Базилік зелений
Базилік зеленийБазилік зелений

Базилік зелений


24 грн 100 г
100 г Є в наявності
- +
Базилік / Єгипет.
на 100г.: білки – 23 г, жири - 4,1 г, вуглеводи - 10,1 г. Калорійність - 233 Ккал.
12 місяців.


Чим особливий базилік зелений?

  • Має солодкуватий присмак з легкою гірчинкою.
  • Корисний для травлення: містить речовину евганол, яка стимулює виділення шлункового соку.
  • Базилік багатий на ефірні масла. Вони зменшують запалення в організмі та попереджають серцево-судинні захворювання.
  • Джерело потужних антиоксидантів, які укріплюють імунітет і вповільнують процес старіння шкіри.
  • Містить вітамін К 45 мг на 100г базиліку. Цей вітамін укріплює скелет і підвищує рухову активність.

Як використовувати базилік зелений?

  • Це універсальна пряність, тому сміливо додавайте його до супів, салатів, соусів, страв із бобових та тушених овочів.
  • Готуйте із базиліку традиційний соус песто.
  • Маленька порада ❤️
    У гарячі страви його краще додавати за 10 хвилин до готовності, щоб зберегти насичений аромат.
  • Якщо заварити 1 ч.л. сухого базиліку  отримаєте домашній засіб від кашлю та простуди.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Розітріть базилік у млинку чи в долонях перед тим як приправляти ним їжу, так Ви розкриєте весь букет пахощів.
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння вологи.

Фото товару, представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Турецький сочевичний суп-пюре


Інгредіенти:

  1. Червона сочевиця — 300 г.

  2. Помідори (або 3 ст.л. томат-пасти) — 2 шт.

  3. Кокосова олія — 50 г.

  4. Орегано — 1/2 ч.л.

  5. Базилік — 1/2 ч.л.

  6. М'ята — 1/2 ч.л.

  7. Лимон — 1 шт.

  8. Перець чорний — на смак.

  9. Сіль — на смак.

  10. Вода — 1.5 л.

Для грінок:

  1. Хліб цільнозерновий — 200 г.

  2. Твердий сир (бринза, сулугуні) — 150 г.

  3. Часник — 4 зубчики.

  4. Кокосова олія —  2 ст.л.

Приготування:


1. Помідори і лимон помийте. Сочевицю ретельно промийте. Очистіть від шкірки помідори і подрібніть їх.

2. У каструлі з товстим дном розтопіть олію. Додайте подрібнені помідори або томатну пасту і обсмажуйте 2-3 хв., помішуючи лопаткою.

3. Засипте в цю суміш сочевицю і обсмажуйте її, періодично помішуючи, до тих пір, поки вона не стане світлішою.

4. Залийте в каструлю всю воду, дайте закипіти. Зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні.

5. Коли сочевиця розвариться практично до пюреподібного стану, посоліть і поперчіть.

6. Додайте в суп м'яту, базилік, орегано і варіть на слабкому вогні ще 10-15 хв.

7. Поки доварюється суп, приготуйте продукти для грінок. Часник краще дрібно нарізати, а не видавлювати через прес. Сир натріть на тертці.

8. Обсмажте грінки на сухий розпеченій сковорідці або на олії. Ще гарячі грінки присипте з одного боку часником,  натертим сиром і відправте знову на сковорідку, прикрийте кришкою і потримайте грінки на маленькому вогні до розплавлення сиру.

9. Візьміть ще одну каструлю, поставте на неї сито і протріть через нього суп. Цей суп не бажано збивати блендером, бо з'являється непотрібна піна.

10. Подавайте суп-пюре з 1-2 часточками лимона. Сік лимона потрібно вичавити в суп відразу перед подачею. Також до супу подавайте грінки з сиром і часником.

Смачного!

Найкраще готувати цей суп на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.