


Масала до чаю та кави
Чим особлива МАСАЛА ДО ЧАЮ ТА КАВИ?
Чайна масала – суміш пряностей із насиченим густим ароматом і унікальним пряним, пекучо-солодким смаком, має широкий спектр корисних властивостей та оздоровчий ефект.
Чайна масала є природнім енергетиком: відмінно замінить ранкову каву, бадьорить, тонізує, усуває сонливість та втому, покращує настрій.
Прянощі, що входять у дану суміш, мають антиоксидантну дію та забезпечать організм унікальним по складу вітамінно-мінеральним комплексом.
Чайна масала покращить апетит, сприятиме обміну речовин і кровообігу.
Як вживати МАСАЛУ ДО ЧАЮ ТА КАВИ?
Використовується традиційно для приготування особливого класичного напою на основі чорного чаю та молока.
Ця суміш чудово доповнить трав’яний чай, каву, фруктові напої, а в поєднанні з медом та лимоном відмінно смакуватиме як самостійний напій.
При приготуванні додавайте 1/3 ч.л. масали на 200-250 г. напою.
Використовується традиційно для приготування особливого класичного напою на основі чорного чаю та молока.
Ця суміш чудово доповнить трав’яний чай, каву, фруктові напої, а в поєднанні з медом та лимоном відмінно смакуватиме як самостійний напій.
При приготуванні додавайте 1/3 ч.л. масали на 200-250 г. напою.
Чого не варто?
Не варто вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
- Не варто споживати дітям до 3-х років.
- Не варто споживати вагітним жінкам.
- Годуючим мамам споживати з обережністю, не перевищувати денну норму (1/4 чайної ложки на день). Варто порадитися із лікарем перед споживанням.
Масала-кава
Інгредієнти:
Кава — 1 ст. л.
Мед чи сироп — 1-2 ч.л.
Молоко рослинне за смаком — ½ скл.
Вода - ½ скл.
Масала до чаю та кави - ⅓ ч.л.
Приготування:
1. Воду і молоко налийте в каструлю і доведіть до кипіння.
2. До киплячої рідини додайте каву. Перемішайте і додайте спеції. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть на дуже повільному вогні 3 хвилини.
3. Процідіть через сито в чистий сотейник і, постійно помішуючи, підігрійте на повільному вогні до кипіння. Залиште трішки настоятись. Додайте мед чи сироп та розмішайте.
Ароматна і пряна кава готова! Подавайте теплою.
Масала-чай
Інгредієнти на 1 порцію:
Молоко (рослинне за смаком) — ½ скл.
Вода — 1 скл.
Чай чорний/зелений — ½ ст. л.
Мед чи сироп — 1 ч.л. (за бажанням).
Масала до чаю та кави — ⅓ ч.л.
Лавровий лист — за бажанням.
Приготування:
1 Помістіть спеції в невелику каструльку, залийте склянкою води, доведіть до кипіння і кип'ятіть близько хвилини. Додайте чай і кип'ятіть ще хвилину.
2. Залийте склянкою молока, додайте ще лавровий листочок.
3. Доведіть молоко до кипіння і кип'ятіть близько однієї хвилини.
4. Готовий чай процідити через ситечко і додати мед чи сироп.
Подавайте теплим.