Самбар масала
Самбар масалаСамбар масала

Самбар масала


45 грн 100 мл
100 мл Є в наявності
- +
асафетида, гвоздика, коріандр, зіра, куркума, пажитник, перець чорний, чилі, гірчиця / Україна (власного виробництва). Вага без банки: 50±3г.
на 100 г: білки - 15 г, жири - 15 г, вуглеводи - 45 г. Калорійність - 379 ккал.
12 місяців.

Що таке САМБАР МАСАЛА  та як її використовувати?

  • Самбар масала ( “самбар” назва класичної індійської страви із суміші бобових та овочів, яку приправляють самбар масалою) – суміш мелених прянощів, яка традиційно використовується у східній кухні. Має пікантний, насичений смак та сильний пряний аромат.
  • Ця суміш збагатить смак дієтичних страв і сприятиме пришвидшенню метаболізму та ефективній втраті ваги.
  • Загущує страви і збагачує їх горіховим присмаком.
  • Самбар масала ідеально пасуватиме до страв із рису, бобових, картоплі, солених каш, грибів, овочевих рагу, різноманітних супів, гарячих соусів та підлив.
  • Пам'ятайте, що  самбар масала - це гостра суміш, тому варто додавати її у невеликій кількості, щоб знайти влучні пропорції, які задовільнять Ваш смак.

У чому користь  складових САМБАР МАСАЛИ?

  • Гвоздика знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг.
  • Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм.
  • Куркума відновлює і зміцнює печінку, а також знижує рівень холестерину.
  • Кумин покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
  • Не варто споживати дітям до 3-х років.
  • Не варто споживати вагітним жінкам.  
  • Годуючим мамам споживати з обережністю, не перевищувати денну норму (1/4 чайної ложки на день). Варто порадитися із  лікарем перед споживанням.

Детальніше

  • Самбар масала сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає метеоризм, здуття, спазми, покращує перистальтику кишечника і засвоєння корисних речовин, тому доцільно додавати її до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі).
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння вологи.

Фото товару,  представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Сочевиця з овочами (південно - індійська)

Інгредієнти:
1. М'якоть свіжого гарбуза (та/або баклажани, кабачки) —  300 г.
2. Цибуля  — 2 шт .
3. Томати —  3 шт.
4. Перець чилі —  1-2 стручки.
5. Свіжий імбир —  3 см.
6. Зелена сочевиця —  200-300 г.
7. Насіння гірчиці —  1 ч.л.
8. Насіння кмину —  1 ч.л.
9. Лавровий лист —  1-2 шт.
10. Кокосова олія —  1 ст.л.
11. Самбар масала —  дрібка.

Приготування:

1. Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану. Співвідношення сочевиці і води 1:4.

2. Далі приготуйте засмажку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмину. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.

3. Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Туди же додайте гарбуз, порізаний кубиками і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.

4. Додайте всі  інші овочі, крім томатів, і тушкуйте разом.

5. Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану (хоча кубики овочів повинні зберегти форму).

6. Змішайте сочевицю і овочі. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.

Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!

Найкраще готувати на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (3)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в герметичному контейнері (краще скляному) в темному сухому місці.