Базилік зелений
Базилік зеленийБазилік зелений

Базилік зелений


19 грн/ 100 г
100 г Закінчується

- +
Базилік / Єгипет.
на 100г.: білки – 23 г, жири - 4,1 г, вуглеводи - 10,1 г. Калорійність - 233 Ккал.
12 місяців

Чим особливий БАЗИЛІК ЗЕЛЕНИЙ?

  • Базилік додає стравам дуже приємний запах і ніжний смак, якому характерна легка гірчинка і солодкий присмак;
  • В приготуванні піци, пасти та інших страв італійської кухні Вам не обійтись без базиліку;
  • Базилік є м’якою спецією і його можна вживати не лише дорослим, але й дітям. Вагітним  його слід вживати в маленьких кількостях.

Як використовувати БАЗИЛІК ЗЕЛЕНИЙ?

  • Базилік – універсальна пряність, тому сміливо додавайте його до супів, салатів, соусів, страв з бобових і тушкованих овочів;
  • Поєднуйте базилік з петрушкою, м’ятою, коріандром, розмарином і естрагоном;
  • В гарячі страви базилік слід додавати за 10 хвилин до готовності, тривала термічна обробка суттєво знижує його ароматність;
  • Заваріть 1 ч.л. сухого базиліку і Ви отримаєте домашній засіб від кашлю, простуди і головного болю.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Розітріть базилік у млинку чи в долонях перед тим як приправляти ним їжу, так Ви розкриєте весь букет пахощів;
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Турецький сочевичний суп-пюре


Інгредіенти:

  1. Червона сочевиця — 300 г.;

  2. Помідори (або 3 ст.л. томат-пасти) — 2 шт.

  3. Кокосова олія — 50 г.;

  4. Орегано — 1/2 ч.л.;

  5. Базилік — 1/2 ч.л.;

  6. М'ята — 1/2 ч.л.;

  7. Лимон — 1 шт.;

  8. Перець чорний — на смак;

  9. Сіль — на смак;

  10. Вода — 1.5 л.;

Для грінок:

  1. Хліб цільнозерновий — 200 г.;

  2. Твердий сир (бринза, сулугуні) — 150 г.;

  3. Часник — 4 зубчики;

  4. Кокосова олія —  2 ст.л.

Приготування:
1. Помідори і лимон помийте. Сочевицю ретельно промийте, очистіть від шкірки помідори і подрібніть їх.

2. У каструлі з товстим дном розтопіть олію. Додайте подрібнені помідори або томатну пасту і обсмажуйте 2-3 хв., помішуючи лопаткою.

3. Засипте в цю суміш сочевицю і обсмажуйте її, періодично помішуючи, до тих пір, поки вона не стане світлішою.

4. Залийте в каструлю всю воду, дайте закипіти. Зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні.

5. Коли сочевиця розвариться практично до пюреподібного стану, посоліть і поперчіть.

6. Додайте в суп м'яту, базилік, орегано і варіть на слабкому вогні ще 10-15 хв.

7. Поки доварюється суп, приготуйте продукти для грінок. Часник краще дрібно нарізати, а не видавлювати через прес. Сир натріть на тертці.

8. Обсмажте грінки на сухий розпеченій сковорідці, або на олії. Ще гарячі грінки присипте з одного боку часником,  натертим сиром і відправте знову на сковорідку, прикрийте кришкою і потримайте грінки на маленькому вогні до розплавлення сиру.

9. Візьміть ще одну каструлю, поставте на неї сито і протріть через нього суп. Цей суп не бажано збивати блендером, бо з'являється непотрібна піна.

10ю Подавайте суп-пюре з 1-2 часточками лимона. Сік лимона потрібно вичавити в суп відразу перед подачею. Також до супу подавайте грінки з сиром і часником.

Смачного!

Найкраще готувати цей суп на обід.

Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.