


Бахарат
Що таке бахарат і в чому його користь?
- Бахарат — це суміш духмяних трав і спецій. Супер-популярний продукт в арабських країнах.
- Має пряний ледь-гострий солодкуватий смак та яскраво-виражений аромат.
- Паприка — лідер за кількістю вітаміну С, який захищає організм від інфекцій і підтримує імунітет.
- Чилі містить капсациїн — речовину, яка вбиває до 75% бактерії в організмі.
- Коріандр багатий на вітамін К. Цей вітамін укріплює скелет і підвищує рухову активність.
- Зіра містить ефірні масла, які зменшують запалення в організмі і попереджають серцево-судинні захворювання.
Як використовувати бахарат?
- Додавайте у крупи — рис, кус-кус, гречку та страви з бобових. Класно смакує як маринад до мяса, морепродуктів чи овочів.
- Радимо додавати бахарат до важкої їжі і багатокомпонентних страв. Спеція не просто надасть гостринки, але й полегшить перетравлювання їжі.
- Маленький секрет від нас ❤️
Щоб максимально розкрити аромат спецій обжарте їх до 30 секунд на скороворідці з краплею олії. І вже після цього додавайте у страву.
Щоб максимально розкрити аромат спецій обжарте їх до 30 секунд на скороворідці з краплею олії. І вже після цього додавайте у страву.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту.
- Вживати вагітним, годуючим та дітям до 3-х років.
Рис з гарбузом і селерою
Інгредієнти:
Овочевий бульйон або вода — 1,5 л.
Гарбуз — 200 г.
Рис (крупний, щоб не проходив через шпарки сита) — 350 г.
Селера стебло — 4-5 шт.
Цибуля — 2 шт.
Кольорові солодкі перці — по ½ шт.
Масло ГХІ або кокосова олія сиродавлена — 4 ст. л.
Бахарат — 0,5 ч.л.
Сіль — за смаком.
Приготування:
Рис залийте 150 мл. бульйону, перемішайте і відставте вбік на 10 хв. Потім посоліть та перетріть крупу пальцями або виделкою, щоб відокремити крупинки одну від одної, пересипте крупу в жаростійке дрібне сито.
Бульйон, що залишився, доведіть до кипіння. Встановіть сито над каструлею з бульйоном і щільно накрийте.Варіть 10 хв., потім зніміть сито, полийте крупу бульйоном за допомогою столової ложки і знову відокремте крупинки перетиранням (виделкою). Поверніть сито в каструлю з киплячим бульйоном і продовжуйте готувати, час від часу поливаючи бульйоном і перетираючи. Готуйте ще 25-30 хв.
Поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте рівними шматочками. Покладіть овочі в пароварку і полийте 2 ст.л. олії. Готуйте на пару до м'якості (близько 20 хв).
Коли рис буде готовий, полийте його рештою олії, додайте бахарат і перемішайте з овочами. Подавайте одразу.
Смачного!
Найкраще смакувати в першій половині дня.