


Чорний кмин, калінджі
Що таке ЧОРНИЙ КМИН (КАЛІНДЖІ)? Як його використовувати?
- Чорний кмин (калінджі, нігелла, сейдана, чорнушка посівна, калонгі, римський коріандр) – насіння чорного кольору з гострим, терпким, гіркуватим смаком і тонким приємним ароматом;
- Додавайте чорний кмин до салатів, страв з картоплі, рису, овочів та бобових, для ароматизації різноманітної випічки, також при консервації овочів, фруктів та ягід;
- Відмінно калінджі смакує з баклажанами, морквою, капустою, а також з ягодами – полуницею, смородиною, суницею та малиною;
- Чорний кмин добре поєднується з селерою, фенугреком , чорним перцем, імбирем, коріандром, кардамоном, орегано.
В чому сила ЧОРНОГО КМИНУ (КАЛІНДЖІ)?
- Чорний кмин знизить рівень цукру, холестерину та допоможе при захворюваннях травної системи (гастрит, метеоризм, зайва вага, нудота, дисбактеріоз, підвищена кислотність шлункового соку);
- Чорний кмин зміцнює імунну систему, полегшує симптоми алергії, долає інфекції;
- Також це природній стимулятор енергії, тонізує, надає сил та позбавляє від хронічної втоми.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Чорний кмин протипоказаний в лікувальних цілях вагітним, а також людям з трансплантованими органами.
Палички пісочні з кмином
Інгредієнти:
Кокосова олія — 200 г.;
Нутове борошно — 300 г.;
Тертий сир — 100 г.;
Дуже холодна вода —110 мл.;
Чорний кмин — 1 ч.л.;
Кокосове масло для змащування — 2 ст.л.;
Сметана (як варіант кокосові вершки або Соус “Сметанковий”) — 1 ст.л.;
Сіль рожева крупна — за смаком.
Приготування:
В мисці змішайте просіяне борошно і сіль. Добре перемішайте і додайте олію. Втирайте олію в борошно дифузором для тіста або руками. (Можете все помолоти в кухонному комбайні, шляхом імпульсного змішування).
Додайте частинами воду щоб «зв'язати» тісто. Спочатку одну половину, перемішайте і влийте другу половину води. Потім додайте сметану, кмин і сир. Все добре перемішайте.Зімніть руками тісто в одну кулю. Загорніть в харчову плівку, надайте форму диска і поставте в холодильник «відпочити» на 2 години, а ще краще на ніч. (Якщо Ви зробили більше тіста, частину можете загорнути в харчову плівку і помістити в морозильник).
Потім наріжте палички шириною і довжиною в палець, змастіть олією, посипте крупною сіллю і випікайте в духовці до легкого підрум'янення.
Найкраще смакувати в першій половині дня.
Чеський картопляний суп
Інгредієнти:
Картопля (або батат, топінамбур) — 600 г.;
Морква — 1 ст.л.;
Білі гриби (свіжі або заморожені) — 100 г.;
Селера — 3 стебла;
Цибуля — 250 г
Кокосова олія — 50 г
Нутове борошно — 2 ст. л.;
Часник — 1 ч.л.;
Кокосове молоко (за бажанням) — 200 мл;
Майоран — 1 ч. л.;
Чорний кмин (калінджі домашнє) — 1/2 ч. л.;
Овочевий бульйон або вода — 1,3 л.;
Сіль морська — за смаком.;
Чорний мелений перець — за смаком.
Приготування:
Цибулю почистіть і наріжте невеликими кубиками.
В каструлі, де буде варитися суп, розтопіть олію, додайте цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажте 8-10 хв. до прозорості.
Після цього до цибулі додайте майоран і кмин, який попередньо перетріть у ступці. Все перемішайте і смажте ще 2 хв.
До цибулі додайте моркву, борошно і смажте 2-3 хв. до золотистого кольору, весь час помішуючи. У разі потреби додайте ще трошки олії.
Вміст каструлі залийте гарячим бульйоном чи водою, ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Додайте селеру і картоплю, порізані невеликими кубиками, і варіть 5 хв.
Далі додайте гриби, порізані невеликими шматками. Додайте солі та перцю, варіть 20 хв. Якщо використовуєте заморожені гриби, то їх заздалегідь повністю розморозьте, промийте і відкиньте на друшляк.
Потім додайте часник і молоко. При потребі суп досоліть, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Якщо бажаєте суп-пюре - збийте його до однорідності в блендері.
Готово!
Найкраще вживати у першій половині дня.
Відгуки про товар (13)
Із цим товаром рекомендуємо

Секрет краси
250 мл 250 мл 70 грн
Орегано (материнка)
50 г 50 г 21 грн