Самбар масала
Самбар масалаСамбар масала

Самбар масала


45 грн/ 100 мл
100 мл Є в наявності

- +
Асафетида, гвоздика, коріандр, кумин, куркума, фенугрек, перець чорний, чілі, гірчиця чорна / Україна (власного виробництва). Вага без банки: 50±3г
12 місяців

Що таке САМБАР МАСАЛА, та як її використовувати?

  • Самбар масала ( “самбар” назва класичної індійської страви із суміші бобових та овочів, яку приправляють самбар масалою) – суміш мелених прянощів, яка традиційно використовується у східній кухні. Має пікантний, насичений смак та сильний пряний аромат;
  • Ця суміш збагатить смак дієтичних страв і сприятиме пришвидшенню метаболізму та ефективній втраті ваги;
  • Загущує страви і збагачує їх горіховим присмаком;
  • Самбар масала ідеально пасуватиме до страв із рису, бобових, картоплі, солених каш, грибів, овочевих рагу, різноманітних супів, гарячих соусів та підлив;
  • Пам'ятайте, що це гостра суміш, тому варто додавати її у невеликій кількості, щоб знайти влучні пропорції, які задовільнять Ваш смак.

В чому сила складових САМБАР МАСАЛИ?

  • Гвоздика знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг;
  • Насіння пажитника принесе користь серцево-судинній системі, нормалізує кров'яний тиск і врегулює серцевий ритм;
  • Куркума відновлює і зміцнює печінку, а також знижує рівень холестерину;
  • Кумин покращує пам’ять, мозкову діяльність, зміцнює та відновлює зір, допомагає побороти безсоння.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.

Детальніше

  • Самбар масала сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає метеоризм, здуття, спазми, покращує перистальтику кишечника і засвоєння корисних речовин, тому доцільно додавати її до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі);
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Сочевиця з овочами (Південно - Індійська)

Інгредієнти:
1. М'якоть свіжого гарбуза (та/або баклажани, кабачки) —  300 г.;
2. Цибуля  — 2 шт .;
3. Томати —  3 шт.;
4. Перець чілі —  1-2 стручки;
5. Свіжий імбир —  3 см.;
6. Зелена сочевиця —  200-300 г.;
7. Насіння гірчиці —  1 ч.л.;
8. Насіння кмину —  1 ч.л.;
9. Лавровий лист —  1-2 шт.;
10. Кокосова олія —  1 ст.л.;
11. Самбар масала —  дрібка.

Приготування:
1. Зваріть сочевицю в каструлі, щоб вона розварилася до соусоподібного стану. Співвідношення сочевиці і води 1:4.

2. Далі приготуйте засмажку і овочі.
На сковорідці прогрійте на середньому вогні олію, всипте на сковорідку насіння гірчиці і кмину. Прогрівайте насіння до тих пір, поки воно не почне потріскувати.

3. Цибулю поріжте уздовж, імбир - смужками, чілі або цілком або тонкими смужками, і засипте це в сковорідку. Туди же додайте гарбуз, порізаний кубиками і смажте все це разом до тих пір, поки цибуля не стане золотистою, а гарбуз не розм'якшиться.

4. Додайте всі  інші овочі, крім томатів, і тушкуйте разом.

5. Додайте самбар масалу, сіль, тушкуйте до майже пастоподібного стану. (Хоча кубики овочів повинні зберегти форму).

6. Змішайте сочевицю і овочі. Тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5, помішуючи.

Відмінно смакуватиме з рисом.
Смачного!

Найкраще готувати на обід.
Написати відгук
Відгуки про товар (2)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в герметичному контейнері (краще скляному) в темному сухому місці.