Прованські трави
Чим особлива суміш прованські трави?
- Прованські трави — це суміш прянощів нашого виробництва.
- Ми додали в суміш: майоран, петрушку, базилік, кріп, орегано, фенхель і коріандр. Кожна зі спецій ідеально доповнює дна одну.
- Орегано містить клітковину та дубильні речовини, які стимулюють травлення і попереджають дисбактеріоз.
- Петрушка багата на кальцій — 138 мг на 100 г. Він потрібен для міцності і розвитку кісток.
- Майоран — джерело антиоксидантів, які підтримують імунну систему та роботу всього організму.
- Суміш Прованських трав містить у великих кількостях дубильні речовини, органічні кислоти і ефірні масла. Всі вони мають антибактеріальну дію на організм, підвищують апетит і стимулюють травлення.
Як використовувати прованські трави?
- Додавайте до улюблених супів, соусів, салатів, запіканок. Можна посипати ними мясо, рибу і морепродукти. Вони чудово доповнять їх смак :)
- Щоб максимально розкрити смак прованських трав, додавайте їх за 10-15 хвилин до готовності.
- Ловіть смачний рецепт заправки до салатів!
Змішайте 1 ч.л. суміші + 2 ст.л. оливкової олії + зубчик часнику. Корисна заправка готова :)
Змішайте 1 ч.л. суміші + 2 ст.л. оливкової олії + зубчик часнику. Корисна заправка готова :)
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості інгредієнтів.
- Вагітним і гіпертонікам рекомендуємо проконсультуватися з лікарем перед вживанням.
Рататуй на грилі
Інгредієнти:
1. Томати - 2 шт
2. Баклажани - 2 шт
3. Солодкий перець — 2 шт
4. Кабачок —1 шт
5. Цибуля — 2 шт
6. Часник — 3 зуб.
7. Кокосова олія — 40 мл
8. Лимон — 1/2 шт
9. Сіль, перець — за смаком
10. Прованські трави — 1 ст.л
11. Пармезан (за бажанням) — 100 г
Приготування:
1. Розріжте томати на четвертинки, солодкий перець очистіть і наріжте смужками. Баклажани і кабачок - кружальцями, цибулю - товстими кільцями, часник - тонкими пластинками.
2. Покладіть овочі у велику миску, посипте прованськими травами, полийте оливковою олією і добре перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 30-60 хв.
3. Смажте на сильному вогні на встановленому на решітці піддоні до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Це займає зазвичай близько 15 хвилин.
4. Викладіть обсмажені овочі на блюдо, посоліть, поперчіть, полийте олією, соком половини лимона, посипте нарізаною зеленню і натертим пармезаном.
Підготовлені для смаження баклажани, перці і кабачки, перед тим як маринувати в олії, можна замочити на 30 хв. в холодній воді - тоді вони точно не пересохнуть і залишаться соковитими.
Смачного!
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.