


Самбар масала
4 відгуки
60 грн 100 мл
100 мл
Немає в наявності
асафетида, гвоздика, коріандр, зіра, куркума, пажитник, перець чорний, чилі, гірчиця / Україна. Вага без банки: 50±3г.
на 100 г: білки — 15 г, жири — 15 г, вуглеводи — 45 г. Калорійність — 379 ккал.
12 місяців.
Що таке самбар масала та в чому її користь?
- Самбар масала – суміш мелених прянощів. Традиційна спеція східної кухні.
- Має пікантний, насичений смак та сильний пряний аромат.
- Гвоздика містить ефірні масла, які покращують нашу пам'ять і емоційний стан.
- Асафетида має знеболюючу дію, тому зменшує біль і спазми.
- Коріандр багатий на дубильні речовини. Вони захищають клітини організму від вірусів.
- Куркума — це природний антибіотик, який знімає запалення і очищує організм від токсинів.
Як використовувати самбар масалу?
- Традиційна приправа для овочів та бобових, але чудово смакує і до страв з рису, картоплі, круп, грибів та м'яса. Можна додавати у супи й соуси.
- Ця спеція надає стравам пікантний горіховий присмак і трохи загущує їх.
- Пам'ятайте, самбар масала — досить гостра, тому додавайте її у невеликій кількості.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Вживати дітям до 3-х років та вагітним.
Сочевиця з овочами (південно - індійська)
1. М'якоть свіжого гарбуза (та/або баклажани, кабачки) — 300 г.
2. Цибуля — 2 шт .
3. Томати — 3 шт.
4. Перець чилі — 1-2 стручки.
5. Свіжий імбир — 3 см.
6. Зелена сочевиця — 200-300 г.
7. Насіння гірчиці — 1 ч.л.
8. Насіння кмину — 1 ч.л.
9. Лавровий лист — 1-2 шт.
10. Кокосова олія — 1 ст.л.
11. Самбар масала — дрібка.
Приготування:
1. Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану. Співвідношення сочевиці і води 1:4.
2. Далі приготуйте засмажку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмину. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.
3. Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Туди же додайте гарбуз, порізаний кубиками і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.
4. Додайте всі інші овочі, крім томатів, і тушкуйте разом.
5. Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану (хоча кубики овочів повинні зберегти форму).
6. Змішайте сочевицю і овочі. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.
Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмину. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.
3. Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чилі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Туди же додайте гарбуз, порізаний кубиками і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.
4. Додайте всі інші овочі, крім томатів, і тушкуйте разом.
5. Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану (хоча кубики овочів повинні зберегти форму).
6. Змішайте сочевицю і овочі. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.
Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!
Найкраще готувати на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
Із цим товаром рекомендуємо

Масала до чаю та кави
22 відгуки
50 г
50 г
95 грн

Пажитник мелений (фенугрек)
10 відгуків
100 г
100 г
40 грн