Самбар масала
Самбар масалаСамбар масала

Самбар масала


60 грн 100 мл
100 мл Немає в наявності
- +
асафетида, гвоздика, коріандр, зіра, куркума, пажитник, перець чорний, чилі, гірчиця / Україна. Вага без банки: 50±3г.
на 100 г: білки — 15 г, жири — 15 г, вуглеводи — 45 г. Калорійність — 379 ккал.
12 місяців.

Що таке самбар масала та в чому її користь?

  • Самбар масала – суміш мелених прянощів. Традиційна спеція східної кухні.
  • Має пікантний, насичений смак та сильний пряний аромат.
  • Гвоздика містить ефірні масла, які покращують нашу пам'ять і емоційний стан.
  • Асафетида має знеболюючу дію, тому зменшує біль і спазми.
  • Коріандр багатий на дубильні речовини. Вони захищають клітини організму від вірусів.
  • Куркума — це природний антибіотик, який знімає запалення і очищує організм від токсинів.

Як використовувати самбар масалу?

  • Традиційна приправа для овочів та бобових, але чудово смакує і до страв з рису, картоплі, круп, грибів та м'яса. Можна додавати у супи й соуси.
  • Ця спеція надає стравам пікантний горіховий присмак і трохи загущує їх.
  • Пам'ятайте, самбар масала —  досить гостра, тому додавайте її у невеликій кількості.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносимості продукту. 
  • Вживати дітям до 3-х років та вагітним.

Детальніше

  • Самбар масала сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає метеоризм, здуття, спазми, покращує перистальтику кишечника і засвоєння корисних речовин, тому доцільно додавати її до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі).
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від потрапляння вологи.

Фото товару,  представлені на сайті, можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Сочевиця з овочами (південно - індійська)

Інгредієнти:
1. М'якоть свіжого гарбуза (та/або баклажани, кабачки) —  300 г.
2. Цибуля  — 2 шт .
3. Томати —  3 шт.
4. Перець чилі —  1-2 стручки.
5. Свіжий імбир —  3 см.
6. Зелена сочевиця —  200-300 г.
7. Насіння гірчиці —  1 ч.л.
8. Насіння кмину —  1 ч.л.
9. Лавровий лист —  1-2 шт.
10. Кокосова олія —  1 ст.л.
11. Самбар масала —  дрібка.

Приготування:

1. Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану. Співвідношення сочевиці і води 1:4.

2. Далі приготуйте засмажку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмину. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.

3. Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Туди же додайте гарбуз, порізаний кубиками і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.

4. Додайте всі  інші овочі, крім томатів, і тушкуйте разом.

5. Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану (хоча кубики овочів повинні зберегти форму).

6. Змішайте сочевицю і овочі. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.

Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!

Найкраще готувати на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.