


Сіль морська, середнього помолу
Чим особлива СІЛЬ МОРСЬКА (середнього помолу)?
- Сіль моря є концентратом природної енергії, її створила сама природа;
- Вважається, що морська сіль нешкідлива і корисна для здоров'я, на відміну від звичайної;
- Виняткова користь морської солі спостерігається при включенні її в раціон харчування людям, яким необхідно підвищити імунітет, відрегулювати кров'яний тиск, привести в порядок роботу кишечника або щитовидної залози;
- Страву, приготовану з додаванням морської солі, неможливо порівняти за смаковими якостями з їжею, приправленою звичайною кухонною сіллю.
Як використовувати СІЛЬ МОРСЬКУ (середнього помолу)?
- Крупні кристали морської солі надзвичайно яскраво підкреслюють смак їжі;
- У догляді за шкірою дуже добре використовувати морську сіль для лікування прищів і гнійників - вона очищає і підсушує шкіру, оскільки має гарні антисептичні властивості. Це нескладно - треба просто приймати ванни з нею;
- Допоможе при сильному болі в горлі чайна ложка морської солі, розчинена в склянці води, полоскання таким розчином значно ефективніше звичних аптечних засобів;
- Також сіль моря застосовують для поліпшення стану волосся.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту;
- Не рекомендовано перевищувати добову норму вживання солі - не більше однієї чайної ложки.
Крем-суп з цвітної капусти:
Інгредієнти:
Середня цвітна капуста (розібрана на суцвіття) — 1 шт.;
Овочевий бульйон (або вода)— 1,5 скл.;
Кокосове молоко — ½ скл.;
Мелений кмин — ½ ч.л.;
Морська сіль — ¼ ч.л.;
Свіжозмелений чорний перець — 1/8 ч.л.
Приготування:
Налийте в каструлю з герметичною кришкою холодної води на висоту 5 см.
Вставте в каструлю кошик для варіння на пару і покладіть в неї капусту. Накрийте каструлю, доведіть воду до кипіння і варіть капусту на пару 15 хв.
Перекладіть в блендер зварену капусту, додайте бульйон, ¼ скл. молока, кмин, сіль і чорний перець і подрібнюйте до кремоподібного пюре до однорідності.
Щоб досягти бажаної консистенції, влийте ще бульйону або молока (по ¼ скл. щоразу).
Перелийте суп в каструлю, часто помішуючи, варіть на середньому вогні під кришкою близько 10 хв.
Подавайте суп гарячим.
Порада:
Суп можна охолодити, розлити в герметичні ємності і зберігати в холодильнику до 1 доби. Перед подачею перелийте суп в каструлю і прогрівайте його на слабкому вогні під кришкою приблизно 10 хв., часто помішуючи.
Якщо Ви не особливо любите крем-суп через консистенцію, можете як варіант робити суп-пюре з частини овочів, а решта цілими або нарізаними додати в суп під час остаточного варіння.
Також можете додати за смаком куркуму або шафран. Це додасть заряджаючий оптимізмом жовтий колір і неповторний аромат (цей варіант зазвичай готують без кмину і з вершками).
Чудово підходить для будь-якого прийому їжі.