


Бахарат
Що таке БАХАРАТ, та як його використовувати?
- Бахарат - це суміш духмяних трав і спецій, які використовуються в арабських та північно-африканських країнах для збагачення смаку основних страв;
- Ця суміш має пряний приємний смак та яскраво-виражений аромат. Вона не є гострою;
- Також бахарат покращить апетит і сприятиме обміну речовин;
- Наш бахарат чудово доповнить смак рису, кус-кусу та страв із бобових.
В чому сила складових БАХАРАТУ?
- Паприка підвищує імунітет, активізує обмінні процеси в організмі, збуджує апетит і забезпечує повноцінне засвоєння їжі;
- Чілі провокує виділення ендорфінів, викликає емоційне піднесення, допомагає побороти апатію, а також є відмінним джерелом вітаміну С;
- Кардамон підсилює обмін речовин, допомагає спалювати жири і є незамінним для бажаючих схуднути;
- Гвоздика знищує бактерії та віруси, добре впливає на дихальні шляхи, зігріває тіло при простуді і покращує кровообіг.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості складових продукту;
Рис з гарбузом і селерою
Інгредієнти:
Овочевий бульйон або вода — 1,5 л.;
Гарбуз — 200 г.;
Рис (крупний, щоб не проходив через шпарки сита) — 350 г.;
Селера стебло — 4-5 шт.;
Цибуля — 2 шт.
Кольорові солодкі перці — по ½ шт.;
Масло Гхі або кокосова олія — 4 ст. л.;
Бахарат — 0,5 ч.л.;
Сіль — за смаком..
Приготування:
Рис залийте 150 мл бульйону, перемішайте і відставте вбік на 10 хв. Потім посоліть та перетріть крупу пальцями або виделкою, щоб відокремити крупинки одну від одної, пересипте крупу в жаростійке дрібне сито.
Бульйон, що залишився, доведіть до кипіння. Встановіть сито над каструлею з бульйоном і щільно накрийте. Варіть 10 хв., Потім зніміть сито, полийте крупу бульйоном за допомогою столової ложки і знову відокремте крупинки перетиранням (виделкою). Поверніть сито в каструлю з киплячим бульйоном і продовжуйте готувати, час від часу поливаючи бульйоном і перетираючи. Готуйте ще 25-30 хв.
Поки вариться крупа, очистіть овочі і наріжте рівними шматочками. Покладіть овочі в пароварку і полийте 2 ст.л. оліх. Готуйте на пару до м'якості, близько 20 хв.
Коли рис буде готовий, полийте її рештою олії, додайте бахарат і перемішайте з овочами. Подавайте одразу.
Смачного!
Найкраще смакувати у першій половині дня.
Відгуки про товар (5)
Із цим товаром рекомендуємо

Соя
600 г 600 г 41 грн
Чілі перець мелений
100 г 100 г 21 грн