та шлункового соку. Тому його регулярне вживання покращує травлення і попереджає застій жовчі.
  • Містить кальцій, який має спазмолітичну дію та захищає м'язи від судом.

Як використовувати чорний кмин (калінджі)?

  • Додавайте в страви з картоплі, круп, овочів, м'яса та бобових. Використовуйте у заправці до салатів та консерваціях.
  • Можна посипати ним випічку і десерти, щоб надати пряний аромат.
  • Чорний кмин добре поєднується із селерою, чорним перцем, імбирем, коріандром, кардамоном та орегано.
  • Ділимось способом використання калінджі для міцного імунітету ❤️
    Вам потрібна 1ч.л. насіння + меду. Запийте водою та ретельно пережуйте. Таку суміш вживайте зранку перед або після сніданку. 

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Вживати вагітним та дітям до 6 років.

Детальніше

  • Змішайте в рівних пропорціях змелене насіння калінджі і мед. Отриману пасту вживайте зранку натщесерце по 1-2 ч.л. (особливо рекомендовано спортсменам та літнім людям).
  • Чорний кмин  допоможе при апатії, порушеннях пам'яті, закупорених судинах і проблемах із концентрацією уваги.
  • Відвар із насіння чорного кмину позбавить від інфекційних шкірних захворювань, грибків, екземи, прищів, лущення шкіри.




Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.


Палички пісочні з кмином


Інгредієнти:

  1. Кокосова олія — 200 г.

  2. Нутове борошно — 300 г.

  3. Тертий сир — 100 г.

  4. Дуже холодна вода —110 мл.

  5. Чорний кмин — 1 ч.л.

  6. Кокосове масло для змащування — 2 ст.л.

  7. Сметана (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”) — 1 ст.л.

  8. Сіль рожева крупна — за смаком.


Приготування:

  1. У мисці змішайте просіяне борошно і сіль. Добре перемішайте і додайте олію. Втирайте олію в борошно дифузором для тіста або руками. (Можете все помолоти в кухонному комбайні, шляхом імпульсного змішування).
    Додайте частинами воду щоб «зв'язати» тісто. Спочатку одну половину, перемішайте і влийте другу половину води. Потім додайте сметану, кмин і сир. Все добре перемішайте.

  2. Зімніть руками тісто в одну кулю. Загорніть в харчову плівку, надайте форму диска і поставте в холодильник «відпочити» на 2 години, а ще краще на ніч. (Якщо Ви зробили більше тіста, частину можете загорнути в харчову плівку і помістити в морозильну камеру).

  3. Потім наріжте палички шириною і довжиною в палець, змастіть олією, посипте крупною сіллю і випікайте в духовці до легкого підрум'янення.

Найкраще смакувати в першій половині дня.

Чеський картопляний суп


Інгредієнти:

  1. Картопля або батат —  600 г.

  2. Морква — 1 ст.л.

  3. Білі гриби (свіжі або заморожені) —  100 г.

  4. Селера — 3 стебла.

  5. Цибуля — 250 г.

  6. Кокосова олія — 50 г.

  7. Нутове борошно —  2 ст. л.

  8. Часник —  1 ч.л.

  9. Кокосове молоко (за бажанням) —  200 мл.

  10. Майоран — 1 ч. л.

  11. Чорний кмин (калінджі) — 1/2 ч. л.

  12. Овочевий бульйон або вода — 1,3 л.

  13. Сіль морська — за смаком.

  14. Чорний мелений перець — за смаком.

Приготування:

  1. Цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.

  2. В каструлі, де буде варитися суп, розтопіть олію, додайте цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажте 8-10 хв. до прозорості.

  3. Після цього до цибулі додайте майоран і кмин, який попередньо перетріть у ступці. Все перемішайте і смажте ще 2 хв.

  4. До цибулі додайте моркву, борошно і смажте 2-3 хв. до золотистого кольору, весь час помішуючи. У разі потреби додайте ще трошки олії.

  5. Вміст каструлі залийте гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте селеру і картоплю, порізані невеликими кубиками, і варіть 5 хв.

  6. Далі додайте гриби, порізані невеликими шматками. Додайте солі та перцю, варіть 20 хв. Якщо використовуєте заморожені гриби, то їх заздалегідь повністю розморозьте, промийте і відкиньте на друшляк.

  7. Потім додайте часник і молоко. При потребі суп досоліть, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Якщо бажаєте суп-пюре - збийте його до однорідності в блендері.

Готово!

Найкраще вживати суп у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (13)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.