Бахарат
БахаратБахарат

Бахарат


42 грн/ 100 мл
100 мл Є в наявності

- +
Паприка, перець чорний, духмяний, чілі, коріандр, кумин, кардамон, кориця, гвоздика, мускат, м’ята / Україна (власного виробництва). Вага без банки: 50±3г.
на 100г: білки - 10,95 г, жири - 3,26 г, вуглеводи - 38,3 г. Калорійність - 255 Ккал.
12 місяців

Що таке БАХАРАТ, та як його використовувати?

  • Бахарат - це суміш духмяних трав і спецій, які використовуються в арабських та північно-африканських країнах для збагачення смаку основних страв;
  • Ця суміш має пряний приємний смак та яскраво-виражений аромат. Вона не є гострою;
  • Також бахарат покращить апетит і сприятиме обміну речовин;
  • Наш бахарат чудово доповнить смак рису, кус-кусу та страв із бобових.

В чому сила складових БАХАРАТУ?

  • Паприка підвищує імунітет, активізує обмінні процеси в організмі, збуджує апетит і забезпечує повноцінне засвоєння їжі;
  • Чілі провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;
  • Кардамон підсилює обмін речовин, допомагає спалювати жири і є незамінним для бажаючих схуднути;
  • Гвоздика знищує бактерії та віруси, добре  впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг.

Чого не варто?

  • Не варто вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту;

Детальніше

  • Бахарат сприяє покращенню циркуляції крові та має сильний зігріваючий ефект;
  • Також бахарат сприяє легкому перетравленню їжі, попереджає здуття, спазми, покращує перистальтику кишківника та засвоєння корисних речовин, тому її доцільно додавати до важкої їжі та складних страв (бобові, гриби, зернові, крохмалисті овочі);
  • Зберігайте спеції так, щоб вони не піддавалися впливу прямих сонячних променів і сильному нагріванню. Завжди тримайте свої приправи в щільно закритих банках або коробочках. Це захистить їх від змішування з іншими ароматами і від попадання вологи.

Фото товару представлені на сайті можуть відрізнятися від реального вигляду продукту.

Рис з гарбузом і селерою


Інгредієнти:

  1. Овочевий бульйон або вода — 1,5 л.;

  2. Гарбуз — 200 г.;

  3. Рис (крупний, щоб не проходив через шпарки сита) — 350 г.;

  4. Селера стебло — 4-5 шт.;

  5. Цибуля — 2 шт.

  6. Кольорові солодкі перці — по ½ шт.;

  7. Масло Гхі або кокосова олія — 4 ст. л.;

  8. Бахарат — 0,5 ч.л.;

  9. Сіль — за смаком..

Приготування:

  1. Рис залийте 150 мл бульйону, перемішайте і відставте вбік на 10 хв. Потім посоліть та перетріть крупу пальцями або виделкою, щоб відокремити крупинки одну від одної, пересипте крупу в жаростійке дрібне сито.

  2. Бульйон, що залишився, доведіть до кипіння. Встановіть сито над каструлею з бульйоном і щільно накрийте. Варіть 10 хв., Потім зніміть сито, полийте крупу бульйоном за допомогою столової ложки і знову відокремте крупинки перетиранням (виделкою). Поверніть сито в каструлю з киплячим бульйоном і продовжуйте готувати, час від часу поливаючи бульйоном і перетираючи.  Готуйте ще 25-30 хв.

  3. Поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте рівними шматочками. Покладіть овочі в пароварку і полийте 2 ст.л. оліх. Готуйте на пару до м'якості, близько 20 хв.

  4. Коли рис буде готовий, полийте її рештою олії, додайте бахарат і перемішайте з овочами. Подавайте одразу.

Смачного!


Найкраще смакувати у першій половині дня.

Написати відгук
Відгуки про товар (5)
Написати відгук


Написати відгук
Дякуємо за ваш відгук!
Він буде опублікований після перевірки адміністратором.


Зберігати в герметичному контейнері (краще скляному) в темному сухому місці.