Сіль морська (дрібна)
6 відгуків
500 г
Є в наявності
Чим особлива сіль морська (дрібна)?
- Морська сіль — натуральна сіль з морської води, яку отримують способом випарювання.
- Має легкий сіруватий відтінок завдяки калію у складі.
- Джерело важливих мікроелементів:
- калій — захищає від інфекцій та заражень;
- натрій — виводить токсини з організму;
- йод — регулює роботу гормонів;
- цинк — підтримує роботу сечовивідної системи.
- Всі мікроелементи природного походження, тому вони не розпадаються з часом й зберігають корисні властивості.
- Невелика кількість солі розкриває смак страв і робить його більш насиченим.
- калій — захищає від інфекцій та заражень;
- натрій — виводить токсини з організму;
- йод — регулює роботу гормонів;
- цинк — підтримує роботу сечовивідної системи.
Як використовувати сіль морську (дрібну)?
- Такий помол найкраще використовувати у салатах чи вже в готових стравах.
- Можна додавати у ванни для тіла та ванночки для ніг. Морська сіль пом'якшує шкіру і знімає втому.
Розрахунок солі для ванни 100г солі на 1 літр води. - Використовуйте для полоскання хворого горла. Розчиніть 1 ч.л. солі у склянці теплої води та полощіть горло впродовж дня. Такий засіб допомагає навіть краще, ніж таблетки :)
Розрахунок солі для ванни 100г солі на 1 літр води.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносимості продукту.
- Перевищувати добову норму вживання солі — не більше однієї чайної ложки (5 г).
Морська сіль / Туреччина.
Калорійність на 100 г - 1, 00 ккал
Пересипати в герметичний контейнер. Зберігати в сухому прохолодному місці. Оптимальна температура зберігання від +18 до +20 при вологості 75%.
12 місяців.
Панір (домашній індійський сир)
Інгредієнти:
Молоко — 3 л.
Лимонний сік — 2 ст.л.
Натуральний йогурт — 450 мл.
Куркума — ⅓ ч.л.
Коріандр — ⅓ ч.л.
Перець чілі — ⅓ ч.л.
Сіль морська — 2 ч.л.
Приготування:
1. Поставте молоко на середній вогонь в каструлі так, щоб воно, піднявшись, не збігло. За бажанням додайте сіль і вибрані спеції (можна зробити без спецій і солі - все на ваш смак.)
2. Додайте в йогурт сік лимону. Дуже важливо, щоб йогурт був кімнатної температури і ні в якому разі не був холодним! Як тільки молоко починає закипати, акуратно тонкою цівкою починайте вливати йогурт. Не поспішаючи, перемішайте дерев'яною лопаткою, коли вже буде кипіти. Молоко почне згортатися, тобто розпадатися на молочно-прозору рідину (сироватку) і грудочки майбутнього сиру.
3. Зніміть каструлю з вогню. Якщо сироватка не прозора, поставте каструлю знову на вогонь і додайте ще трохи йогурту. Ні в якому разі не тримайте панір на вогні занадто довго, інакше він вийде жорстким.
4. Молоко, яке продається в наших магазинах, не завжди можна згорнути таким способом, так як для консервації в нього додані речовини, що перешкоджають згортанню. Навіть при великій кількості йогурту, молоко згортається частково і залишається білуватим. У цьому випадку молоко потрібно залишити на кілька годин, поки всі тверді частинки не піднімуться на поверхню, утворюючи щільний сирний шар.
5. Далі застеліть друшляк марлею і відкиньте панір в марлю. Промийте його під струменем холодної води пів хвилини, щоб він став щільнішим і щоб видалити згорнуту речовину, яка може зіпсувати смак паніру.
6. Потім відіжміть залишок рідини наступними способами. Якщо вам потрібен щільний панір для виготовлення кубиків сиру або сирних солодощів, зв'яжіть марлю, в якій він знаходиться, і покладіть на деякий час під прес. Чим довше панір буде перебувати під пресом, тим твердішим вийде. Можна також повісити його в марлі і залишити, поки не стече вся волога і панір не затвердіє. Якщо вам потрібен м'який сир, просто затягніть марлю тугіше і вичавте воду.
7. Замість йогурту можна використовувати сметану або кефір в тих же пропорціях.
8. Не варто тримати сир зовсім недовго під пресом, менше години. Час перебування під пресом краще збільшити, починаючи від 1,5 до 5 годин.
Найкраще їсти сир в обідній час.