


Сіль морська, дрібна
27 грн 500 г
500 г
Є в наявності
Морська сіль / Туреччина.
Калорійність на 100 г - 1, 00 ккал
12 місяців.
Чим особлива СІЛЬ МОРСЬКА (дрібна)?
- Сіль моря є концентратом природної енергії, її створила сама природа.
- Вважається, що морська сіль нешкідлива і корисна для здоров'я, на відміну від звичайної.
- Виняткова користь морської солі спостерігається при включенні її в раціон харчування людям, яким необхідно підвищити імунітет, відрегулювати кров'яний тиск, привести в порядок роботу кишечника або щитовидної залози.
- Страву, приготовану з додаванням морської солі, неможливо порівняти за смаковими якостями з їжею, приправленою звичайною кухонною сіллю.
Як використовувати СІЛЬ МОРСЬКУ (дрібну)?
- Дрібний помол солі призначений для використання у салатах та безпосередньо у готових стравах.
- У догляді за шкірою дуже добре використовувати морську сіль для лікування прищів і гнійників. Така сіль очищає і підсушує шкіру, оскільки має гарні антисептичні властивості. Це нескладно - треба просто приймати ванни із нею.
- Допоможе при сильному болі в горлі чайна ложка морської солі, розчинена в склянці води, полоскання таким розчином значно ефективніше звичних аптечних засобів.
- Також сіль моря застосовують для поліпшення стану волосся.
Чого не варто?
- Не варто вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Не рекомендовано перевищувати добову норму вживання солі - не більше однієї чайної ложки.
Панір (домашній індійський сир)
Молоко — 3 л.
Лимонний сік — 2 ст.л.
Натуральний йогурт — 450 мл.
Куркума — ⅓ ч.л.
Коріандр — ⅓ ч.л.
Перець чілі — ⅓ ч.л.
Сіль морська — 2 ч.л.
Приготування:
1. Поставте молоко на середній вогонь в каструлі так, щоб воно, піднявшись, не збігло. За бажанням додайте сіль і вибрані спеції (можна зробити без спецій і солі - все на ваш смак.)
2. Додайте в йогурт сік лимону. Дуже важливо, щоб йогурт був кімнатної температури і ні в якому разі не був холодним! Як тільки молоко починає закипати, акуратно тонкою цівкою починайте вливати йогурт. Не поспішаючи, перемішайте дерев'яною лопаткою, коли вже буде кипіти. Молоко почне згортатися, тобто розпадатися на молочно-прозору рідину (сироватку) і грудочки майбутнього сиру.
3. Зніміть каструлю з вогню. Якщо сироватка не прозора, поставте каструлю знову на вогонь і додайте ще трохи йогурту. Ні в якому разі не тримайте панір на вогні занадто довго, інакше він вийде жорстким.
4. Молоко, яке продається в наших магазинах, не завжди можна згорнути таким способом, так як для консервації в нього додані речовини, що перешкоджають згортанню. Навіть при великій кількості йогурту, молоко згортається частково і залишається білуватим. У цьому випадку молоко потрібно залишити на кілька годин, поки всі тверді частинки не піднімуться на поверхню, утворюючи щільний сирний шар.
5. Далі застеліть друшляк марлею і відкиньте панір в марлю. Промийте його під струменем холодної води пів хвилини, щоб він став щільнішим і щоб видалити згорнуту речовину, яка може зіпсувати смак паніру.
6. Потім відіжміть залишок рідини наступними способами. Якщо вам потрібен щільний панір для виготовлення кубиків сиру або сирних солодощів, зв'яжіть марлю, в якій він знаходиться, і покладіть на деякий час під прес. Чим довше панір буде перебувати під пресом, тим твердішим вийде. Можна також повісити його в марлі і залишити, поки не стече вся волога і панір не затвердіє. Якщо вам потрібен м'який сир, просто затягніть марлю тугіше і вичавте воду.
7. Замість йогурту можна використовувати сметану або кефір в тих же пропорціях.
8. Не варто тримати сир зовсім недовго під пресом, менше години. Час перебування під пресом краще збільшити, починаючи від 1,5 до 5 годин.
Найкраще їсти сир в обідній час.
Написати відгук
Відгуки про товар (4)
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.